από dim459 » 05 Δεκ 2013, 13:11
Aν δεν σκοπεύει να μεταφέρει μονοκόμματα αρχεία με μέγεθος άνω των 3,9 gb, δεν έχει λόγο να το κάνει ntfs.
Χωρίς να μπορώ να το εξηγήσω αναλυτικώς και τεχνικώς το θέμα (δεν έχω επαρκείς γνώσεις και δε θυμάμαι ακριβώς τι είχα διαβάσει), απ' όσο θυμάμαι τα windows κατά τη χρήση του ntfs κάνουν κάποιες εγγραφές στο στικ που έχουν να κάνουν με το ότι είναι σε χρήση και με την αποπροσάρτησή του κάνουν αντίστοιχες εγγραφές που δείχνουν ότι έπαψε να χρησιμοποιείται το ntfs (χοντρικώς είπαμε έτσι, μη με πάρετε με τις λεμονόκουπες).
Πολλές φορές σε μηχανήματα με windows η αποπροσάρτηση δε γίνεται σωστά (είτε από βιασύνη του χρήστη, είτε από σφάλμα του λειτουργικού) με αποτέλεσμα το ntfs να εξακολουθεί να εμφανίζεται σε χρήση. Αυτό όταν πάμε να ξαναβάλουμε το στικάκι σε μηχάνημα με windows δε δημιουργεί πρόβλημα, αλλά σε μηχάνημα με linux εμφανίζει το γνωστό error περί χρήσης του ntfs, οπότε και η εύκολη λύση είναι να ξαναμπεί το στικάκι σε windows και να αποπροσαρτηθεί σωστά.
Με fat δεν παρατηρούνται τέτοια προβλήματα.
Όποιος το κατέχει καλύτερα ας συμπληρώσει το παραπάνω ή ας το διορθώσει αν τυχόν έχω κάνει λάθος.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.