Καλημερα σε ολους.
Προσπαθω να κανω την παραπανω καρτα TV (usb stick ειναι) να δουλεψει.
Εβαλα το DVBT στικακι και ετρεξα το dmesg.
Αρχισα να το μελετώ και έπεσα πάνω σε μία γραμμή που ελεγε: error: firmware xc3028-v27.fw not found.
Εψαξα λοιπον στο ιντερνετ και το βρηκα το συγκεκριμενο firmware και το αντεγραψα στο φακελο /lib/firmware.
Εκανα επανεκκίνηση, εβαλα το στικάκι, εγκατέστησα και το TVTIME και ως εκ θαυματος αρχισε να βρίσκει κανάλια (αναλογικά μονο) και να τα δείχνει μια χαρα.
Ενιωσα μεγαλη ικανοποίηση μέχρι που ειδα οτι δεν εχω ήχο...
Στην αρχη δεν μετακινούταν καν η μπαρα ηχου του TVTime (με τα βελακια δεξια-αριστερά - ήταν μόνιμα κολλημένη στο 0) αλλα καταφερα και το εφτιαξα αλλαζοντας τις ρυθμίσεις στο αρχειο του TVtime (/etc/tvtime/tvtime.xml).
Για την ιστορία, σκρολάρεις στο αρχείο και πας στην πρόταση: <option name="MixerDevice" value="default/Line"/>
To "default" ειναι για το pulse audio. Το Line ειναι για την παραμετρο της μπαρας που αυξανεις ή μειώνεις για τον ηχο.
Το pulse audio δεν ειχε line μπαρα, οπότε το άλλαξα σε Master και πλεον αυξομειώνεται μαζι με την γενική ενταση του υπολογιστη, αλλα και παλι ηχο δεν ειχα.
Αρχισα να πειραματιζομαι παραπανω. Κατεβασα και το alsa mixer, και αλλαξα απο την παραπανω προταση το default σε hw:0 (που ειναι η καρτα ηχου μου μεσω Alsa) και το Master σε Line ή CD ή Mic (ή οτι αλλη μπαρα ειχε το alsa mixer). Δυστυχως, ενω η μπαρα ηχου του TVtime αυξομειωνόταν κατα τη βούληση μου, ηχο δεν εχω...
Δοκιμασα και καποιες επιλογες που βρηκα στο thread σας εδω: viewtopic.php?f=16&t=12466&start=20 αλλά προκοπή δεν είδα.
Παει το μυαλό σας πουθενά...?
Ευχαριστω.