πρόβλημα με usb stick - δεν αναγνωρίζεται

...hardware-drivers για περιφερειακά (εκτυπωτές, κάμερες, εξ. σκληροί, κλπ)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα της εντολής στο τερματικό :
lsusb

Re: πρόβλημα με usb stick - δεν αναγνωρίζεται

Δημοσίευσηαπό reichel » 16 Μαρ 2009, 14:25

ΠΑΙΔΙΑ SOS ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΕΣ ΘΥΡΕΣ USB...(OI ΠΙΣΩ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ)
ΕΝΩ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ USB ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ: «Power Surge on hub Port (A USB device has exceeded the power limits of its hub port. For assistance in solving the problem, click the message)» ΠΑΤΑΩ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΜΕ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ RESET ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ 2 ΘΥΡΕΣ «Unknown USB Device», ΚΑΝΩ RESET ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ...ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΕΑ;;;;; PLEASE.....
reichel
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 16 Μαρ 2009, 14:55

Τι πιθανότερο είναι τροφοδοτικό , δεν φτάνει ρεύμα να δώσει στις μπροστινές θύρες .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 16 Μαρ 2009, 15:50

Οι μπροστινές θύρες usb συνήθως πατάνε πάνω στις πίσω.
Αν εκτελέσεις:
Κώδικας: Επιλογή όλων
lspci -nn | grep USB

θα δεις πόσους controllers έχεις...

Μην συνδέσεις πάνω στον ίδιο controller παραπάνω απο μια συσκευές που απαιτούν ρεύμα για να δουλέψουν.
Παράδειγμα τέτοιας συσκευής είναι εξωτερικός usb δίσκος που τροφοδοτείτε με ρεύμα απο τις usb...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό crabsody » 02 Σεπ 2009, 23:39

Aς πω και εγώ την περιπέτειά μου. Μια κάμερα όταν την έβαζα στις μπροστά τις θύρες δεν την έβλεπε. Την έβαζα πίσω οκ. Έκλεινα την κάμερα και άφηνα το καλώδιο και σαν αποτέλεσμα νέκρωνε το πληκτρολόγιό μου. Μια φορά τέλειωσε η μπαταρία της φωτογραφικής ενώ έσωζα στον σκληρό. Από τότε δεν μπορώ να συνδέσω την κάμερα ούτε στα πίσω ports. Ακόμα έναν usb σκληρό που έχω δεν μπορώ να τον συνδέσω επίσης σε αντίθεση με ένα usb stick που λειτουργεί κανονικά. Όταν βάζω τον σκληρό η dmesg μου δίνει
έγραψε:
[ 2212.748014] usb 1-2: new high speed USB device using ehci_hcd and address 36
[ 2212.804724] hub 1-0:1.0: unable to enumerate USB device on port 2

Αν κάνω sudo modprobe -r ehci_hcd τότε

έγραψε:WARNING: All config files need .conf: /etc/modprobe.d/oss-compat, it will be ignored in a future release.
FATAL: Module ehci_hcd not found.

Έχω πελαγώσει. Καμμιά βοήθεια;
Γνώσεις ⇛ Linux:Μέτριο┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 9.10 σε Intel(R) Core(TM)2 CPU E8500 @ 3.16GHz
crabsody
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιφερειακά