Νεος χρήστης λίνουξ εδώ!
Από το καλοκαίρι έπεσε στα χέρια μου ένα notebook Sony Vaio TZ series με το οποίο γενικά έχω ξετρελαθεί. Με αυτό που δεν ξετρελάθηκα ήταν τα (s)Vista τα οποία μου έτρωγαν κ μπόλικο χώρο στον σκληρό. Απο καιρό σκεφτόμουν "νισάφι πια με την M$ και τα καπρίτσια της" είχα κάνει και παλιότερα μια προσπάθεια μετάβασης σε λίνουξ με μια έκδοση suse καθώς και με knopell αλλά πάντα τα παρατούσα. Πήρα όμως την απόφαση μια μέρα -εδώ και δυο εβδομάδες περίπου- κατέβασα 2 διανομές ubuntu(τον ερωδιό και τον αιγαγρο)και μια Fedora 10. Έβαλα πρώτα απτο livecd την fedora.συμπαθητική αλλά ο αιγαγρος ήταν αυτός που τελικά με κατέκτησε, ξήλωσα τελείως τα (s)Vista και να'μαι!
Ενθουσιασμένος αρκετά και ας έχω τα ψιλοπροβληματάκια που, με αρκετό ψάξιμο, διάβασμα και βοήθεια βέβαια πιστεύω πως όλα θα λυθούν.
Μετά απο αυτή την εισαγωγή πάμε και στο θέμα μας!
Δεν λειτουργεί η Καμερα που είναι ενσωματωμένη(motion eye)στον TZ!
Η Φωτογραφική Καμπίνα Cheese μου λέει οτι δεν βρέθηκε κάμερα!
Το ίδιο και το aMsn.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση βέβαια είναι οτι στην Fedora την κάμερα την αναγνώριζε και λειτουργούσε μια χαρά!(?)
Έψαξα μήπως βρω κάποιον με παρόμοιο πρόβλημα με το ίδιο notebook. Βρήκα κάτι τύπους(σε ξένα φόρα) αλλά οι διαδικασίες που περιγράφαν(εγκατάσταση παλιότερων drivers κτλ)μου φάνηκαν το λιγότερο εξωγήινες(κοινώς δεν κατάλαβα τον χριστό μου

Επίσης δεν λειτουργούν ο sensor δακτυλικού αποτυπώματος στο touchpad(αυτο νομίζω δεν το έχουν λύσει ούτε οι παραπάνω τύποι που γράφουν τα ακαταλαβίστικα)καθώς και τα μικρά κουμπάκια με λειτουργίες play/stop/next-prev track/eject κτλ.
Περισσότερο βέβαια απο όλα με καίει η κάμερα! γιαυτό και άνοιξα αυτό το θέμα!
Αυτά τα προβλήμα έχω βρει προς το παρόν με το TZ. μπορεί στο μέλλον να προκύψουν κ άλλα, αλλά δεν χαλιέμαι με τπτ. Τώρα που έκανα το βήμα της μετάβασης ΔΕΝ το κουνάω για κανένα λόγο!

Any help?