ext3 windows file system viewer (read - write)  Το θέμα επιλύθηκε

...hardware-drivers για περιφερειακά (εκτυπωτές, κάμερες, εξ. σκληροί, κλπ)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα της εντολής στο τερματικό :
lsusb

ext3 windows file system viewer (read - write)

Δημοσίευσηαπό T3rmInAt0r » 21 Μαρ 2009, 10:24

Σίγουρα ένα από τα συνηθέστερα προβλήματα που μπορεί κάποιος να συναντήσει είναι η πρόσβαση σε partition ext3 όταν είναι σε περιβάλλον windows....
Για αρκετό καιρό κατέφευγα στην , όχι και πολύ έξυπνη, λύση του να κάνω restart το pc.
Δυστυχώς έφτασε η στιγμή που πρέπει να είμαι για αρκετή ώρα σε windows και να πρέπει αρκετά συχνά να χειρίζομαι αρχεία ext3. Επειδή ακόμη και η "τεχνική" του να τα αντιγράφω σε NTFS δεν είναι και αυτή ιδιαίτερα αποδοτική, σκέφτηκα μήπως υπάρχει κάποιο καλό πρόγραμμα για αυτόν τον σκοπό.

Από διάφορα forums βρήκα ότι ένα από τα καλύτερα εργαλεία είναι το Ext2IFS_1_11a.exe , ωστόσο και αυτό έχει προβλήματα αν στο όνομα του αρχείου περιλαμβάνεται κάποιος από τους χαρακτήρες "$" ή ":" ή αν ο όγκος είναι μεγάλος!

Αν και θεωρητικά αν εγγράφω σε ext2 (από αυτά που είδα) δεν επηρεάζεται το ext3, δε μπορώ να βασιστώ σε τέτοια λύση καθώς τα αρχεία είναι αρκετά σημαντικά.

Άρα.... ποιό πρόγραμμα (για windows) μπορεί να εγγυηθεί ότι χειρίζεται 100% ext3 με δυνατότητες read-write????
T3rmInAt0r
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: ext3 windows file system viewer (read - write)

Δημοσίευσηαπό linuxman » 21 Μαρ 2009, 11:39

Κανένα δεν μπορεί , είναι διαφορετικά file system οπότε δεν υπάρχει αυτό .
Λίνουξ γράφει καλύτερα στο NTFS από ότι τα ίδια παράθυρα , τώρα για το πρόβλημα είναι μία και καλύτερη λύση πιστεύω να βάλεις εικονικά παράθυρα Virtualbox και δεν θα χρειάζεται να κάνεις ρεστάρτ μετά .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό T3rmInAt0r » 21 Μαρ 2009, 11:46

linuxman έγραψε:Κανένα δεν μπορεί , είναι διαφορετικά file system οπότε δεν υπάρχει αυτό .
Λίνουξ γράφει καλύτερα στο NTFS από ότι τα ίδια παράθυρα , τώρα για το πρόβλημα είναι μία και καλύτερη λύση πιστεύω να βάλεις εικονικά παράθυρα Virtualbox και δεν θα χρειάζεται να κάνεις ρεστάρτ μετά .

μ'αρέσει το όρος που λες..."παράθυρα", έχω ακούσει και "παραθυρικό περιβάλλον"....

Το έχω το virtual box και το χρησιμοποιώ αρκετά συχνά.
Όμως προγράμματα όπως το photoshop και κάποια για video editing/authoring είναι αρκετά βαρυά και είναι καλύτερα να τα λειτουργού απευθείας απο windows.
To totalcommander μπορεί να εγγράψει σε ext2 όπως και πολλά άλλα προγράμματα... δεν υπάρχει κάποιο για ext3? εδώ ext4 βγήκε....
T3rmInAt0r
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 21 Μαρ 2009, 14:20

T3rmInAt0r έγραψε:
linuxman έγραψε:Κανένα δεν μπορεί , είναι διαφορετικά file system οπότε δεν υπάρχει αυτό .

μ'αρέσει το όρος που λες..."παράθυρα", έχω ακούσει και "παραθυρικό περιβάλλον"....

Το έχω το virtual box και το χρησιμοποιώ αρκετά συχνά.
Όμως προγράμματα όπως το photoshop και κάποια για video editing/authoring είναι αρκετά βαρυά και είναι καλύτερα να τα λειτουργού απευθείας απο windows.
To totalcommander μπορεί να εγγράψει σε ext2 όπως και πολλά άλλα προγράμματα... δεν υπάρχει κάποιο για ext3? εδώ ext4 βγήκε....

Ναι είναι κάπως αυτό δύσκολο , άλλα εάν δεν είναι για επαγγελματική χρήση θα σου έλεγα να αρχίζεις να δοκιμάζεις το Gimp > Photoshop , video editing/authoring , Lives , Avidemux και πολλά άλλα που υπάρχουν για τέτοια χρήση , όσο για το Photoshop σε Virtualbox μία χαρά είναι εκεί , τρέχει ακόμα και σε wine μιλάμε για CS3 , είναι καθαρά θέμα επιλογών , δες και αυτό είναι ένα βιβλίο για Gimp From Novice to Professional 2nd Ed και δες και το άρθρο εδώ τι γράφει http://books.slashdot.org/article.pl?si ... 18/1327241
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό T3rmInAt0r » 21 Μαρ 2009, 14:38

με άλλα λόγια να μην περιμένω κάποια απάντηση για ext3-windows-viewer γιατί δεν υπάρχει κάτι τέτοιο?.... :(
T3rmInAt0r
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 22 Μαρ 2009, 02:47

linuxman έγραψε:Λίνουξ γράφει καλύτερα στο NTFS από ότι τα ίδια παράθυρα

Υπερβάλλεις :roll:

@T3rmInAt0r δες το παρακάτω:
http://ext2fsd.sourceforge.net/

Παρόλα αυτά η καλύτερη λύση είναι ο driver που ανέφερες στο πρώτο ποστ.
Η δεύτερη καλύτερη και portable είναι αυτήν που σου προτείνω ποιο πάνω αλλά με μόνο read δικαίωμα...
Η τρίτη καλύτερη είναι το αντίθετο των απο πάνω. Δηλαδή ένα κοινόχρηστο ntfs partition όπου και το linux θα μπορεί να γράφει (πλέον by default αλλά όχι native) και τα windows (native).

