Ξαφνικη απωλεια κουμπιων πληκτρολογιου

...hardware-drivers για περιφερειακά (εκτυπωτές, κάμερες, εξ. σκληροί, κλπ)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα της εντολής στο τερματικό :
lsusb

Ξαφνικη απωλεια κουμπιων πληκτρολογιου

Δημοσίευσηαπό nasosalaiskas » 22 Ιαν 2014, 03:06

Δεν πατιουνται το ρο το ταφ οι αριθμοι και αλλα. Πολυ σπαστικο και εγινε ξαφνικα ενω ολα δουλευαν . Εχω και το xface και εκει το ιδιο. τι να κανω ;;;;Επισης δε μπρω να βρω το keyboardlayout options .βοηθηστε με παιδια γτ ειμαι νεος ubuntistas και δε γουσταρω windows με τιποτα
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Πρώτα βήματα ┃ Αγγλικών: Πρώτα βήματα
2 Ubuntu 12.04 precise 3.8.0-35-generic 32bit (el_GR.UTF-8, XFCE xfce), Ubuntu 3.8.0-29-generic
3 Intel Pentium 4 CPU 3.20GHz ‖ RAM 1002 MiB ‖ ASUS INC. P5AD2-E-Deluxe
4 nVidia NV36 [GeForce PCX 5750] [10de:00fa] {nvidia}
5 eth0: Marvell 88E8053 PCI-E Gigabit Ethernet Controller [11ab:4362] (rev 19)
nasosalaiskas
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Ξαφνικη απωλεια κουμπιων πληκτρολογιου

Δημοσίευσηαπό bratsos » 22 Ιαν 2014, 23:28

Καλος ορισες στο ουμπουντου.
Nα βαλεις το δισκο εγκαταστασης του ουμπουντου και να διαλαξεις "δοκιμη ουμπουντυ" try oubuntu. Να δεις
αμα σε live κατασταση δουλευουν σωστα τα πληκτρα.
Αμα δεις οτι σε δοκιμαστικη κατασταση το ουμπουντου ετρεχε σωστα, κατι λαθος εκανες με το ουμπουντου.
Ξαναμπες απο την μονιμη εγκατασταση του ουμπουντου που εχεις βαλει και πατα τα πληκτρα συνεχεια χωρις να τα αφησεις:
ctrl+alt και μια φωρα το Τ,χωρις να αφησεις τα προηγουμενα πληκτρα.
Θα ανοιξεις ετσι,την κονσολα εντωλων και να γραψεις setxkbmap -layout us και μετα να πατησεις εντερ.(Αμα δεν γραφει, πηγαινε στα αλλα βηματα)
Μετα να πας system settings->keyboard layout και να διαγραψεις ολες τις γλωσσες εκτος απο την English (US).
Εαν δεν υπαρχει, να ξαναβαλεις με το + κατω αριστερα.
Μετα κανε ενα ριμπουτ.
Μετα θα πας να ξαναβαλεις με την ιδια διαδικασια και τα ελληνικα( δεν χρειαζετε να ανοιξεις την κονσολα).
Πρωτου τα κανεις ολα αυτα αμα εχεις προσβαση σε καποιο USB πληκτρολογιο συνδεσε και δοκιμασε το να δεις αμα παιζει σωστα με αυτο(σε αλλη θυρα usb οχι στην ιδια που ειχες το προηγουμενο, δες επισης σε περιπτωση ασυρματου αμα εχουν τελειωσει οι μπατταριες...
Επισης σε ορισμενα λαπτοπ το πληκτρο numlock αμα ειναι ενεργοποιειμενο επηρεαζει τον τροπο λειτουργιας καποιων πληκτρων
Αμα δεν βρεισκεις απο settings->keyboard layout πες το εδω να σου εγω ή κανενας αλλος τη πρεπει να κανεις τοτε.
Main computer: HP-G6 AMD United Trinity
Basic level of programming. ECDL 2010.
Άβαταρ μέλους
bratsos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nasosalaiskas » 24 Ιαν 2014, 20:56

σε ευχαριστω πολυ φιλε μου αλλα ειμαι πολυ αρχαριος και θα ηθελα να μου πεις λιγο πιο απλα γτ δε λειτουργει ουτε το del για να μπω στο bios . αν δεν γινεται πιο απλα να μου τα πεισ πεσ μου το ! σε ευχαριστω και παλι για οποια απαντηση και να μου δοσεισ !
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Πρώτα βήματα ┃ Αγγλικών: Πρώτα βήματα
2 Ubuntu 12.04 precise 3.8.0-35-generic 32bit (el_GR.UTF-8, XFCE xfce), Ubuntu 3.8.0-29-generic
nasosalaiskas
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bratsos » 24 Ιαν 2014, 22:13

Αναφερε σε λαπτοπ ή σε κανονικο (επιτραπεζιο) υπολογιστη ?
Σε λαπτοπ ειναι αλλο το κουμπι(συνηθως το F1 ή F2. Mε το F9 διαλεγεις απο που θα κανει εκκινηση ο υπολογιστης).
Εαν προκειτε για επιτραπεζιο το πληκτρολογιο σου ειναι USB ή σειριακο PS/2 (PS/2 μιαζει με μικρο κυλινδρικο βυσμα που εχει μεσα μικρα καρφακια-ακιδες)
Το BIOS ειναι σε μηχανικο επιπεδο λογισμικο. Δεν παιζει κανενα ρολο τη λειτουργικο συστημα εχεις βαλει στο υπολογιστη σου.
Δοκιμασε αμα ειναι USB πληκτρολογιο να το βγαλεις και να το βαλεις σε αλλη USB Θυρα. Αμα ειναι το παλιο PS/2 (που μαλλον αυτο εχεις). Με κλειστο τον υπολογιστη
Θα το αφαιρεσεις απο τον υπολογιστη σου και θα πατας ενα ενα τα κουμπακια του να δεις αμα καποιο μετα, δεν ερχετε πισω, αφου το εχεις πιεσει.
Αμα εχει κολλησει "μεσα" μπλοκαρει και τα υπολοιπα.Να το τραβηξεις εξω σιγα σιγα με καποιο ισιο κατσαβιδακι,ωστε να παει στην αρχικη του θεση. Επισης να δεις το βυσμα του αμα εχει στραβωσει κανενα πινακι(ακιδες).
Μετα το συνδεεις παλι πισω, αναλογα με το τη ειναι, πισω στο κουτι του υπολογιστη.
Ο υποδεχεας που δεχετε το βυσμα PS/2 στο κουτι (πυργος) εχει παντοτε μπλε-μοβ χρωμα, για το πληκτρολογιο
Εικόνα.
Αμα το βυσμα ειναι USB οπως εδω της εικονας, βαλε σε αλλη θεση USB.
Μετα αναψε το υπολογιστη και δες τη παιζει.
Αμα δεν βγαζεις ακρη βρες ενα αλλο πληκτρολογιο. Να ειναι USB και να μην ειναι ασυρματο(πολλα ασυρματα εχουν ασυμβατοτητες σε μηχανικο επιπεδο)
Μεχρι που να βρεις λυση, εχει και εικονικα πληκτρολογια
Διαλεξε αυτο που σε βολευει...
Main computer: HP-G6 AMD United Trinity
Basic level of programming. ECDL 2010.
Άβαταρ μέλους
bratsos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nasosalaiskas » 24 Ιαν 2014, 22:53

σε ευχαριστω πολυ θα το δοκιμασ και θα σου πω φιλε μου
nasosalaiskas
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περιφερειακά