από gia.gal » 29 Ιαν 2011, 12:59
Πριν λίγο καιρό, αντέγραφα αρχεία από τον δίσκο συστήματος ( C:/), σε εξωτερικό δίσκο, (LACIE 500GB,με seagate baracuta 7200.10, στο εσωτερικό του κουτιού).Σε κάποια στιγμή και ενώ η αντιγραφή αρχείων είχε φθάση στο 30% περίπου , ο υπολογιστής πάγωσε και δέν ανταποκρίνονταν σε καμμιά εντολή. Έκανα hart-reset, ξεκίνησε το λειτουργικό, όμως με τίποτα δεν μπορούσα να δώ τα αρχεία πού εχω (η είχα ? ), στόν εξωτερικό μου δίσκο . Έκανα διάφορες ενέργειες, μεχρι και άνοιγμα του σκληρού δίσκου ,( δέν ξέρω γιατί μην με ρωτάτε ) μήπως και γίνη κάτι. Τώρα διαπίστωσα ότι δεν κινηται ο ηλεκροκινητήρας του δίσκου. Δεν θα απασχολούσα την κοινότητα εάν δεν είχα μέσα, όλες τις προσωπικές στιγμές της οικογένειάς μου ( φωτογραφίες και video ) τα οποία δεν έχω αντιγράψη αλλού. Απευθυνθηκα στην εταιρεία data-labs, όμως το κόστος για έναν τέτοιο δίσκο , (εννοείται όπως τόν κατάντησα ) είναι αρκετά μεγάλο και ασύμφορό. Τί με προτείνεται να κάνω ? Μπορώ να βρώ έναν ίδιο δίσκο στό εμπόριο και να βάλω μέσα τα blatter μήπως και μπορέσω να πάρω τα δεδομένα μου ?