[ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ] Αλλαγή πλήκτρων ασύρματου πληκτρολογίου Trust

...hardware-drivers για περιφερειακά (εκτυπωτές, κάμερες, εξ. σκληροί, κλπ)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα της εντολής στο τερματικό :
lsusb

[ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ] Αλλαγή πλήκτρων ασύρματου πληκτρολογίου Trust

Δημοσίευσηαπό diamond_gr » 28 Δεκ 2008, 23:48

Γειά σας,

Έχω βρεί ένα παλιό ασύρματο πληκτρολόγιο Trust 13165-02 (έχει και ασύρματο ποντίκι με μπίλια αλλά δεν το χρησιμοποιώ). Έχω την 8.04 εγκατεστημένη.
Έχει κάποια extra πλήκτρα επάνω. Τα του Ιντερνετ δουλεύουν μια χαρά. Επίσης της φωνής και multimedia. Θέλω να αλλάξω μερικά (πχ το αδρανοποίηση και αυτό που ανοίγει τον υπολογιστή μου στα παράθυρα). Πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο;
Τελευταία επεξεργασία από diamond_gr και 29 Δεκ 2008, 17:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Επισκεφθείτε το Blog μου.

Υποστηρίξτε το GNOME
Άβαταρ μέλους
diamond_gr
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: diamond_gr
IRC: diamond_gr
Εκτύπωση

Re: Αλλαγή πλήκτρων ασύρματου πληκτρολογίου Trust

Δημοσίευσηαπό chazisop » 29 Δεκ 2008, 07:18

Πάνω αριστερά , πάμε σύστημα (system) , προτιμήσεις (preferences) και μετά συντομεύσεις πληκτρολογίου (keyboard shortcuts λογικά θα είναι) . Εκεί μπορείς να ρυθμίσεις τι κάνει το κάθε πλήκτρο. Ήδη βρήκα μια επιλογή αναστολή , που λογικά είναι η αδρανοποίηση.

Όσο για αυτό που λες για να ξεκινάει το σύστημα, δεν είναι θέμα λειτουργικού αλλά BIOS. Το λέει και το όνομα Basic Input/Output System :P . Λογικό αν μπεις στις ρυθμίσεις του BIOS (πατώντας delete όταν εκκινεί ο υπολογιστής , πριν μπει καν στον grub) θα βρεις μια επιλογή που θα λέει "Power up when pressed" ή κάτι τέτοιο . Πολλοί βάζουν το Space επειδή είναι μεγάλο πλήκτρο και πατιέται εύκολα , αλλά δε βλέπω το λόγο που δε μπορείς να βάλεις το ειδικό κουμπάκι που θες .

Α κάτι που τώρα είδα. Αν εννοείς το My computer , δε βλέπω μια τέτοια επιλογή στο συγκεκριμένο μενού . Υπάρχει μια για το home folder ... οπότε λογικά θα υπάρχει κάποιος τρόπος να το κάνεις με λίγο "πείραγμα" σε κάποιο αρχείο.
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Ναι / Αγγλικά:Καλά
Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex
Intel Core2 6400 @ 2.13GHz , 3GB RAM , Nvidia 7600 GT , 2 x 120GB Western Digital hdd , 1x1TB Seagate hdd
chazisop
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: Αλλαγή πλήκτρων ασύρματου πληκτρολογίου Trust

Δημοσίευσηαπό diamond_gr » 29 Δεκ 2008, 12:17

Το πλήκτρο που ανοίγει τον υπολογιστή μου (παράθυρα) το έκανα να ανοίγει το home folder.
Το αναστολή ήταν ανενεργό. Το έβαλα το πλήκτρο που ήθελα και μου κάνει αδρανοποίηση νομίζω. Εγώ θα ήθεα να κάνει τερματισμό.
Όσον αφορά το άλλο από το Bios αν το αλλάξω, θα παίξει ρόλο αν το ανοίγω με το κουμπί επάνω στον υπολογιστή;
Επισκεφθείτε το Blog μου.

Υποστηρίξτε το GNOME
Άβαταρ μέλους
diamond_gr
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: diamond_gr
IRC: diamond_gr
Εκτύπωση

Re: [ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ] Αλλαγή πλήκτρων ασύρματου πληκτρολογίου Trust

Δημοσίευσηαπό chazisop » 29 Δεκ 2008, 21:02

Όχι, ουσιαστικά αυτό που γίνεται και στις 2 περιπτώσεις , είναι να "κλείνει" κάποιο κύκλωμα και να περνάει το ρεύμα , και μετά αρχίζει η όλη διαδικασία του booting . Νομίζω δεν είναι του παρόντος ούτε τι ακριβώς παίζει με το κουμπάκι και τι κύκλωμα είναι αυτό και πως λειτουργεί , ούτε τι γίνεται ακριβώς κατά το booting .

Πάντως είτε το ανοίγεις από το πλήκτρο του πληκτρολογίου είτε από το κουμπί power του υπολογιστή , το ίδιο πράγμα είναι . Έτσι το είχα ρυθμισμένο στον παλιό μου υπολογιστή , ο καινούριος δε κλείνει και πολύ :P
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Ναι / Αγγλικά:Καλά
Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex
Intel Core2 6400 @ 2.13GHz , 3GB RAM , Nvidia 7600 GT , 2 x 120GB Western Digital hdd , 1x1TB Seagate hdd
chazisop
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιφερειακά