Canon MX700 printer και εκτύπωση στο ubuntu γενικώς: πίκρα..

...hardware-drivers για περιφερειακά (εκτυπωτές, κάμερες, εξ. σκληροί, κλπ)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα της εντολής στο τερματικό :
lsusb

Canon MX700 printer και εκτύπωση στο ubuntu γενικώς: πίκρα..

Δημοσίευσηαπό gruslo » 26 Νοέμ 2009, 19:11

Πρόσφατη ιστορία με τον canon: Απόκτησα πριν λίγες μέρες τον Canon MX700. Επειδή πριν είχα έναν Lexmark και στα δύο χρόνια που τον είχα δεν είχαν βγει drivers, τελικά είπα ν' αλλάξω σε canon. Κι επειδή είναι αρκετός καιρός που υπάρχει το μοντέλο αυτό, υπέθεσα ότι θα υπάρχουν drivers για ubuntu, μια και η canon δεν γράφει τελείως στα παλιά της τα παπούτσια το linux, όπως κάνει η lexmark. Αλλά πού... (και με το karmic παρακαλώ). Τελικά, μετά από ένα υποτυπώδες search στο ubuntu forums βλέπω ότι δουλεύει ο εκτυπωτής με τους drivers του mp520. Τους επιλέγω από τον κατάλογο και όντως ο εκτυπωτής εγκαταστάθηκε και δούλεψε! Το λέω με χαρά στους δικούς μου, που με πρήζουν ότι το linux δεν κάνει δουλειά και τέτοια. "Ορίστε που δεν κάνει! Κι αυτόματα μάλιστα! Ενώ στα windows άντε να βρούμε το CD με τους drivers ή να τους κατεβάσουμε, άντε να τους εγκαταστήσουμε... Εδώ όλα αυτόματα!"

Την επομένη λοιπόν είχε κάποιος την επιθυμία να εκτυπώσει κάποια κείμενα για παιδιά δημοτικού από το http://www.e-selides.gr/. Στα windows πάταγε Άνοιγμα απευθείας από τον firefox, το αρχείο zip άνοιγε σε παράθυρο, έκανε διπλό κλικ στο doc που υπήρχε μέσα, αυτό άνοιγε στο word και πάταγε εκτύπωση. Εδώ πάει να κάνει το ίδιο, αλλά πού να το καταφέρει φυσικά: ο file roller δεν άνοιγε απευθείας το αρχείο κι έβγαζε μήνυμα λάθους... "Εντάξει" του είπα, "αντί να το ανοίξεις απευθείας, πρώτα θα το αποσυμπιέσεις" . "Πάει στα κομμάτια" λέει. Το αποσυμπιέζουμε. Και που είναι το αρχείο, οέο, που είναι;;; Πουθενά... Μετά από μια περιήγηση στις εκατοντάδες Λήψεις, βρίσκω ένα doc με μια τεράστια κινέζικη ονομασία και δίπλα μια παρένθεση που έλεγε "μη έγκυρη κωδικοποίηση"... Τα παίρνει ο άλλος, αλλά του λέω: "Εντάξει βρε αδερφέ, απλώς θα το μετονομάσεις, γιατί η κωδικοποίηση δεν είναι utf8 και δεν το βλέπειο file roller. Πάτα F2, γράψε ένα τυχαίο μικρό όνομα και τελείωσες" "Αααα, μη μου βάζεις τέτοια, αυτά είναι δύσκολα, εγώ θέλω απλά να το πατήσω και να εκτυπωθεί, όπως στα windows, αυτό δεν γίνεται;" "Εεεε, γίνεται, απλώς στο συγκεριμένο είμαστε άτυχοι και θέλει κάτι παραπάνω..." του λέω. "Μα σε όλα τα αρχεία απο' το e-selides το κάνει!" μου λέει. Και όντως είχε δίκιο. Τέλος πάντων, το μετονομάζω, το ανοίγω με το οpen office κι αρχίζουν άλλα παράπονα: "Μα καλά, γιατί αυτό το γραφικό είναι πάνω στα γράμματα;" "Ε, μετακίνησέ το λίγο, η συμβατότητα με αρχεία του word δεν είναι πάντα στο 100%" του λέω και το μετακινώ εγώ. "Ορίστε, τώρα έτοιμο, κοίτα πώς θα εκτυπωθεί!" "Ααα, εγώ το θέλω σε γρήγορη εκτύπωση, μη χαλάσει πολύ μελάνι" "Κανένα πρόβλημα φίλε μου" του ξαναλέω και πατάω τις Ιδιότητες του εκτυπωτή. Αλλά πού... Οι δυνατές ποιότητες ήταν μόνο standard και fine! "Εεε, δεν έχει γρήγορη εκτύπωση...." Και τελικά μετά από όλη αυτή την ιστορία, το εκτυπώνω κανονικά και του λέω "Έλα, έτοιμος, κι από linux!!" "Να λείπει το βύσσινο μάγκα" μου λέει "windows και πάλι windows, με δυο-τρια κλικ τελειώσαμε, όχι αποσυμπιέσεις, μετονομασίες, αλλαγές στα γραφικά και κουραφέξαλα!! Είσαι ακόμα πίσω!!" μου λέει!!
Και παρότι ήθελα να του πω "εκεί που ήσουν ήμουνα κι εκεί που είμαι θα' ρθεις", στην πραγματικότητα αναρωτιέμαι ακόμα μήπως έχει δίκιο...
gruslo
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Canon MX700 printer και εκτύπωση στο ubuntu γενικώς: πίκρα..

