Touchpad & RingSensors help

...hardware-drivers για περιφερειακά (εκτυπωτές, κάμερες, εξ. σκληροί, κλπ)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα της εντολής στο τερματικό :
lsusb

Touchpad & RingSensors help

Δημοσίευσηαπό psalias » 14 Ιαν 2009, 05:49

Καλησπέρα παιδιά

Μόλις εγκατάστησα τα αγαπημένα μου ubuntu στο laptop και έχω 1-2 ερωτήσεις που δεν μπόρεσα να λύσω από το google σε σχέση με το touchpad

θα θελα na μου πείτε πως μπορώ να έχω την λειτουργία που όταν κάνω διπλό κλικ και "κρατάς" το δεύτερο κλικ να μπορείς να κανεις drag, δηλαδή σαν να έχεις κρατημένο το αριστερό κουμπί του ποντικιού σου και να σέρνεις το ποντίκι σου, και δεύτερον υπαρχει η δυνατότητα multitouch αντίστοιχο των mac (για zoom)

Επίσης έχω εγκαταστήσει το Ring Sensors Screenlet v0.3 και θα θελα να εγκαταστήσω περισσότερα sensor όπως πχ κάποιο wifi signal sensor που έχω δει σε πολλά screanshot η γενικά οτιδήποτε ενδιαφέρον υπάρχει...έχει ασχοληθεί κανένας ?

Ubuntu 8.04.1 @ acer 5920g

Ευχάριστο :D
psalias
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Touchpad & RingSensors help

Δημοσίευσηαπό ilpara » 14 Ιαν 2009, 15:14

Καλώς ήρθες! :D

psalias έγραψε:θα θελα na μου πείτε πως μπορώ να έχω την λειτουργία που όταν κάνω διπλό κλικ και "κρατάς" το δεύτερο κλικ να μπορείς να κανεις drag, δηλαδή σαν να έχεις κρατημένο το αριστερό κουμπί του ποντικιού σου και να σέρνεις το ποντίκι σου ...
To touchpad του λάπτοπ έχει την οθονούλα όπου σέρνεις το δάχτυλο και κινείται το ποντίκι, και δύο πλήκτρα που προσομοιάζουν το δεξί και αριστερό κλικ του ποντικιού. Αν πατήσεις το αριστερό πλήκτρο πάνω από ένα αντικείμενο και το βαστήξεις πατημένο και σύρεις το δάχτυλο του άλλου χεριού σου πάνω στην οθονούλα του touchpad τότε κάνεις drag

psalias έγραψε:...δεύτερον υπαρχει η δυνατότητα multitouch αντίστοιχο των mac (για zoom)
Τι εννοείς "multitouch"? Δεν το γνωρίζω. Μπορείς να το περιγράψεις?

psalias έγραψε:Επίσης έχω εγκαταστήσει το Ring Sensors Screenlet v0.3 και θα θελα να εγκαταστήσω περισσότερα sensor όπως πχ κάποιο wifi signal sensor που έχω δει σε πολλά screanshot η γενικά οτιδήποτε ενδιαφέρον υπάρχει...έχει ασχοληθεί κανένας ?
... googling βοηθάει?

Θα σου φανεί χρήσιμο να ρίξεις μια ματιά στον οδηγό της υπογραφής μου (Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux) και στο άρθρο "Πως βρίσκω λύσεις..." του 1ου τεύχους του περιοδικού ubuntistas. Επίσης καλό είναι να φτιάξεις την υπογραφή σου σαν την δική μου.
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό psalias » 14 Ιαν 2009, 22:33

Περί του touchpad....προφανώς δεν έχεις καταλάβει ποια είναι η ερώτηση μου...δεν είπα ότι ΓΕΝΙΚΑ δεν ξέρω πως να κάνω drag.

Multitouch εννοώ αναγνώριση 2 η 3 δάκτυλα στο touchpad

Ευχαριστω
psalias
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό psalias » 23 Ιαν 2009, 01:18

Μετά από μέρες τελικά βρήκα λύση στο πρόβλημα μου, βεβαια δημιούργησε κάποιο άλλο :-) τώρα δεν δουλεύουν τα πλαϊνά touch κουμπιά του laptop που χρησίμευαν για scroll up και scroll down όπως και το μεσαίο κουμπί από τα 3 κουμπιά του touchpad, που χρησίμευε σαν να κανεις click με την ρόδα σε ένα κανονικό ποντίκι

Το πρόβλημα μου λύθηκε ως εξής:
sudo sh -c "echo options psmouse proto=exps > /etc/modprobe.d/psmouse.modprobe"

[url]
http://www.fileden.com/files/2008/3/7/1 ... V04359.MPG[/url]
psalias
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περιφερειακά