Αμφιβολια εκτυπωτης

...hardware-drivers για περιφερειακά (εκτυπωτές, κάμερες, εξ. σκληροί, κλπ)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα της εντολής στο τερματικό :
lsusb

Αμφιβολια εκτυπωτης

Δημοσίευσηαπό talassa » 18 Ιουν 2010, 20:23

Καλησπερα φορουμ...
Λοιπόν, μολις αγόρασα ενα Laser εκτυπωτη (Samsung CLP-315), και μεσα το κουτί υπαρχει το της εγκαταστασης δισκο (με τα δριβερς του). Πως κανω να το εγκατεστησω στο Λινουξ;
Επειδή αν συνδέω τον εκτυπωτη στο υπολογιστη, το βλεπει και καταφερνω να τυπωσω, αλλά μου φαινεται οτι υπαρχουν λιγες προτιμησεις της τυπογραφιας (για παραδειγμα μπορώ να επιλεξω σαν τυπογραφιας ποιοτητα μονο "draft" και "normal" ενω αντιθετα στο βιβλιακι της εγκαταστασης γραφεται οτι θα επρεπε να ειναι "optimus", "normal", "draft"), και ενιαι στα αγγλικα.
θα αισθανομουν πιο σιγουρος να χρησιμοποιησω το δισκο του, άρα τα δριβερς του.
Ευχαριστώ. :bow:
Cetrum censeo Linux installandum esse

Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο | Προγραμματισμός: όχι| Γλωσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Ιταλικά (είμαι ιταλός)|
μάρκα και μοντελο ⇛ φορητός, HP Pavilion DV-6
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 (32bit)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: AMD Athlon X2 2,4 GHZ|Γραφικών καρτα: ATI Radeon 512 MB|RAM: 4 GB DDR2|HD: 500 GIGABYTE|
talassa
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: Αμφιβολια εκτυπωτης

Δημοσίευσηαπό dim459 » 18 Ιουν 2010, 23:13

Nα υποθέσω ότι το δισκάκι έχει drivers μόνο για windows ; Αν ναι δεν μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις.
Επιπλέον τη συγκεκριμένη διαβάθμιση για laser δεν την αντιλαμβάνομαι. Λαμβανομένης υπ' όψιν της χαμηλής τους ανάλυσης, συνήθως οι διαβαθμίσεις ποιότητας είναι δύο και αφορούν στην ποσότητα μελάνης που θα χρησιμοποιηθεί.
Υπ' αυτήν την έννοια νομίζω ότι ο driver που σου έχει φορτώσει σε καλύπτει απόλυτα.
Από εκεί και πέρα εάν υπάρχει άλλος driver για linux είναι θέμα έρευνας, αλλά πέραν της αμφιβόλου σκοπιμότητας να πειράξεις κάτι που λειτουργεί σωστά, ούτως ή αλλως δεν πιθανολογώ ότι θα δεις διαφορά.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Re: Αμφιβολια εκτυπωτης

Δημοσίευσηαπό Mitsakos » 23 Ιουν 2010, 20:03

Δες εδώ και εδώ
;)
Γνώσεις ⇛ Linux: Not bad ┃ Προγραμματισμός: Λίγο┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ 18.04 LTS x64
Προδιαγραφές ⇛ SONY VAIO VGN-NW21EF & DELL Inspiron 15 Series