ποιοι εκτυπωτες ειναι συμβατοι με ubuntu

...hardware-drivers για περιφερειακά (εκτυπωτές, κάμερες, εξ. σκληροί, κλπ)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα της εντολής στο τερματικό :
lsusb

Re: ποιοι εκτυπωτες ειναι συμβατοι με ubuntu

Δημοσίευσηαπό digibill » 04 Δεκ 2009, 18:22

Apopas έγραψε:
digibill έγραψε:Πρόσφατα αγόρασα τον Samsung CLP-315 (είναι ο πιο φθηνός έγχρωμος laser στα 109€ -e-shop- ή 129€ + ένα α/μ τόνερ -πλαίσιο). Υποστηρίζει linux και μάλιστα το ubuntu τον αναγνώρισε από μόνο του μόλις τον συνέδεσα!!

Λέει σαν εκτυπωτής; Γιατί σκέφτομαι κι εγώ να αγοράσω laser.

Συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, τώρα είδα την ερώτηση!
Σαν συμβατότητα με linux λέει αρκετά, σαν εκτυπωτής μέτρια προς καλά πράγματα.....
Δυστυχώς δεν πρόλαβα να τον δοκιμάσω εκτενώς γιατί κατάφερα και τον... κατέστρεψα!! (κάποια στιγμή μάσησε 1 χαρτί τόσο πολύ, που κόλλησε ολοκληρωτικά πάνω στο τύμπανο του φούρνου (!!) και στην προσπάθειά μου να το αφαιρέσω ξέσκισα τον φούρνο! Κόστος επισκευής: 135€ - καινούργιος κάνει 109!)
Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι τα χρώματά του είναι άκυρα! Υπάρχει σαφέστατο πρόβλημα στην διαχείριση χρώματος και όλες οι έγχρωμες εκτυπώσεις βγαίνουν με πάρα πολύ ανεβασμένο gamma. Εγώ για να τυπώσω φωτογραφίες σωστές, αναγκαζόμουν να τις ανοίξω στην φωτεινότητα κατά 2-3 στοπ και να τους ρίξω το κόντραστ.....
Κατά τα άλλα είναι αρκετά γρήγορος και με σχετικά οικονομικά αναλώσιμα.....

Τώρα, το δικό μου ερώτημα είναι το εξής:
Δεδομένου ότι δεν συμφέρει να τον επισκευάσω, θα αγοράσω άλλον. Σε αυτό το τιμολογιακό εύρος (<150€) βρίσκω τους HP CP1215 Color Laser, τον KONICA MINOLTA MAGICOLOR 1600W και τον Xerox Phaser 6110B.
Σύμφωνα με την database του OpenPrinting, και οι τρεις έχουν τον ίδιο βαθμό συμβατότητας με το linux ("works Mostly"), με τον Xerox να αναφέρει την συμβατότητα και στα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά του.....

Ποιόν να προτιμήσω; Ή να ξαναπάρω τον samsung; :crazy:
http://darktable.sourceforge.net/www.yiannakos.gr
Σύστημα:AMD Ryzen 5 1600, 16GB DDR4 RAM, ASUS PRIME B350 Plus m/b, nVidia GeForce GTX 1070 Ti 8GB
http://petition.stopsoftwarepatents.eu/351004340091/
Άβαταρ μέλους
digibill
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιφερειακά