bobos73 έγραψε:ευχαριστω πολυ παιδια. dim459 δεν εχω καταλαβει πως δουλευει αυτη η συσκευη?
Καταρχήν σου διευκρινιζω ότι είναι βολική αν πρόκειται για σταθερό υπολογιστή, σε laptop που μετακινείται δε νομίζω ότι εξυπηρετεί.
Συνδέεις την αναλογική έξοδο της κάρτας ήχου στο transmitter (ή sender) συνήθως με ένα καλώδιο από minijack (στην κάρτα) σε δύο RCA (στη συσκευή, ανάλογα βέβσια με το τι εισόδους έχει η συγκεκριμένη). Το transmitter εκπέμπει ασύρματα το σήμα, το οποίο το λαμβάνει το receiver (οι συσκευές αυτές αποτελούνται από δύο τεμάχια). Αυτό έχει εξόδους ήχου (συνήθως πάλι δύο RCA) οι οποίες συνδέονται σε οποιαδήποτε συσκευή είχει είσοδο line in, όπως ενεργά ηχεία, ενισχυτές, midi συστήματα, στερεοφωνικά κλπ.
Η ποιότητα του ήχου είναι καλύτερη απ' ότι έχω ακούσει σε bluetooth (χωρίς να έχω μεγάλη εμπειρία σε αυτόν τον τομέα).
Οι εν λόγω συσκευές έχουν και είσοδο video (composite) και επίσης βολεύουν αν πχ από ένα δορυφορικό δέκτη θες να παρακολουθήσεις το πρόγραμμά του σε μια τηλεόραση που βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο.
Το μειονέκτημά τους είναι ότι σε ασύρματες συνδέσεις pc-router ενδέχεται να παρεμβάλλονται στην επικοινωνία τους, αλλά λύνεται εύκολα, είτε αλλάζοντας τη συχνότητα εκπομπής της συσκευής (συνήθως έχουν διακόπτη με 4-5 διαφορετικές επιλογές) είτε αλλάζοντας το κανάλι εκπομπής από το router.
Δες και το παρακάτω link, που φαίνονται καλύτερα οι είσοδοι-έξοδοι στη φωτογραφία.
http://www.amazon.com/dp/B005C70YPC/ref=asc_df_B005C70YPC2072026?smid=AD7C755W08DM6&tag=nextagusmp0357659-20&linkCode=asn&creative=395105&creativeASIN=B005C70YPC
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.