Canon MX700 printer και εκτύπωση στο ubuntu γενικώς: πίκρα..

...hardware-drivers για περιφερειακά (εκτυπωτές, κάμερες, εξ. σκληροί, κλπ)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα της εντολής στο τερματικό :
lsusb

Re: Canon MX700 printer και εκτύπωση στο ubuntu γενικώς: πίκρα..

Δημοσίευσηαπό Apopas » 02 Δεκ 2009, 14:36

Επίσης, σύμφωνα με το HOWTO του Gentoo:
έγραψε:In order to print, you have to install a driver first. There are currently three alternative drivers among which you can choose from:

* Official

There are currently a couple of ebuilds with support for the Canon Pixma/Pixus series. Because all of them are partially binary, they will only work on ~x86 and ~amd64. They base on driver packages released by Canon (see below).

* Commercial

If those don't work for you, there is still the alternative to use TurboPrint which is a commercial (but inexpensive) collection of printer drivers.

* Open Source

Gutenprint (formerly known as Gimp-Print) offers support for some of these printers. The quality is quite good, so you might want to check, whether your model is supported by this driver. You're also encouraged to test the CVS-Version of this this driver and provide feedback to the developers, if the driver of your model still is in development, i.e. in cvs only.

Και απ' ότι φαίνεται στην έσχατη περίπτωση και το Turboprint υποστηρίζει τον MX700
http://www.zedonet.com/en_p_turboprint_driver.phtml?printer=Canon_PIXMA_MX700
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gruslo » 02 Δεκ 2009, 19:06

Αμαν ρε παιδιά, με φάγατε... Linuxας είμαι κι εγώ, έστω όχι προχωρημένος, πώς κάνετε έτσι...

@Apopas
Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Εντάξει, δεν το έψαξα, απλώς υπέθεσα ότι θα λειτουργεί καλά. Ήξερα ότι μόνο τα Lexmark έχουν σοβαρό πρόβλημα στο limux, περίμενα κάτι καλύτερο από την Canon. Όταν όμως άρχιζε να ψάχνει το ubuntu για drivers και δεν έβρισκε, ενώ και στη σελίδα της είδα ότι δεν έχει drivers για το συγκεκριμένο μοντέλο, απογοητεύτηκα... Να ξέρω λοιπόν ότι από τη στιγμή που έμπλεξα με linux, μόνο HP και τίποτε άλλο...
Το Turbo print δεν ξέρω τι ακριβώς είναι, αλλά διάβασα εδώ ότι είναι λίγο μπελαλίδικο για το συγκεκριμένο εκτυπωτή, ενώ στο link που δίνεις γράφει ότι δεν υποστηρίζει λειτουργίες scanning. Και είδα και το... απίστευτο για open source: "TurboPrint 30 day trial version" :o , οπότε δεν ασχολούμαι... (όχι ρε παιδιά και να πληρώσουμε και για drivers, ούτε στα window$ δε γίνεται αυτό!!!)
To Gutenprint απο το Gentoo ούτε κι αυτό το ήξερα, αλλά απ' ότι είδα εδώ δεν υποστηρίζεται κανένα μοντέλιο mx της canon.

@MakisM1
Σ' εμένα πάντως που δεν έχω HP δεν βγαίνει το παράθυρο που έχεις στο screenshot:
Στις Ιδιότητες Εκτυπωτή στο Color Precision έχει μόνο Normal και Βest:
Εικόνα
Στο Print Quality έχει μόνο Manual Control και Standard, ενώ αν πατήσω το Manual δεν κάνει τίποτα:
Εικόνα
Και στο Resolution έχει μόνο Automatic και 600x600:
Εικόνα

@ubuntunoid
Εδώ δεν βλέπω να λέει πουθενά ότι με ένα κλικ στο deb εγκαθίστανται οι drivers για το mx700. Ούτε στο άλλο θέμα στα ubuntuforums, εδώ. Αν έχεις κάποιο απευθείας link με deb για τον mx700, χωρίς ppd (που δεν ξέρω καν τι είναι), κονσόλες, μετονομοσίες και πειράγματα αρχείων, αλλά μόνο και μόνο ένα απλό deb, όπως υπάρχουν τα exe για windows στο επίσημο site της Canon, δώστο. Τώρα για τα υπόλοιπα, προτείνω να το τελειώσουμε εδώ, γιατί αυτά που γράφεις δε νομίζω ότι θα καταλήξουμε κάπου άμα τα σχολιάσω. Άν λοιπόν έχεις κάτι να βοηθήσεις και θες, πες το. Αν όχι, δεν πειράζει.

Πάντως νομίζω ότι προς το παρόν η πιο απλή λύση για να εκτυπώσει κανείς άμεσα με το συγκεκριμένο μοντέλο είναι αυτή που επέλεξα εγώ, να το δηλώσει δηλ. ως mp520. Και για scanning το βλέπει μια χαρά o Xsane.Για γρήγορη/πρόχειρη εκτύπωση δε βλέπω κάτι. Για fax θα προσπαθήσω να κάνω κάτι με Xsane ή με κάποιο άλλο πακέτο για fax και θα ενημερώσω.
gruslo
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 02 Δεκ 2009, 19:55

gruslo έγραψε:Αμαν ρε παιδιά, με φάγατε... Linuxας είμαι κι εγώ, έστω όχι προχωρημένος, πώς κάνετε έτσι...

Για να σε προχωρήσουμε το κάνουμε ;)

έγραψε:@Apopas
Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Εντάξει, δεν το έψαξα, απλώς υπέθεσα ότι θα λειτουργεί καλά. Ήξερα ότι μόνο τα Lexmark έχουν σοβαρό πρόβλημα στο limux, περίμενα κάτι καλύτερο από την Canon. Όταν όμως άρχιζε να ψάχνει το ubuntu για drivers και δεν έβρισκε, ενώ και στη σελίδα της είδα ότι δεν έχει drivers για το συγκεκριμένο μοντέλο, απογοητεύτηκα... Να ξέρω λοιπόν ότι από τη στιγμή που έμπλεξα με linux, μόνο HP και τίποτε άλλο...

Πρώτη επιλογή είναι πάντα αυτή ναι. Αλλά πάντα ψάχνουμε.

έγραψε:Το Turbo print δεν ξέρω τι ακριβώς είναι, αλλά διάβασα εδώ ότι είναι λίγο μπελαλίδικο για το συγκεκριμένο εκτυπωτή, ενώ στο link που δίνεις γράφει ότι δεν υποστηρίζει λειτουργίες scanning. Και είδα και το... απίστευτο για open source: "TurboPrint 30 day trial version" :o , οπότε δεν ασχολούμαι... (όχι ρε παιδιά και να πληρώσουμε και για drivers, ούτε στα window$ δε γίνεται αυτό!!!)

Γι αυτό και είπα έσχατη λύση, αλλά μου φαίνεται ότι για το Turboprint-1.x πλήρωνες μόνο αν ήθελες να εκτυπώνεις σε 300dpi. Επίσης αυτοί οι drivers είναι μόνο για εκτυπωτές, το scanner μπορεί να δουλέψει με τους sane drivers.

έγραψε:To Gutenprint απο το Gentoo ούτε κι αυτό το ήξερα, αλλά απ' ότι είδα εδώ δεν υποστηρίζεται κανένα μοντέλιο mx της canon.

Το gutenprint είναι ελεύθερου λογισμικού drivers. Υποστηρίζονται μέσω των μοντέλων MP, αλλά όχι πλήρως. Εγώ ας πούμε έχω το MX300 και μου δουλεύει άμα το δηλώσω ως MP150. Δυστυχώς, όμως, δεν μπορώ να κάνω καθαρισμό κεφαλών.
Επίσης, το link με τους drivers του MX700 που σου δώασνε τα παιδιά, θέλει παραπάνω διαδικασία επειδή εγκαθιστά τους 32bit σε 64bit σύστημα. Για 32bit είναι εύκολο.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ubuntunoid » 03 Δεκ 2009, 01:13

gruslo έγραψε:
@ubuntunoid
Εδώ δεν βλέπω να λέει πουθενά ότι με ένα κλικ στο deb εγκαθίστανται οι drivers για το mx700. Ούτε στο άλλο θέμα στα ubuntuforums, εδώ. Αν έχεις κάποιο απευθείας link με deb για τον mx700, χωρίς ppd (που δεν ξέρω καν τι είναι), κονσόλες, μετονομοσίες και πειράγματα αρχείων, αλλά μόνο και μόνο ένα απλό deb, όπως υπάρχουν τα exe για windows στο επίσημο site της Canon, δώστο. Τώρα για τα υπόλοιπα, προτείνω να το τελειώσουμε εδώ, γιατί αυτά που γράφεις δε νομίζω ότι θα καταλήξουμε κάπου άμα τα σχολιάσω. Άν λοιπόν έχεις κάτι να βοηθήσεις και θες, πες το. Αν όχι, δεν πειράζει.

Πάντως νομίζω ότι προς το παρόν η πιο απλή λύση για να εκτυπώσει κανείς άμεσα με το συγκεκριμένο μοντέλο είναι αυτή που επέλεξα εγώ, να το δηλώσει δηλ. ως mp520. Και για scanning το βλέπει μια χαρά o Xsane.Για γρήγορη/πρόχειρη εκτύπωση δε βλέπω κάτι. Για fax θα προσπαθήσω να κάνω κάτι με Xsane ή με κάποιο άλλο πακέτο για fax και θα ενημερώσω.

Υπαρχουν καποιες βασικές προϋποθέσεις για να βοηθηθει κάποιος. Η βασικότερη εξ όλων ειναι να το θελει, η αλλη ειναι να διαβάσει αυτα που του προτείνουν και η τριτη ειναι να ρωτήσει οτι δεν καταλαβαίνει. Εσύ δεν κάνεις τιποτε απ'τα 3.
Γι αυτο επιμένω οτι ο μονος σου σκόπος είναι να γκρινιάξεις.
Αν ηθελες πανω απ ολα να βοηθηθεις απλα θα εγραφες με διαφορετικό τροπο, θα ρώταγες, θα ελεγες δεν καταλαβαίνω αυτα που μου λες εξηγησε τα μου καλύτερα, θα δοκίμαζες αυτα που σου προτείνουμε, θα ελεγες παιδια δεν επιασε αυτο τι κάνω τωρα κ.λ.π.
Επίσης θα διαβαζες αυτα που σου λέμε, και αν δεν καταλαβαινες κατι θα ρωτούσες εκτος αν θεωρεις οτι αυτο:
έγραψε:Αν έχεις κάποιο απευθείας link με deb για τον mx700, χωρίς ppd (που δεν ξέρω καν τι είναι), κονσόλες, μετονομοσίες και πειράγματα αρχείων, αλλά μόνο και μόνο ένα απλό deb, όπως υπάρχουν τα exe για windows στο επίσημο site της Canon, δώστο.
είναι ερωτηση.
Και επιμενώ οτι δεν τα διαβασες γιατι αν τα διαβαζες θα πρόσεχες οτι τα deb αρχεια που δινονται στο λινκ ειναι για το mp520 (αυτά που εχεις ηδη εγκατεστημένα δηλαδή!!!) και εγω εσκεμμενα παρέλειψα να το αναφέρω στο προηγουμενο ποστ μου γιατι ηθελα να δω αν τελικά θα το διαβάσεις το λινκ . Πιστευα οτι μετα τους βαρείς χαρακτηρισμούς μου θα το διαβαζες και θα το πρόσεχες και θα μου την έλεγες γι αυτό αν όντως εψαχνες για λύση.Ή θα ρωταγες ρε παιδια αφου εγω δεν καταλαβαινω πείτε μου τι πρεπει να κάνω.Τελικά αυτο που έκανες ειναι να αναπαραξεις το λινκ λεγοντας οτι " Εδω δεν εχει τη λύση " κανοντας τον γκρινιάρη για άλλη μια φορά και προσπαθόντας να δημιουργησεις ξανά ψευδείς εντυπώσεις. Δυστυχώς για σένα την πάτησες....
Οσο για το fax που λες ειναι αυτόνομο στο MX700. Δηλαδη δουλεύει μονο του χωρις λειτουργικό, Αν παλι θελεις Fax στο ubuntu μπορεις να το εχεις χωρις πολυμηχανημα. Χρειαζεσαι ενα μοντεμ και το καταλληλο λογισμικό, ή εναλλακτικα να χρησιμοποιήσεις το μοντεμ του MX700. Αλλα αυτο δεν εχει να κανει με τους drivers του MX700.
Υ.Γ. Εγώ θα σταματήσω εδώ
Επίπεδο Linux: Κάτι ψιλά Προγραμματισμός: Όχι Αγγλικά: Μέτρια
AMD Phenom IIx4 945 3,0 GHz | Nvidia 9500 GT | 4 GB DDR3 RAM | SM2333HD 1920x1080
Debian 7 64bit | Ubuntu 11.10 32bit
Άβαταρ μέλους
ubuntunoid
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιφερειακά