nikos1364 έγραψε:ΜΟΛΙΣ ΑΓΟΡΑΣΑ ΕΝΑΝ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΑ ΕΝΩ ΗΜΟΥΝ στο ubuntu, ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ MOUNT ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΟΙΓΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΩ ΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ. ΠΑΩ ΝΑ ΤΗΝ ΤΡΕΞΩ ΜΑ ΠΕΤΑΕΙ ERROR ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ 500GB ΣΚΛΗΡΟΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΙΤΑ ΜΟΝΟ 10MB. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?
Μου συνέβει το ίδιο πράγμα και μένα. Έχω δίπλα μου ένα LaCie 320GB και στη πρώτη σύνδεση εμφάνισε αυτόματα ότι θέλει να εκτελέσει μια εφαρμογή.
Κοιτώντας πιο προσεκτικά, είδα ότι απλά υπάρχει το autorun.inf, το οποίο δεν έχει εντολές που είναι κατάλληλες για το Linux.
Οπότε, το Autorun.inf δεν έχει νόημα για Linux.
Στην περίπτωσή σου, μπορείς να επιλέξεις
1. αν θα χρησιμοποιήσεις τη συσκευή και σε συστήματα Windows, μπορείς να κάνεις την αρχικοποίηση (πρώτη σύνδεση) σε Windows.
Το λογισμικό της LaCiE, όπως διάβασα, θα κάνει επαναμορφοποίηση (reformat) το δίσκο σε ένα ή δύο κομμάτια (το επιλέγεις) και μετά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.
2. Σβήνεις τις κατατμήσεις μέσω Linux και κάνεις τη δουλειά από το Linux.
Θα ήταν καλό να φτιάξεις κάποιες κατατμήσεις και σε EXT3· είναι γενικά προσβάσιμα μόνο σε Linux και δεν έχεις πρόβλημα για κατά λάθος διαγραφή από χρήστες Windows.