πρόβλημα δίσκου με ubuntu 9.10

...hardware-drivers για περιφερειακά (εκτυπωτές, κάμερες, εξ. σκληροί, κλπ)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα της εντολής στο τερματικό :
lsusb

πρόβλημα δίσκου με ubuntu 9.10

Δημοσίευσηαπό demiscy » 01 Μαρ 2010, 23:57

αποφάσισα (καιρός ήταν...) να πάω από 9.04 σε 9.10 κάνοντας installation από την αρχή (format)...
όλα πήγαν καλά όμως στο panel μου βγάζει ένα εικονίδιο που λέει...one or more disks are failing...το ανοίγω και μου λέει
disk has many bad sectors...αυτό δεν φεύγει όταν κάνω restart και δεν ξέρω και τη σημαίνει....
σημ: στα windows δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα με τον δίσκο μου και ούτε είχα κάποιο πρόβλημα με 9.04...
demiscy
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: πρόβλημα δίσκου με ubuntu 9.10

Δημοσίευσηαπό g00fy » 02 Μαρ 2010, 13:18

demiscy έγραψε:σημ: στα windows δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα με τον δίσκο μου και ούτε είχα κάποιο πρόβλημα με 9.04...

Μην περιμένεις και πολλά απο τα Windows όσων αφορά την εξέταση δίσκων. Μόνο να το κάνεις με κάποιο ξεχωριστό εργαλείο.

Στην 9.10 έχει ενσωματωθεί στο σύστημα ενημερώσεων και η κατάσταση των δίσκων (SMART)
Καλό είναι να κάνεις έναν έλεγχο με το Palimpest. Φοβάμαι όμως πως όντως έχεις πρόβλημα στο σύστημά σου.
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit
Η/Υ: Toshiba Tecra R10-10S / Ubuntu 9.10 64bit

motd: May the source be with you!
g00fy@ubuntu-gr.org:~$ cat /etc/γνώσεις.conf
Linux:kuru (όχι guru) / Προγραμματισμός:Ναί / Αγγλικά:Καλά
Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Re: πρόβλημα δίσκου με ubuntu 9.10

Δημοσίευσηαπό demiscy » 02 Μαρ 2010, 18:53

g00fy έγραψε:
demiscy έγραψε:σημ: στα windows δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα με τον δίσκο μου και ούτε είχα κάποιο πρόβλημα με 9.04...

Μην περιμένεις και πολλά απο τα Windows όσων αφορά την εξέταση δίσκων. Μόνο να το κάνεις με κάποιο ξεχωριστό εργαλείο.

Στην 9.10 έχει ενσωματωθεί στο σύστημα ενημερώσεων και η κατάσταση των δίσκων (SMART)
Καλό είναι να κάνεις έναν έλεγχο με το Palimpest. Φοβάμαι όμως πως όντως έχεις πρόβλημα στο σύστημά σου.

ευχαριστώ φίλε για την απαντησή σου...μήπως υπάρχει τρόπος να κάνω defragment σε ubuntu...
ψάχνωντας λίγω στο ubuntuforums υπάρχουν αρκετοί με τέτοιο πρόβλημα όμως οι απόψεις είναι 2:
1. είναι κάποιο bug που εντοπίστηκε στο testing (όμως δεν διορθώθηκε)
2. υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον δίσκο που προκαλείται με το κλείσιμο του υπολογιστή από το κουμπάκι και όχι κανονικό shut down
demiscy
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιφερειακά