Πάνω αριστερά , πάμε σύστημα (system) , προτιμήσεις (preferences) και μετά συντομεύσεις πληκτρολογίου (keyboard shortcuts λογικά θα είναι) . Εκεί μπορείς να ρυθμίσεις τι κάνει το κάθε πλήκτρο. Ήδη βρήκα μια επιλογή αναστολή , που λογικά είναι η αδρανοποίηση.
Όσο για αυτό που λες για να ξεκινάει το σύστημα, δεν είναι θέμα λειτουργικού αλλά BIOS. Το λέει και το όνομα Basic Input/Output System

. Λογικό αν μπεις στις ρυθμίσεις του BIOS (πατώντας delete όταν εκκινεί ο υπολογιστής , πριν μπει καν στον grub) θα βρεις μια επιλογή που θα λέει "Power up when pressed" ή κάτι τέτοιο . Πολλοί βάζουν το Space επειδή είναι μεγάλο πλήκτρο και πατιέται εύκολα , αλλά δε βλέπω το λόγο που δε μπορείς να βάλεις το ειδικό κουμπάκι που θες .
Α κάτι που τώρα είδα. Αν εννοείς το My computer , δε βλέπω μια τέτοια επιλογή στο συγκεκριμένο μενού . Υπάρχει μια για το home folder ... οπότε λογικά θα υπάρχει κάποιος τρόπος να το κάνεις με λίγο "πείραγμα" σε κάποιο αρχείο.