οθονη 22'

...hardware-drivers για περιφερειακά (εκτυπωτές, κάμερες, εξ. σκληροί, κλπ)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα της εντολής στο τερματικό :
lsusb

Re: οθονη 22'

Δημοσίευσηαπό sentient6 » 14 Οκτ 2008, 13:24

bullgr έγραψε:Συγνώμη παιδιά που μπαίνω "σφήνα" στη συζήτηση αλλά ενδιαφέρομαι και εγώ να αγοράσω μια τέτοια οθόνη.
Παρατήρησα όμως ότι όσες προτείνετε είναι wide... Και σε κάποια online καταστήματα που έψαξα και εκεί όλες wide είναι.
Δεν υπάρχουν τετράγωνες σε αυτή τη κατηγορία; Επειδή την θέλω για χρήση εφαρμογών (δεν θέλω δηλαδή multimedia κλπ) με βολεύει περισσότερο να είναι τετράγωνη...

Υπάρχουν τέτοιες οθόνες 22";

κι εγώ τετράγωνη έψαχνα και τελικά πήρα 20άρα... δεν βρήκα παραπάνω... Ή αν βρήκα είχαν απαγορευτικές τιμές.. Δε θυμάμαι :? .. Έχουν περάσει 6+ μήνες βέβαια..
Άβαταρ μέλους
sentient6
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kriti » 14 Οκτ 2008, 13:50

βρηκα ενα καλο οδηγοεχει μεσα διαφορες ενδιαφερουσες πληροφοριες για οθονες
manjaro - hp pavilion -geforce 7400 -1,73 dualcore
Άβαταρ μέλους
kriti
daemonTUX
daemonTUX

IRC: kriti
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nsk » 15 Οκτ 2008, 17:26

Τελικά ρώτησα και έμαθα ότι δεν υπάρχουν τετράγωνες οθόνες άνω των 19" και ότι πάνε προς κατάργηση οι 20'άρες.(σημ. προς πληροφόρηση του κοινού)

Αυτά :)
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Χαμηλό / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 10.10

Για όποιον τολμάει MyBryte!!!!
Άβαταρ μέλους
Nsk
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 06 Νοέμ 2008, 13:08

Αυτή η ενότητα ήταν το ερέθισμα να ψάξω και εγώ για 22άρα οθόνη γιατί είχα μείνει με την 17άρα και σκεφτόμουν εδώ και καιρό να την αλλάξω.

Τελικά αγόρασα την LG 22'' L226WTQ. Είναι φανταστική οθόνη με 2ms χρόνο απόκρισης, 170 μοίρες οπτική απόκλιση και ανάλυση 1680Χ1050. Μου κόστισε 250 ευρώ.

Έχει βέβαια και άλλες πιο φθηνές, γύρω στα 150-200 ευρώ αλλά με 5ms χρόνο απόκρισης.

Το δυσάρεστο είναι ότι όλες οι προσιτές οθόνες είναι wide... Οι τετράγωνες επειδή έχουν τον επαγγελματικό χαρακτήρα ξεφεύγει επικίνδυνα η τιμή τους!

Και βεβαίως για άλλη μια φορά το Ubuntu με εντυπωσίασε... Βρήκε αυτόματα την ανάλυση της οθόνης. Δεν χρειάστηκε να κάνω το παραμικρό.

Στα winblows έπρεπε να εγκαταστήσω τον driver της οθόνης για να μου βγάλει την ανάλυση 1680Χ1050 και μετά την εγκατάσταση να την επιλέξω από το control panel !!!
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jimis86 » 06 Νοέμ 2008, 16:28

bullgr για ποια προγραμματα σε βολευει η τετραγωνη οθονη?
εγω ειχα μια 17'' τετραγωνη αλλα προσφατα την αλλαξα με αυτην --> http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169531 .
δουλευω πολυ photoshop και premiere/after effects και ειναι απλα αψογη...
επισης πιστευω οτι οι widescreen ειναι καλυτερες με τα συγκεκριμενα προγραματα κα8ως σου δινουν την απαραιτητη "άπλα" να δουλεψεις..

edit: το desktop στο σπιτι των γονιων μου εχει αυτη την οθονη --> http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.162237 ... μαζι με home cinema + xbox360... περιμενω πως κ πως να του βαλω ubuntu να δω πως 8α δειχνει σε αυτη την οθον-αρα ο κυβος.. :lol: :lol:
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Ubuntu 8.4 32bit
jimis86
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περιφερειακά