Δε λειτουργει εξωτερικος σκληρος(ΝΤFS).

...hardware-drivers για περιφερειακά (εκτυπωτές, κάμερες, εξ. σκληροί, κλπ)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα της εντολής στο τερματικό :
lsusb

Re: Δε λειτουργει εξωτερικος σκληρος(ΝΤFS).

Δημοσίευσηαπό vasilis44 » 20 Αύγ 2009, 21:50

Φιλε linuxman να παω πρωτα στο τοπο που σπουδαζω να κανω ενα φορματνα δω εαν τον διαβαζει τοτε ή να μπεις στον υπολογιστη μου οπως ελεγες να δεις??
Ευχαριστω για την βοηθεια και την χρονο που διαθετεις να λυσεις το προβλημα μου.
Ubuntu 11.10
mobo: ECS A780GM-A
cpu: AMD ATHLON II X3 405E 2.3GHZ
hd: WESTERN DIGITAL WD10EURS 1TB AV-GP SATA2
ram: 4Gb
Οθόνη: Samsung T220
vasilis44
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vasilis44 » 26 Αύγ 2009, 16:27

Καλησπερα παιδια...
Νομιζω οτι το προβλημα ειναι μεγαλο...εκανα φορματ στο σκληρο και παλι μου εκανε τα ιδια βεβαια μου εκανε μονο γρηγορο φορματ το αργο φορματ δεν μπορουσε να το κανει,πηγα ηπια ενα καφε και γυρισα και ακομα δεν ειχε τελειωσει το φορματ(5 ωριτσες ηταν).
Αυτο δ μου φανηκε λογικο και ετρεξα 2 προγραμματα το ενα δεν μπορουσε να ολοκληρωθει και το δευτερο μου εβγαλε damage 4% (που ειναι περιπου 10GB).
Ακομα εκανα εξωτερικο εναν αλλο σκληρο που ειχα και μου τον διαβασε κανονικα αμεσως.
Τελικα εαν ενας σκληρος εχει προβλημα δεν μπορει να τον διαβασει-τρεξει το λινουξ????
Ubuntu 11.10
mobo: ECS A780GM-A
cpu: AMD ATHLON II X3 405E 2.3GHZ
hd: WESTERN DIGITAL WD10EURS 1TB AV-GP SATA2
ram: 4Gb
Οθόνη: Samsung T220
vasilis44
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 26 Αύγ 2009, 16:49

vasilis44 έγραψε:Καλησπερα παιδια...
Νομιζω οτι το προβλημα ειναι μεγαλο...εκανα φορματ στο σκληρο και παλι μου εκανε τα ιδια βεβαια μου εκανε μονο γρηγορο φορματ το αργο φορματ δεν μπορουσε να το κανει,πηγα ηπια ενα καφε και γυρισα και ακομα δεν ειχε τελειωσει το φορματ(5 ωριτσες ηταν).
Αυτο δ μου φανηκε λογικο και ετρεξα 2 προγραμματα το ενα δεν μπορουσε να ολοκληρωθει και το δευτερο μου εβγαλε damage 4% (που ειναι περιπου 10GB).
Ακομα εκανα εξωτερικο εναν αλλο σκληρο που ειχα και μου τον διαβασε κανονικα αμεσως.
Τελικα εαν ενας σκληρος εχει προβλημα δεν μπορει να τον διαβασει-τρεξει το λινουξ????

Το μήνυμα που έβγαλε ο συγκεκριμένος εξωτερικός δίσκος ήταν

Add. Sense: No additional sense information

που είναι ένα πρόβλημα υλικού. Μπορείς να κάνεις αναζήτηση για τις επιπτώσεις του σφάλματος αυτού. Δεν ξέρω τι σημαίνει στη πράξη το πρόβλημα αυτό και πιστεύω ότι όλοι όσοι διαβάζουμε το μήνυμα αυτό δεν ξέρουμε πόσο σοβαρό είναι ένα τέτοιο πρόβλημα.
Το γεγονός είναι ότι υπάρχει πρόβλημα, και είναι πια ζήτημα να δεις πόσο ελεύθερο χρόνο έχεις για να καταφέρεις να βγάλεις κάτι από το δίσκο αυτό (π.χ. να χρησιμοποιήσεις κάποιο χώρο για δεδομένα).
Δεν είναι ζήτημα προβλήματος με το Linux που να μπορεί/μη μπορεί να τον διαβάσει.
Από το Linux μπορείς να χρησιμοποιήσεις εργαλεία για να μάθεις περισσότερα για το σφάλμα, και είναι στη κρίση σου να καταλάβεις πως θα κινηθείς.

Αν συμφωνήσουμε ότι από εδώ και εμπρός προσπαθούμε ερασιτεχνικά να μάθουμε παραπάνω για το συγκεκριμένο πρόβλημα με τη βοήθεια του Linux, τότε μπορούμε να προχωρήσουμε.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιφερειακά