MP3 player συμβατός με ubuntu;

...hardware-drivers για περιφερειακά (εκτυπωτές, κάμερες, εξ. σκληροί, κλπ)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα της εντολής στο τερματικό :
lsusb

MP3 player συμβατός με ubuntu;

Δημοσίευσηαπό joman » 23 Νοέμ 2008, 01:52

Βασικά έχω ένα mp3 player της sony.
Μικροσκοπικός με μεγάλη αυτονομία, 2GB χωρητικότητα, και γενικά σαν εργαλείο είναι πολύ καλό.
Για να βάλεις-βγάλεις όμως τραγούδια....
Είναι μια θλιβερή ιστορία.
Κατ αρχήν μπορείς μόνο με ένα πρόγραμμα της sony, και αυτό μόνο σε windows.
Αλλά και έτσι ακόμα, σας λέω.
Εμένα προσωπικά μου βγάζει την ψυχή που λέμε, μέχρι να κάνω τις αλλαγές που θέλω.
Έτσι, και αφού δεν υπάρχει κάποια εναλλακτική λύση από άποψη λογισμικού, σκέφτηκα να στραφώ σε κάτι άλλο.
Σε οτι όμως κοίταξα, βλέπω πως το λογισμικό διαχείρισης είναι μόνο για τα win.
Ρωτάω λοιπόν εδώ, αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι, που να δουλεύει απροβλημάτιστα και από ubuntu(το λογισμικό διαχείρισης εννοείται), και ένα σύν θα ήταν το μικρό μέγεθος όπως επίσης και η ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία.
joman
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: MP3 player συμβατός με ubuntu;

Δημοσίευσηαπό linuxman » 23 Νοέμ 2008, 03:44

Συνέδεσε το με USB και λογικά θα πρέπει να σου ανοίξει σαν ένα usb stick , εάν όχι δώσε το αποτέλεσμα εντολής από το τερματικό
Κώδικας: Επιλογή όλων
lsusb
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό joman » 23 Νοέμ 2008, 14:39

Το έχω δοκιμάσει αυτό αλλά η sony έκανε "καλά" τη δουλειά της...
Το πρόβλημα είναι οτι δεν γνωρίζει τα αρχεία mp3, αλλά το πρόγραμμα της εταιρίας μετατρέπει αυτόματα τα αρχεία σε atrac (αν δεν κάνω λάθος), και δημιουργεί λίστες μέσα απο τις οποίες μόνο μπορεί να διαβάσει τα κομμάτια...
Και για να γίνω λίγο πιο σαφής με τον player, πρόκειται για αυτόν εδώ http://support.sony-europe.com/dna/wm/n ... &m=NW-E002.
Το πρόγραμμα είναι το SonicStage (σκέτη απάτη μιλάμε...).
joman
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 23 Νοέμ 2008, 14:44

joman έγραψε:Το έχω δοκιμάσει αυτό αλλά η sony έκανε "καλά" τη δουλειά της...
Το πρόβλημα είναι οτι δεν γνωρίζει τα αρχεία mp3, αλλά το πρόγραμμα της εταιρίας μετατρέπει αυτόματα τα αρχεία σε atrac (αν δεν κάνω λάθος), και δημιουργεί λίστες μέσα απο τις οποίες μόνο μπορεί να διαβάσει τα κομμάτια...
Και για να γίνω λίγο πιο σαφής με τον player, πρόκειται για αυτόν εδώ http://support.sony-europe.com/dna/wm/n ... &m=NW-E002.

Απάτη , τι να κάνουμε τώρα να την κάνουμε μήνυση την Sony , απλά αγοράζουμε κάτι που δεν θα μας κλειδώνει σε εάν κλουβί , δηλαδή να έχουμε την ελευθερία κινήσεων .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό joman » 23 Νοέμ 2008, 15:09

linuxman έγραψε:
joman έγραψε:Το έχω δοκιμάσει αυτό αλλά η sony έκανε "καλά" τη δουλειά της...

Απάτη , τι να κάνουμε τώρα να την κάνουμε μήνυση την Sony , απλά αγοράζουμε κάτι που δεν θα μας κλειδώνει σε εάν κλουβί , δηλαδή να έχουμε την ελευθερία κινήσεων .

Μήνυση, καλό.
Αλλά για πιο λόγο, ας πρόσεχες πριν το αγοράσεις θα πουν, και με το δίκιο τους.
Το κακό έγινε, άλλωστε το player το είχα αγοράσει πριν 2 χρόνια, που δεν είχα αρχίσει να ασχολούμαι με το linux.
Και την ασυμβατότητα την αναφέρω για αυτό ακριβώς το λόγο, κάποιος που κάνει έρευνα αγοράς, να ξέρει να το αποφύγει.
Η βασική μου ερώτηση είναι αυτή που αναφέρω και στο πρώτο post, αν ξέρετε να μου προτείνετε κάτι που να δουλεύει χωρίς πρόβλημα και στο ubuntu , χωρίς να πρέπει να περάσω απο windows και αποκλειστικά με εφαρμογές που δεν μπορούν να αντικατασταθούν.
Απλά και όμορφα, ακριβώς όπως γράφεις και εσύ παραπάνω, ανοίγεις το στικάκι αφού το αναβάσεις στο usb, πετάς μέσα τα τραγουδάκια που τραβάει η όρεξή σου, και είσαι έτοιμος. ;)
joman
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιφερειακά