Έχω καταφέρει να ρυθμίσω την κάρτα που αναφέρω στον τίτλο, ώστε να λειτουργεί και ο ψηφιακός και ο αναλογικός δέκτης σε Ubuntu 11.04, αλλά υπάρχουν κάποια προβλήματα ακόμη.
1ο) και βασικότερο είναι η ρύθμιση του τηλεχειριστηρίου της κάρτας. Το πρόβλημα είναι ότι αναγνωρίζεται από το σύστημα ως πληκτρολόγιο USB και έτσι λειτουργούν μόνο τα αριθμητικά πλήκτρα, η αυξομείωση της έντασης, η σίγαση και το κουμπί power. Έχω ψάξει σε φόρουμς που αναφέρεται το πρόβλημα και υπάρχουν κάποιες λύσεις, δεν έχω βρει όμως κάποιες σαφείς και ολοκληρωμένες οδηγίες. Έχω δοκιμάσει τη ρύθμιση μέσω του gnome-lirc-properties, αλλά τότε το χειριστήριο δε λειτουργεί καθόλου(παρότι αναγνωρίζεται η συσκευή με τον αυτόματο τρόπο). Χωρίς τη ρύθμιση αυτή λειτουργούν τουλάχιστον τα πλήκτρα που ανέφερα πιο πάνω. Με τη χρήση κάποιου προγράμματος όπως το xev υπάρχει ανταπόκριση σε όλα τα πλήκτρα.
Θα ήθελα λοιπόν κάποιος που έχει κατάλληλες γνώσεις και εμπειρία να με κατευθύνει απ' την αρχή, μήπως και καταφέρω να το ρυθμίσω.
2ο)Υπάρχει κάποιο ενημερωμένο initial scan file που να περιέχει ρυθμίσεις για όλα τα ψηφιακά κανάλια και όχι μόνο τα 4 που λειτουργούσαν αρχικά, γιατί το αρχείο που χρησιμοποιείται απ' τα dvb utils ανιχνεύει μόνο αυτά. Το kaffeine βέβαια τα βρίσκει όλα, αλλά αν χρησιμοποιήσω το αρχείο αυτό σε άλλες εφαρμογές, κάποια από αυτά δεν αναγνωρίζονται. Αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό βέβαια αφού τουλάχιστον σε μία εφαρμογή παίζουν όλα, αλλά καλό θα ήταν να βρεθεί μια γενικότερη λύση.
3ο) Το tvtime(και το zapping που δοκίμασα επίσης) δεν έχει ήχο. Από διάφορες αναζητήσεις που έκανα στο διαδίκτυο βρήκα πάλι κάποιες λύσεις, και σε κάποιες φάσεις κατάφερα να παίξει ο ήχος, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο, και αν κλείσω και ανοίξω το πρόγραμμα ξανά ο ήχος εξαφανίζεται και πάλι, και πρέπει να εναλλάσω από τις ρυθμίσεις ήχου τις συσκευές εισόδου ώστε να λειτουργήσει ξανά. Μια διαδικασία που δεν μπορεί να γίνεται συνέχεια.
Ελπίζω να βρεθεί λύση για το 1ο τουλάχιστον, γιατί με βλέπω για ακόμη μια φορά να επιστρέφω(αν και προσπαθώ να το αποφύγω) στα Windows.