Γειά χαρά παιδιά.....Αφού είδα και απόειδα με τα ΧΡ έκανα το μέγαλο βήμα (καθ'ότι amauter) να βάλω το ubuntu....Όλα κάλα μια εβδομάδα τώρα που τα έχω (αλλά με πολύ διάβασμα..) Το μόνο "πρόβλημα" το οποίο δεν κατάφερα να λύσω είναι η σύνδεση του κινητού μου NOKIA N81 8 GB. Όσο και αν κοίταξα σε ελληνικά και ξένα forum δεν μπόρεσα να βρώ άκρη...Ίσως επειδή δεν το κατέχω και ιδιαίτερα το άθλημα !
Το πρόβλημά μου είναι οτι αν και το 'βλέπει" όταν το συνδέω για μεταφορά δεδομένων (μουσική, βίντεο κτλ...) δεν μπορώ να το συνδέσω για να κρατησω back up επαφών (σύνδεση pc suite για όσους έχουν ασχοληθεί με nokia). Ουσιαστικά στην πρώτη περίπτωση το αναγνωρίζει σαν usb συσκευή οπότε όλα καλά.Στην 2η όμως περίπτωση που χρειάζεται το σχετικό πρόγραμμα για να λειτουργήσει (το οποίο παρέχεται όταν αγόρασα το κινητό) δεν γίνεται τίποτα.Το μόνο που βρήκα στα διάφορα forum ήταν το πρόγραμμα gnokii το οποίο δεν καταφερα να το λειτουργήσω.
Μπορεί αν ξέρει κάτι κάποιος να μου πεί τι πρέπει να κάνω? Αν πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση στο gnokii ή να βρώ κάποιο άλλο πρόγραμμα.....
Ευχαριστώ εκ των προτέρων....