κάρτα SD «γεμάτη», ενώ δεν είναι

...hardware-drivers για περιφερειακά (εκτυπωτές, κάμερες, εξ. σκληροί, κλπ)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα της εντολής στο τερματικό :
lsusb

Re: κάρτα SD «γεμάτη», ενώ δεν είναι

Δημοσίευσηαπό simosx » 25 Σεπ 2009, 19:00

nikosal έγραψε:Χμ... δεν καταλαβαίνω. Μπορώ να αντιγράφω οπουδήποτε εκτός από την καρτούλα. Σε αυτήν μου λέει ο προορισμός είναι μόνο για ανάγνωση. Κάνω στην κάρτα δεξί κλικ, ιδιότητες, και διαβάζω:

ιδιοκτήτης Νίκος
Προσπέλαση φακέλου Δημιουργία και διαγραφή αρχείων
Προσπέλαση αρχείου ---

Αν επιλέξω αντί --- Ανάγνωση και εγγραφή και κάνω κλείσιμο, ξανά άνοιγμα ιδιοτήτων, θα δω πάλι τις τρεις παύλες.

Προφανώς κάτι κάνω λάθος...

Αν λέει Read-only filesystem, τότε υπάρχει μάλλον κάποιο σφάλμα στο σύστημα αρχείων. Πρέπει να δεις στο
Σύστημα/Διαχείριση/Καταγραφές και συγκεκριμένα τις καταγραφές για «messages». Πρέπει να αναφέρει γιατί μετέτρεψε την προσάρτηση σε μορφή μόνο για ανάγνωση.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 25 Σεπ 2009, 19:15

@nikosal
Ναι εχεις δικιο.... ουτε σε εμενα η καρτα εχει .trash!! :?
Γιατι δεν κανεις κατι απλο?
Απλα βαλε τα αρχεια που θελεις μεσα στο pc σου (backup) - Και μετα κανε ενα format την καρτα σου -
Προσεξε τον τροπο που θα την κανεις format (Συστημα αρχειων) :idea:
και μετα ξαναβαλε μεσα τα αρχεια σου!! :mrgreen:
Ετσι εχω κανει εγω 2-3 φορες που εχω παθει κατι παρομοιο με το mp3,και την καρτα απο το κινητο...... :thumbup:
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ntinos_ » 25 Σεπ 2009, 22:06

παιδιά όπως είπα πριν και επιμένω αν έχετε εκεί μέσα κάποιον φάκελο με το όνομα RECYCLE και πάνω του έχει ένα Χ, επειδή το έχω πάθει και εγώ αυτό.
παρατήρησα το εξής:

όταν διαγράφει κάποιος αρχεία απο ένα stick ή memory κτλ δημιουργείτε ένας φάκελος με το όνομα RECYCLE όπως είπα και ποιο πάνω. όταν βγάζει κάποιος μετά το αποθηκευτικό μέσο τότε (όχι πάντα) ζητάει να διαγραφτούν τα δεδομένα. αυτά καμιά φορά δεν σβήνονται και μένουν μέσα στο φάκελο RECYCLE.

οπότε θα τον πάρετε με αποκοπή και επικόλληση στην επιφάνεια εργασίας και απο εκεί θα τον διαγράψετε !
πολύ πιθανών να έχει περιορισμένα δικαιώματα οπότε τα αλλάζετε :)
Desktop :CPU intel 4400 core 2 duo 2.0Ghz M/b ASUS P5VD2-X GPU MSI GeForce GT 630 4GB RAM 2x1GB single channel 667Mhz DDR2 HDD (SATA)WD 160 GB windows ,(IDE) WD 40GB ubuntu 12.04(IDE), SG 200GB data, (SATA)SG 160GB data
Άβαταρ μέλους
ntinos_
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 25 Σεπ 2009, 22:12

@ntinos_
Οχι σε εμενα δεν εχει κανενα φακελο για καδο ....... :?
εχει δικιο ο nikosal.... :think:
Στην καρτα απο το κινητο μου δεν εχει τιποτα ....... στα stick και το mp3 εχει.... :crazy:
Δεν ξερω γιατι.....
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 26 Σεπ 2009, 01:34

simosx έγραψε:
nikosal έγραψε:Χμ... δεν καταλαβαίνω. Μπορώ να αντιγράφω οπουδήποτε εκτός από την καρτούλα. Σε αυτήν μου λέει ο προορισμός είναι μόνο για ανάγνωση. Κάνω στην κάρτα δεξί κλικ, ιδιότητες, και διαβάζω:

ιδιοκτήτης Νίκος
Προσπέλαση φακέλου Δημιουργία και διαγραφή αρχείων
Προσπέλαση αρχείου ---

Αν επιλέξω αντί --- Ανάγνωση και εγγραφή και κάνω κλείσιμο, ξανά άνοιγμα ιδιοτήτων, θα δω πάλι τις τρεις παύλες.

Προφανώς κάτι κάνω λάθος...

Αν λέει Read-only filesystem, τότε υπάρχει μάλλον κάποιο σφάλμα στο σύστημα αρχείων. Πρέπει να δεις στο
Σύστημα/Διαχείριση/Καταγραφές και συγκεκριμένα τις καταγραφές για «messages». Πρέπει να αναφέρει γιατί μετέτρεψε την προσάρτηση σε μορφή μόνο για ανάγνωση.
ntinos_ έγραψε:παιδιά όπως είπα πριν και επιμένω αν έχετε εκεί μέσα κάποιον φάκελο με το όνομα RECYCLE και πάνω του έχει ένα Χ, επειδή το έχω πάθει και εγώ αυτό.
παρατήρησα το εξής:

όταν διαγράφει κάποιος αρχεία απο ένα stick ή memory κτλ δημιουργείτε ένας φάκελος με το όνομα RECYCLE όπως είπα και ποιο πάνω. όταν βγάζει κάποιος μετά το αποθηκευτικό μέσο τότε (όχι πάντα) ζητάει να διαγραφτούν τα δεδομένα. αυτά καμιά φορά δεν σβήνονται και μένουν μέσα στο φάκελο RECYCLE.

οπότε θα τον πάρετε με αποκοπή και επικόλληση στην επιφάνεια εργασίας και απο εκεί θα τον διαγράψετε !
πολύ πιθανών να έχει περιορισμένα δικαιώματα οπότε τα αλλάζετε :)

Οι κάρτες SD και τα USB memory sticks είναι φορμαρισμένα σε FAT για να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συμβατότητα και φορητότητα. Το FAT όμως δεν υποστηρίζει χαρακτηριστικά όπως δικαιώματα προσπέλασης/εγγραφής στα αρχεία, οπότε όπως είναι λογικό οι αντίστοιχες πληροφορίες κάθε φορά που κλείνει το παράθυρο ιδιοτήτων του Nautilus χάνονται.

Τώρα όσον αφορά το πρόβλημα, δώσε την εντολή
Κώδικας: Επιλογή όλων
df -h

για να δεις πόσο χώρο έχει η κάρτα ελεύθερο καθώς και το σημείο προσάρτησης (τελευταία στήλη).
Αν όντως είναι ελεύθερος ο χώρος, τότε δώσε την εντολή :
ls -al <σημείο_προσάρτησης>

για να πάρεις μία λίστα με όλα τα αρχεία και τα directories που βρίσκονται στην κάρτα. Αν υπάρχει φάκελος .Trash-1000 ή .Trash διέγραψέ τον (ΠΡΟΣΟΧΗ: η rm -R διαγράφει αναδρομικά αρχεία και φακέλους χωρίς επιβεβαίωση, οπότε αν δώσεις λάθος διαδρομή ... :wave: ) με :
rm -R <όνομα_φακέλου>

Αν σου πει "permission denied" δοκίμασε ως super-user (sudo rm -R).
Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Ubuntu-gr / My Web Log
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο, Προγραμματισμός: Ναι, Aγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 10.04 - 32bits
Η/Υ : Intel Core2 4400@2 GHz / 2GB DDR2 RAM / GeForce 8400 GS 512MB / Creative SB Audigy SE
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιφερειακά