CANON PIXMA MX310 - XSANE

...hardware-drivers για περιφερειακά (εκτυπωτές, κάμερες, εξ. σκληροί, κλπ)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα της εντολής στο τερματικό :
lsusb

Re: CANON PIXMA MX310 - XSANE

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 07 Ιουν 2009, 17:40

.
Τελευταία επεξεργασία από filippos.xf και 15 Φεβ 2014, 19:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό melas » 06 Ιούλ 2009, 05:16

Παιδιά Καλησπέρα (τι καλησπέρα δηλαδή που είναι 5:00 το πρωί χεχεχ :D ) ,

διάβαση την όλη συζήτησή σας σχετικά με το πρόβλημα που έχεις φίλε μου Φίλλιπε. Καταρχάς συγνώμη για την καθυστερημένη μου απάντηση, αλλά μιας και είμαι νέο μελος στην κοινότητα αυτή...καταλαβαίνεις.

Λοιπόν, αφήνω τα περιττά λόγια και τρέχω αμέσως στο πρόβλημα που σε απασχολεί.

Μιας και τυχαίνει να έχω και γω το ίδιο πολυμηχάνημα...κατάφερα τελικά μετά από κάποιο ψάξιμο στο Internet να εγκαταστήσω και εκτυπωτή αλλά και σαρωτή χωρίς προβλήματα.

Πολύ σωστά, όπως έχετε γράψει χρειάζεται να εγκαταστήσε (εκτός προφανώς από το xsane καθώς και το sane) και το πακέτο xsane-utils. Έτσι ανοίγουμε μια κονσόλα και γράφουμε:

Κώδικας: Επιλογή όλων
$ sudo aptitude update
$ sudo aptitude install xsane sane-utils

Έπειτα με την ολοκλήρωση αυτού, θα μπορούσες να ακολουθήσεις το παρακάτω guide που σου εξηγεί αναλυτικά τι χρειάζεται να κάνεις για να μπορέσεις να σαρώσεις από το πολυμηχάνημά σου είτε ως root (πράγμα που κατάφερες να κάνεις) είτε ως άλλος απλός χρήστης χωρίς δικαιώματα root:

http://mp610.blogspot.com/2008/04/give-your-scanner-new-freshly-sane.html

Και για να βοηθήσω ακόμα περισσότερο σε παραπέμπω μέσα από το ίδιο guide, στο σημείο που σου εξηγεί πως θα μπορείς να σαρώνεις ως απλός non-root χρήστης σε περιβάλλον xsane:

http://mp610.blogspot.com/2008/04/give-your-scanner-new-freshly-sane.html?showComment=1243552857061#c8607048340853577523

Ελπίζω να βοήθησα. Ό,τι άλλη απορία έχεις, μη διστάσεις να ρωτήσεις.
GreekWarhammer.comAgrolaiki.gr
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 9.04 32bit σε Intel
Προδιαγραφές ⇛ E8400 │ 3GB │ NVIDIA GeForce 8600GT ││Belkin F5D5050 Buetooth │ HD Audio │ TFT 20"
Άβαταρ μέλους
melas
babeTUX
babeTUX

IRC: melas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 06 Ιούλ 2009, 15:35

Καλησπέρα
Off topic:
Αυτό το θέμα νομίζω είναι το πρώτο που άνοιξα στο φόρουμ :) χεχ
@melas 5:00 το πρωί; και εσύ σαν εμένα μπάτμαν είσαι μου φαίνεται :P

φίλε έκανα format πριν κάμποσο καιρό για κάποιους λόγους. Οπότε τώρα ξανά είδα το πρόβλημα από την αρχή, ακολουθώντας όλα αυτά που είπατε να κάνω από το αρχικό post. Δεν ξέρω τι γίνεται, όλα τα προβλήματα που είχα/έχω λύνονται, αυτό το πρόβλημα του πολυμηχανήματος όμως με βασανίζει. Μέσω wine δεν γίνεται να εγκαταστήσω τους οδηγούς του πολυμηχανήματος, εννοώ τα cd που είχε η συσκευασία με την αγωρά... μέσα στο κουτί (για windows είναι).

Θα εξηγήσω με ποια μορφή έχω το πρόβλημα ακόμα παρακάτω:
1) αν δώσω σε τερματικό xsane, φορτώνει το πρόγραμμα αλλά μου λέει ότι δεν εντόπισε καμία συσκευή.
Έκανα αποσύνδεση την κάμερα Logitech, έχω συνδεδεμένω μόνο το πολυμηχάνημα.

2) δίνω εντολή σε τερματικό sudo xsane, ανοίγει το πρόγραμμα... πατάω την επιλογή να συνεχίσω με δικό μου ρίσκο για το τι θα γίνει. Φορτώνει το πρόγραμμα και πάλι μου λέει ότι δεν βρήκε καμία συσκευή συνδεδεμένη.

3) αν συνδέσω την κάμερα Logitech και μπω στο xsane, θα φορτώσει το πρόγραμμα και θα ανοίξει κανονικά. Θα μου βγάλει κάποια παράθυρα για την κάμερα το xsane. Για το πολυμηχάνημα όμως δεν μου βγάζει τίποτα.

4) @melas έδωσα τις εντολές που είπες:
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo aptitude update
sudo aptitude install xsane sane-utils

Μετά κοίταξα στις σελίδες που με παρέπεμψες αλλά για να πω την αλήθεια δεν ξέρω καλά αγγλικά, στον δεύτερο σύνδεσμο λέει να δημιουργήσω ένα αρχείο για τα δικαιώματα του προγράμματος αν δεν κάνω λάθος; Και μέσα σε αυτό το αρχείο αναφέρετε στην σελίδα τι περχιεχόμενα να βάλω μέσα στο αρχείο.

Εγώ τώρα να δημιουργήσω το αρχείο στην διαδρομή /etc/udev/rules.d/ άσχετα αν δεν μπορώ πλέον να κάνω σάρωση ούτε ως root; Δεν μπορώ πλέον μετά το format γιατί δεν βλέπει το πρόγραμμα το πολυμηχάνημα συνδεδεμένο.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περιφερειακά