Παιδιά, καλησπέρα. Γράφω σε αυτό το νήμα γιατί δεν ξέρω αν ταιριάζει και κάπου αλλού το πρόβλημα που αντιμετωπίζω με τις εκτυπώσεις μου εδώ και μερικές ημέρες. Έχω έναν HP-Deskjet-840C και το λειτουργικό μου φαίνεται στην υπογραφή μου. Έως τώρα ο εκτυπωτής λειτουργούσε σε γενικές γραμμές καλά. Εδώ και λίγες ημέρες το σύστημά μου αντιμετωπίζει πρόβλημα να εκτυπώσει μέσα από κάποιες εφαρμογές.
Από τον ίδιο εκτυπωτή εκτύπωσα σήμερα μέσω δικτύου
από ένα άλλο λάπτοπ που έχω και το οποίο φοράει Lubuntu 12.10. (Να αναφέρω ότι ο εκτυπωτής είναι συνδεδεμένος με το λάπτοπ της υπογραφής μου που έχει το πρόβλημα στην εκτύπωση). Η εκτύπωση αυτή έγινε ωραιότατα. Στη συνέχεια πάω να εκτυπώσω από το λάπτοπ της υπογραφής μου και μέσα από το
LibreOffice Writer μια σελίδα από δικό μου έγγραφο η οποία περιέχει κείμενο + 1 σχήμα. Ε, ο εκτυπωτής δείχνει να εκτυπώνει...αλλά η σελίδα βγαίνει λευκή ενώ έχει εκτυπωθεί - κακήν-κακώς - μόνο το σχήμα.
Ανοίγω στη συνέχεια ένα κενό έγγραφο του
gedit, κάνω εκεί μέσα copy+paste ένα κείμενο από το διαδίκτυο, πατάω εκτύπωση, "δουλεύει" ο εκτυπωτής...και στο τέλος βγαίνει η σελίδα λευκή. Σβήνω το κείμενο αυτό, πληκτρολογώ κάτι δικό μου και πατάω πάλι "Εκτύπωση" και μια από τα ίδια. Λευκή η σελίδα. Ανοίγω δικό μου έγγραφο pdf με την εφαρμογή
evince και όταν το στέλνω για εκτύπωση, βγάζει μήνυμα ότι διακόπηκε η συγκεκριμένη εργασία. Ανοίγω το ίδιο έγγραφο με την εφαρμογή
Okular και ενώ ξεκινά την εκτύπωση, εκτυπώνει τελικά μόνο την επικεφαλίδα και ελάχιστα ίχνη του υπόλοιπου κειμένου από τη σελίδα παρακάτω.
Στη συνέχεια μεταβαίνω στις Ρυθμίσεις συστήματος>Εκτυπωτές και διαγράφω τον εκτυπωτή από εκεί. Κάνω εκ νέου προσθήκη, τον αναγνωρίζει, και όταν εγκαθίσταται, πάλι δεν μπορεί να εκτυπώσει ή να εκτυπώσει σωστά μέσα από εφαρμογή. Αυτό το λέω γιατί τη στιγμή που τον έχω εγκαταστήσει εκ νέου, μου προτείνει να κάνω "Εκτύπωση δοκιμαστικής σελίδας" και όταν πατάω "Ναι" εκτυπώνει τη δοκιμαστική μια χαρά...
Είδα την πρόταση του Σίμου πιο πάνω:
έγραψε:Γενικές τεχνικές οδηγίες για τον εντοπισμό για το που είναι το σφάλμα είναι στο
https://wiki.ubuntu.com/DebuggingPrintingProblemsΘα πρότεινα να δεις τα βήματα που αναφέρει η παραπάνω σελίδα, και συγκεκριμένα στην ενότητα «USB printer» (συνδέεται μέσω USB, έτσι;).
Πες μας τι στοιχεία λαμβάνεις για τα παραπάνω βήματα.
και θέλω να ρωτήσω αν πρέπει να ακολουθήσω τα βήματα από το λινκ αυτό και να δώσω εδώ τα αποτελέσματα ή αν υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει ή μπορώ να κάνω πρώτα.
Να αναφέρω εδώ ότι η έκδοση HPLIP μου είναι η εξής:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
apt-cache policy hplip
hplip:
Εγκατεστημένα: 3.12.6-3ubuntu4
Υποψήφιο: 3.12.6-3ubuntu4
Πίνακας Έκδοσης:
*** 3.12.6-3ubuntu4 0
500 http://ftp.ntua.gr/pub/linux/ubuntu/ quantal/main i386 Packages
100 /var/lib/dpkg/status
Επίσης να πω ότι - χωρίς να είμαι γνώστης - φαίνεται το πρόβλημα να είναι στο CUPS αλλά δεν έχω ιδέα πώς θα μπορούσα να απεγκαταστήσω και να εγκαταστήσω εκ νέου κάτι από αυτό μήπως και διορθωθεί η κατάσταση. Ακόμη δεν έχω ιδέα αν ήρθαν προσφάτως κάποιες ενημερώσεις και δημιούργησαν πρόβλημα με την εκτύπωση.