Βέβαια η πρώτη λύση, αν και ποιο ασφαλής στην ουσιώδες χρήση (προφανώς λόγο του ότι το ext3 είναι open source) σε σχέση με την τρίτη,είναι μη ασφαλής σε περίπτωση που ο driver έχει write δικαιώματα στο ext3.
Μπορεί κάποιος ιός να μολύνει κάποιο αρχείο της εγκατάστασης του linux!

Γενικά οι περισσότεροι χρησιμοποιούν την τρίτη λύση. Παρόλα αυτά, αν και αρκετά σπάνια, μπορεί να υπάρξουν και προβλήματα απώλειας δεδομένων...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Re: ext3 windows file system viewer (read - write)  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό T3rmInAt0r » 22 Μαρ 2009, 15:57

ftso έγραψε:
linuxman έγραψε:Λίνουξ γράφει καλύτερα στο NTFS από ότι τα ίδια παράθυρα

Υπερβάλλεις :roll:

@T3rmInAt0r δες το παρακάτω:
http://ext2fsd.sourceforge.net/

Παρόλα αυτά η καλύτερη λύση είναι ο driver που ανέφερες στο πρώτο ποστ.
Η δεύτερη καλύτερη και portable είναι αυτήν που σου προτείνω ποιο πάνω αλλά με μόνο read δικαίωμα...
Η τρίτη καλύτερη είναι το αντίθετο των απο πάνω. Δηλαδή ένα κοινόχρηστο ntfs partition όπου και το linux θα μπορεί να γράφει (πλέον by default αλλά όχι native) και τα windows (native).

Βέβαια η πρώτη λύση, αν και ποιο ασφαλής στην ουσιώδες χρήση (προφανώς λόγο του ότι το ext3 είναι open source) σε σχέση με την τρίτη,είναι μη ασφαλής σε περίπτωση που ο driver έχει write δικαιώματα στο ext3.
Μπορεί κάποιος ιός να μολύνει κάποιο αρχείο της εγκατάστασης του linux!

Γενικά οι περισσότεροι χρησιμοποιούν την τρίτη λύση. Παρόλα αυτά, αν και αρκετά σπάνια, μπορεί να υπάρξουν και προβλήματα απώλειας δεδομένων...

Σε προηγούμενο post έψαχνα για RAID 1 NTFS που να διαβάζουν και τα windows. Μετά απο αρκετές περιπέτειες το κατάφερα. (Πιστεύω επιτυχώς καθώς όταν κάνω εγγραφή ένος αρχείου κειμένου από linux -> RAID . boot με XP μπορώ να διαβάσω στο αρχείο στο RAID, να το τροποποιήσω και μετά ξανά boot απο linux για να δω αν η δουλειά έχει γίνει σωστά, και έγινε)

Τις πιο πολλές φορές το εφαρμόζω αυτό. έχω τα κοινόχρηστα αρχεία στο RAID και είμαι ήσυχος. Απλώς κάποιες φορές μπορεί να τύχει να ξεχάσω ένα δυό αρχεία που θέλω, και για να μη χάνω χρόνο με reboot σκέφτηκα αυτή την λύση.

Οπότε σαν απάντηση στο ερώτημα μάλλον με βλέπω να χρησιμοποιοώ κάποιο εργαλείο read-only , να προσβαίνω το partition linux και να αντιγράφω αυτό που θέλω στο RAID σαν buffer....

Anyway, ευχαριστώ όλους όσους προσφέρθηκαν να χάσουν λίγο χρόνο για να μου απαντήσουν!
T3rmInAt0r
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 22 Μαρ 2009, 16:14

T3rmInAt0r έγραψε:
Σε προηγούμενο post έψαχνα για RAID 1 NTFS που να διαβάζουν και τα windows. Μετά απο αρκετές περιπέτειες το κατάφερα. (Πιστεύω επιτυχώς καθώς όταν κάνω εγγραφή ένος αρχείου κειμένου από linux -> RAID . boot με XP μπορώ να διαβάσω στο αρχείο στο RAID, να το τροποποιήσω και μετά ξανά boot απο linux για να δω αν η δουλειά έχει γίνει σωστά, και έγινε)

Τις πιο πολλές φορές το εφαρμόζω αυτό. έχω τα κοινόχρηστα αρχεία στο RAID και είμαι ήσυχος. Απλώς κάποιες φορές μπορεί να τύχει να ξεχάσω ένα δυό αρχεία που θέλω, και για να μη χάνω χρόνο με reboot σκέφτηκα αυτή την λύση.

Οπότε σαν απάντηση στο ερώτημα μάλλον με βλέπω να χρησιμοποιοώ κάποιο εργαλείο read-only , να προσβαίνω το partition linux και να αντιγράφω αυτό που θέλω στο RAID σαν buffer....

Anyway, ευχαριστώ όλους όσους προσφέρθηκαν να χάσουν λίγο χρόνο για να μου απαντήσουν!

Φίλε μου δεν "χάνουμε" χρόνο για να δώσουμε σε κάποιον την λύση μαθαίνουμε και εμείς από αυτήν και την κρατάμε .
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιφερειακά