@medigeek: Ναι το έχω γράψει και στο παράδειγμα πάνω ότι το έχω δοκιμάσει και δεν έγινε τπτ. Ίσως ξέχασα να αναφέρω ότι πρέπει πρώτα να προσθέσουμε το ufs module στον πυρήνα, με την εντολή που έδωσες [
sudo modprobe -v ufs]. Και για να είμαστε σίγουροι ότι είναι "μέσα"...
- Κώδικας: Επιλογή όλων
$ lsmod | grep ufs
ufs 78131 0
Αλλά απ' ότι παρατήρησα και να μην το έχουμε περάσει "με το χέρι" προστίθεται αυτόματα με την εντολή mount.
@*: Εγώ για παράδειγμα, που έχω BSD, Linux και win, αν θέλω να "βλέπω" (και να "γράφω" ) κάποια αρχεία σε κοινό partition και από τα 3 Λ/Σ, τα βάζω στο partition των win που είναι ntfs. Και είναι από παντού read-write. Για να το προσαρτήσω κάνω
- Κώδικας: Επιλογή όλων
# kldload fuse
# ntfs-3g /dev/adXsY /media/parathira
Δεν έχω συναντήσει κανένα πρόβλημα ως τώρα. Για αυτό που λες ότι το OpenBSD προσφέρει μόνο read-access σε ntfs... δεν το ξέρω. Αν δοκιμάσεις το παραπάνω τι γίνεται;
Τώρα αν θες να προσπαθήσεις να προσαρτήσεις το ffs (ufs) δεν έχεις παρά να φτιάξεις έναν custom kernel. Πάντως ΑΝ καταφέρεις να το προσαρτήσεις με -ή χωρίς- read-write support, μην νομίζεις ότι θα έχει την ίδια ταχύτητα και σταθερότητα που έχει στα BSD αφού εκεί το native, default filesystem. Δες και ένα καλό άρθρο του Ηλία Χρυσοχέρη
http://freebsdworld.gr/node/22