Όπως λένε και σε παρουσιάσεις σε έντυπα και μη περιοδικά -και μετά από αρκετά βασανιστική έρευνα- Editor's choice (επιλογή του εκδότη/επιμελητή): JVC GZ-HM310B CAMCORDER HD EVERIO BLACK εκεί καταλήγω ως έναν καλό συμβιβασμό τιμής, ποιότητας κλπ.

Επιλαχών: όλες οι Cannon (CANON LEGRIA HF R206 SILVER κλπ.) αλλά είναι αρκετά πιο ακριβές.

Ακούω γνώμες;

3η και καταιδρωμένη: TOSHIBA CAMILEO X100 SILVER (
Off topic:δεν εμπιστεύομαι την TOSHIBA λόγω του ελαττωματικού ΝΒ200J NoteBook)
κι ακολουθούν:
4η: SAMSUNG HMX-U20 BLACK ΕΚΠΤΩΣΗ 20% (χμ

)
5η και πάτωσε -σχεδόν με αποκλεισμό λόγω χαμηλής σχέσης τιμής-απόδοσης: ) AIPTEK POCKETDV T8 STARTER και γενικά έχω μάθει στην ζωή και στο υλικό των υπολογιστών μου να μην κάνω τσιγγουνιές.
Off topic:Εξήγηση για τους περίεργους: κάνω αυτή την έρευνα αγοράς προκαταρκτικά εδώ ώστε να καταλήξω σε κάτι να έχω να συζητάω με τις ομάδες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ΕΠΣΗΠ Ιωαννίνων. Τα βίντεο που βιντεοσκοπώ, επιμελούμαι και τέλος ανεβάζω στο YouTube κυκλοφορούν με ελεύθερη άδεια πλην της εμπορικής εκμετάλλευσης. Η δικιά μου η παλιά βιντεοκάμερα τα έχει φτύσει και πρέπει κάποιος πρόεδρος να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη για καινούργια.
Οδηγίες για νέα μέλη ----
Οδηγοί - How to - Tutorials1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)