Χρόνος σύνδεσης σε wifi,και ποντίκι nano logitech

...hardware-drivers για περιφερειακά (εκτυπωτές, κάμερες, εξ. σκληροί, κλπ)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα της εντολής στο τερματικό :
lsusb

Χρόνος σύνδεσης σε wifi,και ποντίκι nano logitech

Δημοσίευσηαπό joman » 10 Σεπ 2008, 15:15

Φίλοι σας χαιρετώ.
Αν και παλιότερα είχα ασχοληθεί με το linux (redhat 7), για αρκετά χρόνια το είχα εγκαταλείψει..
Πρόσφατα όμως άρχισα να ξαναψάχνομαι.
Δοκίμασα και τα mac os x σε pc, αλλά μου έλειπαν οι ιδιαιτερότητες του πιγκουίνου, και ότι αυτό συνεπάγεται.
Ήταν θέμα χρόνου να το ξαναπάρω στα χέρια μου, και όπως έγινε.
Πριν τρεις μέρες εγκατέστησα την τελευταία έκδοση του ubuntu την οποία βρήκα σε μια ειδική έκδοση του linuxformat.
Η όλη διαδικασία προχώρησε χωρίς κανένα πρόβλημα στον φορητό μου υπολογιστή, ένα HP 530, δημιουργία partition στο δίσκο και όλα τα υπόλοιπα.
Βέβαια όπως είπα δεν είναι η πρώτη μου επαφή με το συγκεκριμένο λειτουργικό, αλλά μπορώ να πω πως υπάρχει μεγάλη βελτίωση στη βοήθεια του χρήστη, τόσο για την εγκατάσταση όσο και για τη λειτουργία του συστήματος.
Πέρασα και το KDE 4.1 μιας και ήμουνα πιο εξοικειωμένος μαζί του, και βουρ για περιπέτειες.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω για την ώρα είναι η σύνδεση σε ασύρματο δίκτυο.
Ενώ η αναγνώριση της κάρτας ήταν άμεση όπως και η ανίχνευση των δικτύων, αντίθετα η σύνδεση σε ένα απ αυτά είναι προβληματική.
Πιο συγκεκριμένα, στο ξενοδοχείο που βρίσκομαι για την ώρα, υπάρχει διαθέσιμη μια ελεύθερη ασύρματη σύνδεση.
Η κάρτα μου τη βλέπει αμέσως, αρχίζει τη διαδικασία σύνδεσης αλλά αποτυγχάνει(νομίζω στο σημείο που πρέπει να πάρει την ΙΡ διεύθυνση)
Θα πρέπει να το βασανίσω κανένα τέταρτο με αλλαγές από δυναμική σε σταθερή ΙΡ και αντιστρόφως για να μπορέσει κάποια στιγμή να συνδεθεί(με ΙΡ που παίρνει απο το DHCP του ruter).
Υπάρχει κάποια εξήγηση για αυτό το φαινόμενο, και ακόμα καλύτερα κάποια λύση να διορθωθεί;
Φυσικά και για να εξηγούμαι, δεν έχω δοκιμάσει να συνδεθώ κάπου αλλού, μιας και για την ώρα δεν υπάρχει δυνατότητα.
Με την επιστροφή τέλος του μήνα θα γίνει και αυτό.
Και μια δεύτερη ερώτηση σχετικά με το ασύρματο ποντίκι που χρησιμοποιώ.
Πρόκειται για ένα nano της logitech, ,ε τα έξτρα κουμπάκια στο πλάι.
Η αναγνώριση και η χρήση τους στο firefox, ως προηγούμενη και επόμενη σελίδα ήταν αυτόματη, και χωρίς προβλήματα.
Στο dolphin όμως και στον konqueror δεν είχα την ίδια τύχη.
Γνωρίζει κάποιος πως θα μπορέσω να εκμεταλλευτώ και εκεί τις δυνατότητες που μου προσφέρει το ποντικάκι για να μου ευκολύνει τη ζωή;
Αυτά για την ώρα.
Με την επιστροφή στο σπίτι, και το περισσότερο ψάξιμο σίγουρα θα βγάλω και νέες απορίες, οπότε θα με ξαναδείτε σίγουρα ;- )
Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους σας.
joman
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Χρόνος σύνδεσης σε wifi,και ποντίκι nano logitech

Δημοσίευσηαπό gourgi » 10 Σεπ 2008, 21:11

για το δίκτυο μπορείς να δοκιμάσεις την καινούργια έκδοση του network manager (0,7)
οδηγίες εδώ http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=797059

για το ποντίκι σου δοκίμασε το btnx
οδηγίες εδώ http://ubuntuforums.org/showthread.php? ... light=btnx
Όσο ζω ... μαθαίνω!
Desktop:stable9.04 i386|testing9.10 i386|Opteron Amd64 1.8GHz|RAM 2GB|Nvidia 6600GT|Msi K8N Platinum|Live! 24bit 5.1|Pixelview Playtv Pro BT878+rev.9d
Asus EEE 1000h9.04 i386|N270|RAM 2GB|945GME|RT2860|82801G
Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
gourgi
seniorTUX
seniorTUX

IRC: gourgi
Εκτύπωση

Re: Χρόνος σύνδεσης σε wifi,και ποντίκι nano logitech

Δημοσίευσηαπό joman » 11 Σεπ 2008, 20:39

Ολα ΟΚ.
Για τη συνδεση, κατέβαασα την τελευταία εκδοση του προγράμματος, αλλά είχα πάλι τα ίδια.
Η λύση ήταν να δώσω μια σταθερή ΙΡ(αυτή που μου έδινε τις λίγες φορές που κατάφερα να συνδεθώ), οπως και να ορίσω σταθερές διευθύνσεις router και DNS.
Τώρα η σύνδεση γίνεται αμέσως.
Για το ποντίκι το πρόγραμμα που μου πρότεινες είναι οτι πρέπει.
Ψάχνω λίγο ακόμα για να ορίσω και τα υπόλοιπα κουμπιά, αλλά έχω κιόλας ρυθμίσει αυτά που με καίγανε :D .
Σε λίγες μέρες που επιστρέφω, θα έχω σίγουρα και άλλες ερωτήσεις.
Υπομονή λοιπόν μέχρι τότε :lol: :lol: :lol: .
Ευχαριστώ για τη βοήθεια, και κάτι μου λέει πως αυτή τη φορά θα κολλήσω για τα καλά με το linux!!!
joman
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περιφερειακά