Καλησπέρα θέλω να εγκαταστήσω σε έναν παλιό υπολογιστή turbo x με μνήμη 497,6 Mib, με επεξεργαστή AMD Athlon (TM) Xp 2600+, Έχει Ubuntu 9.04 (Jaunty)
Gnome 2.26.1.
Το πρόβλημα μου εξαρχής ήταν οτι ήθελα να του περάσω το sxolinux ή το Doudou (Debian).
Γενικά ήθελα να "παίξω" με κάτι άλλο καθώς επηρεασμένος απο το kde περιβάλλον, το Gnome δεν μου κολλούσε καλά στο μάτι. Είναι και υπολογιστής σχολείου, οπότε είπα να "παίξω" με διανομές "εκπαιδευτικές"
Ενώ αναγνωρίζει τον Cd -dvd, κανονικά με τον τίτλο π.χ sxolinux... δεν κάνει boot.
Προσπάθησα και με dvd και με cd, μήπως ήταν θέμα του οτι δεν διάβαζε το dvd, αλλά τίποτα.
Σκέφτηκα να ρυθμίσω το bios, έκανα κάτι βλακείες εκεί πέρα (δεν ήξερα με σιγουριά τι έπρεπε να κάνω) και πάλι τίποτα.
Είπα μετά -άλλο θέμα- μήπως του κάνω Update πάλι τίποτα, μου έβγαζε μήνυμα για τους εξυπηρετητές αν θυμάμαι καλά.
Αυτά. Ο Συγκεκριμένος υπολογιστής με έχει ζορίσει πολύ. Δεν είναι δικός μου, και στην αρχή ήταν κλειδωμένος και δεν ήξερα πώς να μπω, αφού το λύσαμε έχουμε άλλα τώρα προβλήματα.