Δοκίμασες από πριν να ετοιμάσεις τις κατατμήσεις με Gparted και όχι κατά τις εγκατάστασης .
Δίσκοι είναι SATA ?
Εδώ τα βλέπει σαν IDE μήπως υπάρχει στο bios κάποια επιλογή να τα βλέπει σαν SATA και όχι IDE ?
ant_0611 έγραψε:
Ερώτηση : Οταν στο wizard για την εγκατάσταση σε ρωτάει τί μέθοδο εγκατάστασης διαμερίσεων θέλει, τί επιλογή τσεκάρεις;;;
Εφόσον, τους βλέπει το Gparted, δεν έχει πρόβλημα στην αναγνώριση των δίσκων, απλά στην επιλογή των κατατμήσεων. Σύμφωνα με το μήνυμα που έχεις στην φωτογραφία, δεν έχεις ρυθμίσει τις κατατμήσεις σωστά.
Δεν νομίζω να παίζει κάτι τέτοιο, θα ήταν πρωτάκουστο κατασκευαστής να κλειδώνει το firmware δίσκων ώστε να μην παίζουν σε Linux. Δεν τον συμφέρει καταρχήν: όσο μικρό κι αν είναι το κομμάτι της πίτας αγοράς των χρηστών Linux, δεν παύουν να είναι πελάτες που αγοράζουν π.χ. δίσκους, άρα φέρνουν έσοδα.mixalns έγραψε:Εγώ ΝΟΜΊΖΩ πως οι σκληροί είναι μπλοκαρισμένοι από το firmware τους για Linux.
Epirotes έγραψε:Με άλλο life CD δοκίμασες; Μήπως έχει κάποια βλάβη αυτό που έχεις και δεν εμφανίζει το πρόγραμμα διαμέρισης στην εγκατάσταση;![]()
Δεν νομίζω να παίζει κάτι τέτοιο, θα ήταν πρωτάκουστο κατασκευαστής να κλειδώνει το firmware δίσκων ώστε να μην παίζουν σε Linux. Δεν τον συμφέρει καταρχήν: όσο μικρό κι αν είναι το κομμάτι της πίτας αγοράς των χρηστών Linux, δεν παύουν να είναι πελάτες που αγοράζουν π.χ. δίσκους, άρα φέρνουν έσοδα.mixalns έγραψε:Εγώ ΝΟΜΊΖΩ πως οι σκληροί είναι μπλοκαρισμένοι από το firmware τους για Linux.
ant_0611 έγραψε:
Για δοκίμασε αυτο που είπε και ο Ηπειρώτης, ή εναλλακτικά κανε εναν ελεγχο το live cd για σφάλματα. (Επιλογή στο πρώτο μενου του livecd)
KeRber0s έγραψε:Έχει άλλο λειτουργικό στους σκληρούς δίσκους...?
Τους έβαλες μόνος σου στον υπολογιστή...?
Συνήθως (πάντα δηλαδή...) στο πίσω μέρος του σκληρού υπάρχουν κάτι συρματάκια που ανάλογα με το πως θα χρησιμοποιήσεις τον σκληρό πρέπει να τα βραχυκυκλώσεις... Αν π.χ. τον έχεις βάλει σαν slave τότε δεν bootάρει ποτέ από αυτόν και δεν μπορείς να βάλεις λειτουργικό από αυτόν... Ενώ μόλις φορτώσει το linux θα το βλέπει κανονικά... Αν υπήρχε πρόβλημα συμβατότητας τότε δεν θα τον διάβαζε ποτέ... Λογικά δεν πρέπει να είναι κανένα από τα συρματάκια βραχυκυκλωμένο ή αν είναι να είναι αυτό που λέει "master"...
Ελπίζω να βοήθισα....
XenosD έγραψε:Ενδιαφέρομαι να αγοράσω τον Seagate Barracuda XT ST33000651AS 3TB. Απ' ότι βλέπετε ο σκληρός αυτός είναι χωρητικότητας 3 Tb. Ξέρετε εάν υπάρχουν θέματα ασυμβατότητας με το Linux; Σε ένα άλλο τοπικό κατάστημα που ρώτησα μου είπαν να αποφύγω τα 3 Tb, γιατί... ο σκληρός μπορεί να σκάσει.
XenosD έγραψε:Η μητρική μου είναι η Asus P8Z68-V PRO, η οποία μπορεί να δεχτεί HDD με χωρητικότητα μεγαλύτερη των 2.2Tb.