Αμαν ρε παιδιά, με φάγατε... Linuxας είμαι κι εγώ, έστω όχι προχωρημένος, πώς κάνετε έτσι...
@Apopas
Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Εντάξει, δεν το έψαξα, απλώς υπέθεσα ότι θα λειτουργεί καλά. Ήξερα ότι μόνο τα Lexmark έχουν σοβαρό πρόβλημα στο limux, περίμενα κάτι καλύτερο από την Canon. Όταν όμως άρχιζε να ψάχνει το ubuntu για drivers και δεν έβρισκε, ενώ και στη
σελίδα της είδα ότι δεν έχει drivers για το συγκεκριμένο μοντέλο, απογοητεύτηκα... Να ξέρω λοιπόν ότι από τη στιγμή που έμπλεξα με linux, μόνο HP και τίποτε άλλο...
Το Turbo print δεν ξέρω τι ακριβώς είναι, αλλά διάβασα
εδώ ότι είναι λίγο μπελαλίδικο για το συγκεκριμένο εκτυπωτή, ενώ στο link που δίνεις γράφει ότι δεν υποστηρίζει λειτουργίες scanning. Και είδα και το... απίστευτο για open source: "TurboPrint
30 day trial version"

, οπότε δεν ασχολούμαι... (όχι ρε παιδιά και να πληρώσουμε και για drivers, ούτε στα window$ δε γίνεται αυτό!!!)
To Gutenprint απο το Gentoo ούτε κι αυτό το ήξερα, αλλά απ' ότι είδα
εδώ δεν υποστηρίζεται κανένα μοντέλιο mx της canon.
@MakisM1
Σ' εμένα πάντως που δεν έχω HP δεν βγαίνει το παράθυρο που έχεις στο screenshot:
Στις Ιδιότητες Εκτυπωτή στο Color Precision έχει μόνο Normal και Βest:

Στο Print Quality έχει μόνο Manual Control και Standard, ενώ αν πατήσω το Manual δεν κάνει τίποτα:

Και στο Resolution έχει μόνο Automatic και 600x600:

@ubuntunoid
Εδώ δεν βλέπω να λέει πουθενά ότι με ένα κλικ στο deb εγκαθίστανται οι drivers για το mx700. Ούτε στο άλλο θέμα στα ubuntuforums,
εδώ. Αν έχεις κάποιο απευθείας link με deb για τον mx700, χωρίς ppd (που δεν ξέρω καν τι είναι), κονσόλες, μετονομοσίες και πειράγματα αρχείων, αλλά μόνο και μόνο ένα απλό deb, όπως υπάρχουν τα exe για windows στο
επίσημο site της Canon, δώστο. Τώρα για τα υπόλοιπα, προτείνω να το τελειώσουμε εδώ, γιατί αυτά που γράφεις δε νομίζω ότι θα καταλήξουμε κάπου άμα τα σχολιάσω. Άν λοιπόν έχεις κάτι να βοηθήσεις και θες, πες το. Αν όχι, δεν πειράζει.
Πάντως νομίζω ότι προς το παρόν η πιο
απλή λύση για να εκτυπώσει κανείς άμεσα με το συγκεκριμένο μοντέλο είναι αυτή που επέλεξα εγώ, να το δηλώσει δηλ. ως mp520. Και για scanning το βλέπει μια χαρά o Xsane.Για γρήγορη/πρόχειρη εκτύπωση δε βλέπω κάτι. Για fax θα προσπαθήσω να κάνω κάτι με Xsane ή με κάποιο άλλο πακέτο για fax και θα ενημερώσω.