Δυστυχώς όπως είχα πει σε προηγούμενο post, προσπαθώ να δημιουργήσω ένα RAID στον ένα και μοναδικό υπολογιστή που διαθέτω (δε θα μπορούσα να πάρω και ένα εξτρα controller). Αρχικά είχα στο μυαλό μου το RAID 0+1, όμως από αυτά που είδα για να κάνω raid 0+1 θέλω 4 σκληρούς....(που δε νομίζω ποτέ να έχω....) έτσι λοιπόν αποφάσισα να κάνω raid 1 στον 1 και μοναδικό υπολογιστή που διαθέτω. (Θυμάμαι ότι μου είπαν πολλοί users πως ο controller δεν είναι αξιόπιστος όμως με mirroring ελπίζω να μην έχω κανένα πρόβλημα...)
Εν πάσει περιπτώσει... συνέδεσα τους δύο σκληρούς με τον controller nVIDIA και τους έβαλα mirroring. "Πάω" στα windows και βάζω drivers ktl... και τον φορμάρω σε NTFS. Τώρα στο ubuntu μου εμφανίζει 2 σκληρούς με το ίδιο όνομα. "Καταλαβαίνει" από μόνο του το OS ότι είναι σε RAID ή πρέπει να κάνω μια αλλαγή? (θέλω η συστάδα να είναι "ορατή" και από ubuntu και από xp και να μπορώ να γράφω και από τα δύο OS )
Σε windows, το RAID εμφανίζεται σαν ένας σκληρός (όπως είναι αναμενόμενο) ενώ σε ubuntu δυο διαφορετικοί σκληροί με το ίδιο όνομα (επειδή τώρα είμαι σε αρχικό-πειραματικό στάδιο, αντέγραψα ένα μικρό αρχείο στον 1ο σκληρό μήπως και συγχρονιστεί ο δεύτερος. Όμως αυτό δεν έγινε τελικά....)
καμιά ιδεά? ( RAID με δυνατότητες read-write και από τα δυο OS στον ίδιο υπολογιστή....)