Συνχρονισμός κάμερας με τον πυρήνα.  Το θέμα επιλύθηκε

...hardware-drivers για περιφερειακά (εκτυπωτές, κάμερες, εξ. σκληροί, κλπ)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα της εντολής στο τερματικό :
lsusb

Re: Συνχρονισμός κάμερας με τον πυρήνα.

Δημοσίευσηαπό matthew » 08 Μαρ 2014, 02:20

Για το μοντέλο (Crypto See you) δεν βρήκα τίποτε σχετικό στο ίντερνετ. Ο kernel έγραψες ότι τη βλέπει σαν
0c45:6005 Microdia Sweex Mini Webcam στο lsusb
γι 'αυτό είπα αν μοιάζει με την κάμερα στο link που παρέθεσα. Δυστυχώς οι no name (μάρκα μ' έκαψες δηλαδή) κάμερες δεν έχουν & την καλύτερη υποστήριξη στο linux. Πχ το δεύτερο λάπτοπ της υπογραφής μου έχει μια κάμερα μάρκας Ali-G (κάτι τέτοιο) & η εικόνα είναι μαύρα χάλια. Ενώ το πρώτο λάπτοπ φοράει μια Logitech κάμερα & η εικόνα είναι τζάμι.
Edit: & λογικό είναι να μην έχουν καλή απόδοση οι no name κάμερες (φασόν είναι όλες άλλωστε). Μπορεί η κάμερα να γράφει Crypto απ' έξω, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι, "τι φοράει κάτω από το καπό το μηχάνημα"! & ο kernel δε ξεγελιέται χεχε γι' αυτό & σου έβγαλε στο lsusb το ακριβές μοντέλο της κάμερας. ;)
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Re: Συνχρονισμός κάμερας με τον πυρήνα.

Δημοσίευσηαπό n1ck » 08 Μαρ 2014, 10:58

Ναι φίλε μου συμφωνώ με αυτά που λές, είμαι γνώστης της κατάστασης αλλά σου εξηγώ και σου λέω ότι η ποιότητα της κάμερας δεν είναι αυτή.
Άμα πάω να αγοράσω μία καινούργια ξέρω και εγώ τι να κάνω.Το θέμα είναι τουλάχιστον να την ρυθμίσω όσο πιό σωστά γίνεται.
Το μοτέρ της κάμερας είναι αυτό Microdia Sweex Mini Webcam .Γιατί δεν μπορώ να ρυθμίσω την φωτεινότητα και άλλες παραμέτρους αυτό ρωτάω.
Μήπως δεν έχω κάνει κάτι σωστά.
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 18.04 bionic 4.15.0-51-generic 64bit (en_US.UTF-8, ubuntu:GNOME ubuntu), Ubuntu 4.15.0-50-generic, Windows 10
3 Intel Core i5-5200U CPU @ 2.20GHz ‖ RAM 11919 MiB ‖- Dell Inc. Inspiron 5558
4 Intel HD Graphics 5500 [8086:1616] {i915}
5 enp7s0: Realtek RTL810xE Ethernet [10ec:8136] (rev 07) ⋮ wlp6s0: Intel Wireless 3160 [8086:08b3] (rev 83)
n1ck
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Συνχρονισμός κάμερας με τον πυρήνα.  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό lepidas » 08 Μαρ 2014, 12:09

δεν εχει απολυτη υποστηριξη απο τον πυρηνα μαλλον γι'αυτο, κανονικα απο το cheese θα γινοταν
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιφερειακά