Πρόβλημα με εξωτερικό σκληρό δίσκο

...hardware-drivers για περιφερειακά (εκτυπωτές, κάμερες, εξ. σκληροί, κλπ)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα της εντολής στο τερματικό :
lsusb

Re: Πρόβλημα με εξωτερικό σκληρό δίσκο

Δημοσίευσηαπό zlatan » 28 Δεκ 2012, 16:32

πρεπει να ανοιξω το λαπτοπ ....οχι οτι καλυτερο αυτη τη στιγμη και δεν το εχω ξανακανει
αλλα δεν εχω καταλαβει απο το smart θα καταλαβουμε αν ειναι προβλημα hardware η και κατι παραπανω ;;;; παντως στα windows δουλευει κανονικα...ετσι υποθετω οτι τη στιγμη που γινεται mount ο hd το λειτουργικο κατασρταφει κατι μεσα στο δικσο διοτι απο εκει και μετα ειναι corrupted ...

επιπλεον στον εσωτερικο (ntfs) που εχω βλεπω παντα δυο φακελους system volume information και $RECYCLE.BIN και υπηρχαν και στον εξωτερικο οπου απο τη στιγμη που εμφανιστηκε το προβλημα δεν τους εχω ξαναδει μαζι ...............πιστευω οτι καπου εκει υπαρχει το προβλημα και οτι εμφανιστηκε επειδη τους εσβησα
Γνώσεις ⇛ Linux: Ελάχιστες ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά:Μέτρια
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 12.04 σε HP Pavilion Entertainment PC
Προδιαγραφές ⇛ Pentium(R) Dual Core CPU @ 2.00GHz │ RAM 4 GB │ ATI HD 4500 series │ Broadcom Corporation BCM4312 802.11b/g │ ATI Inc R700 Audio Device Radeon HD 4000 Series
zlatan
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 28 Δεκ 2012, 16:49

zlatan έγραψε:πρεπει να ανοιξω το λαπτοπ ....οχι οτι καλυτερο αυτη τη στιγμη και δεν το εχω ξανακανει

Όχι μην το κάνεις, ξέχασα ότι είναι laptop.
Καλύτερα να πας σε κάποιον γνωστό σου με desktop και να κάνετε τον έλεγχο εκεί.
Το SMART θα μας δώσει σαφή εικόνα για την κατάσταση του δίσκου.
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό zlatan » 28 Δεκ 2012, 17:04

νομιζω κατι βρηκα
πριν απο λιγο δεν ξερω γιατι και πως εσβησε το φωτακι του σκληρου πανω στην συσκευη(ενδειξη οτι δεν χρησιμοποιειται ;;;;;;;)...και οταν εκανα safe remove και τον ξαναεβαλα ολα εγινα κοπλε....τωρα οταν προσπαθω να κανω safe remove απο το disk utility μου λεει is busy και δεν με αφηνει ...αν το κανω απο με δεξι κλικ και safely remove θα γινει corrupted ...
καμια ιδεα;;;;
Γνώσεις ⇛ Linux: Ελάχιστες ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά:Μέτρια
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 12.04 σε HP Pavilion Entertainment PC
Προδιαγραφές ⇛ Pentium(R) Dual Core CPU @ 2.00GHz │ RAM 4 GB │ ATI HD 4500 series │ Broadcom Corporation BCM4312 802.11b/g │ ATI Inc R700 Audio Device Radeon HD 4000 Series
zlatan
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 28 Δεκ 2012, 18:03

zlatan έγραψε:παντως στα windows δουλευει κανονικα

Αυτό το έχεις επιβεβαιώσει στα σίγουρα ; Δεν υπάρχει αμφιβολία ; Μήπως υπάρχει κάποιο διαθέσιμο εργαλείο από την κατασκευάστρια εταιρία για να ελέγξεις τον δίσκο ; (συνήθως είναι μόνον για Windows). Ψάξε το.

zlatan έγραψε:επιπλεον στον εσωτερικο (ntfs) που εχω βλεπω παντα δυο φακελους system volume information και $RECYCLE.BIN και υπηρχαν και στον εξωτερικο οπου απο τη στιγμη που εμφανιστηκε το προβλημα δεν τους εχω ξαναδει μαζι

Αυτό το είπαμε και πιο πριν. Είπες πως το System Volume Information δημιουργήθηκε ξανά μετά την chkdsk .. είναι έτσι ;
Το Recycle bin στον εξωτερικό θα δημιουργηθεί αν διαγράψεις κάποιο αρχείο. Π.χ έχεις ένα αρχείο στον εξωτερικό δίσκο και το διαγράφεις. Μετά κάνεις safe removal (σε Windows όλα αυτά).

zlatan έγραψε:απο το smart θα καταλαβουμε αν ειναι προβλημα hardware η και κατι παραπανω ;;;;

Θα καταλάβουμε αν το πρόβλημα είναι hardware ναι. Οπότε αν είναι hardware δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα.
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