πρόβλημα με ελληνικά σε εκτυπωτή cannon

...hardware-drivers για περιφερειακά (εκτυπωτές, κάμερες, εξ. σκληροί, κλπ)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα της εντολής στο τερματικό :
lsusb

πρόβλημα με ελληνικά σε εκτυπωτή cannon

Δημοσίευσηαπό skarosg3 » 25 Ιαν 2009, 10:43

καλημέρα παιδιά,
δεν είμαι σίγουρος αν είμαι στο σωστό φάκελο, μα δεν βρίσκω που πρέπει να ποστάρω, οποτε γράφω εδώ και βλέπουμε.
Έχω ένα προβληματάκι με τον εκτυπωτή μου, έχω ένα canon IP 4300, και ενώ εκτυπώνει κανονικά τα πάντα, όταν πάω να εκτυπώσω κείμενο με ελληνικούς χαρακτήρες, βγάζει "κινεζικα"!
Υποψιάζομαι ότι κάτι έχει να κάνει με τις γραμματοσειρές και όχι με τους drivers.
μπορεί να βοηθήσει κανεις?
Γνώσεις Linux: χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι Java, SQL, C ┃ Αγγλικά: αριστα
Ubuntu 11.4┃ AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor5200+┃ 1G Ram┃ Belkin WiFi adaptor
skarosg3
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: πρόβλημα με ελληνικά σε εκτυπωτή cannon

Δημοσίευσηαπό greatst » 25 Ιαν 2009, 10:59

skarosg3 έγραψε:καλημέρα παιδιά,
δεν είμαι σίγουρος αν είμαι στο σωστό φάκελο, μα δεν βρίσκω που πρέπει να ποστάρω, οποτε γράφω εδώ και βλέπουμε.
Έχω ένα προβληματάκι με τον εκτυπωτή μου, έχω ένα canon IP 4300, και ενώ εκτυπώνει κανονικά τα πάντα, όταν πάω να εκτυπώσω κείμενο με ελληνικούς χαρακτήρες, βγάζει "κινεζικα"!
Υποψιάζομαι ότι κάτι έχει να κάνει με τις γραμματοσειρές και όχι με τους drivers.
μπορεί να βοηθήσει κανεις?

το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ με το πολυμηχάνημα μου (HP LaserJet M1005 MFP) όταν τυπώνω από τον Writer του OpenOffice. Έκανα την εξής "πατέντα": πριν τυπώσω κάτι, το μετατρέπω σε pdf και τυπώνω το pdf με το οποίο δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Εσύ το πρόβλημα το αντιμετωπίζεις ΚΑΙ σε pdf αρχεία?
προσωπική ιστοσελίδαgreatst in Launchpad

Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Μια χαρά ┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά

Mac mini (late 2009) (8GB RAM) με OS X 10.11.6 [και Ubuntu 16.04 Server amd64 και άλλες GNU/Linux εικονικές μηχανές με 2GB RAM, 128MB VRAM+3D_acceleration η κάθε μία].
Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: greatst
IRC: greatst
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό skarosg3 » 25 Ιαν 2009, 11:21

ναι, αυτό το κάνω και εγώ, αλλα για να μην κάνω αυτή τη διαδικασία έλεγα μήπως υπάρχει κανένας καλύτερος τρόπος.
είναι λίγο χαζό να το περνάς από pdf για να κανεις μια εκτύπωση!
Γνώσεις Linux: χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι Java, SQL, C ┃ Αγγλικά: αριστα
Ubuntu 11.4┃ AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor5200+┃ 1G Ram┃ Belkin WiFi adaptor
skarosg3
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 25 Ιαν 2009, 11:59

skarosg3 έγραψε:ναι, αυτό το κάνω και εγώ, αλλα για να μην κάνω αυτή τη διαδικασία έλεγα μήπως υπάρχει κανένας καλύτερος τρόπος.
είναι λίγο χαζό να το περνάς από pdf για να κανεις μια εκτύπωση!

"Χαζό" δεν είναι αυτό: "χαζό θα ήταν να τυπώναμε με τα "κινέζικα"!" :lol:

Σοβαρά τώρα, μέχρι να βρεις/βρούμε άλλη λύση, θα χρησιμοποιούμε αυτήν την "πατέντα": δεν είναι και άσχημα. 8-)
προσωπική ιστοσελίδαgreatst in Launchpad

Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Μια χαρά ┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά

Mac mini (late 2009) (8GB RAM) με OS X 10.11.6 [και Ubuntu 16.04 Server amd64 και άλλες GNU/Linux εικονικές μηχανές με 2GB RAM, 128MB VRAM+3D_acceleration η κάθε μία].
Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: greatst
IRC: greatst
Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιφερειακά