[Δεν είμαι σίγουρος αν αναρτώ στο σωστό subforum, sorry αν κάνω λάθος]
Είχα αγοράσει ένα Duoscan γύρω στο 1996 ή 1997, για να κάνω μια σειρά από εκδόσεις, όπως και έκανα. Ήταν τότε το βαρύ πυροβολικό της AGFA και αρκετά ακριβό, πρέπει να είχα δώσει από 600,000 δρχ. ως 1 εκ., δεν θυμάμαι ακριβώς. (Μιλώ για το μοντέλο Α4, γιατί υπήρχε και Α3, ακόμα πιο ακριβό).
Σταμάτησα να το χρησιμοποιώ το 2000 με μάλλον ελαφριά χρήση (δεν θα είχα κάνει πάνω από 1,000 σκαναρίσματα) και το έχω έκτοτε παροπλισμένο, μαζί με τα manual και τα CD του. Μου πιάνει πλέον χώρο και θα το πάω σε 15 μέρες στην ανακύκλωση, εκτός αν το θέλει κάποιος από την κοινότητά μας για χάρισμα. Θα πρέπει να πληρώσει μόνο τη μεταφορά (μένω Σύρο και μπορώ να το δώσω σε μεταφορική εταιρία για Αθήνα, δεν νομίζω να ζητήσουν πάνω από 15-20 €. Αν μετακινηθεί με κούριερ ίσως ζητήσουν κανένα 50άρι γιατί είναι αρκετά βαρύ και ογκώδες (αν και επίπεδο).
Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δουλεύει τώρα, απλά ότι όταν το έβγαλα από την πρίζα το 2000 και το ακούμπησα στο πάτωμα του γραφείου μου, δούλευε άριστα, ενώ δεν είχε (και δεν έχει) ούτε μια γρατσουνιά.
Αν υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται να το αποκτήσει, ας... σηκώσει το χέρι εντός 15 ημερών! Σημειωτέον, είναι Σκάζι ενώ πέρα από το θέμα της σύνδεσης, δεν νομίζω να υποστηρίζεται από το SANE, προφανώς όμως θα δουλέψει με κανένα παλιό υπολογιστή, pc ή mac. Επίσης να ενημερώσω ότι κάρτες σκάζι πωλούνται ακόμα, δεν ξέρω τι γίνεται με καλώδια κλπ.