Δημοσίευσηαπό ubuntunoid » 26 Νοέμ 2009, 19:23

Δε καταλαβαίνω το νοήμα των όσων λες ειδικά στη συγκεκριμένη θεματικη ενότητα. Ή πες μας ποιο ειναι το πρόβλημα να δουμε αν υπαρχει λύση (το οτι οι μη υποστηριζόμενες κωδικοποιησεις χαρακτήρων στο linux θέλουν και 5 κλικ για να διαβαστουν δεν αποτελεί προβλημα στην κατηγορια εκτυπωτες) ή ποσταρε τις σκέψεισ σου στο περι ανέμων
Επίπεδο Linux: Κάτι ψιλά Προγραμματισμός: Όχι Αγγλικά: Μέτρια
AMD Phenom IIx4 945 3,0 GHz | Nvidia 9500 GT | 4 GB DDR3 RAM | SM2333HD 1920x1080
Debian 7 64bit | Ubuntu 11.10 32bit
Άβαταρ μέλους
ubuntunoid
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gruslo » 30 Νοέμ 2009, 02:12

Εντάξει, επειδή η κατάσταση με τους εκτυπωτές στο linux είναι οικτρή, το περιέγραψα με λίγο γραφικό τρόπο... Αλλά νομίζω ότι είναι προφανές ποια είναι τα προβλήματα:
1. Δεν υπάρχουν ενσωματωμένοι drivers για το μοντέλο αυτό στο karmic, με αποτέλεσμα να μην υποστηρίζονται πλήρως όλες οι λειτουργίες του (π.χ. αποστολή fax), ενώ οι drivers που κατεβάζεις για windows υποστηρίζουν φυσικά όχι μόνο fax αλλά και ένα κάρο άλλες λειτουργίες
2. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για εκτύπωση σε γρήγορη ταχύτητα με λίγο μελάνι (draft)
Το ότι δεν υποστηρίζονται πλήρως οι αναλύσεις του scanner και πρέπει να κάνεις ένα σωρό αλχημείες για να γίνει αυτό, δεν το αναφέρω γιατί μου αρκούν οι ήδη υπάρχουσες αναλύσεις.
Τώρα, το ότι στο linux δεν ανοίγουν αμέσως οι εκτός utf8 κωδικοποιήσεις, ότι δεν ανοίγει απευθείας από τον file roller το περιεχόμενο των zip, ότι η συμβατότητα με το MS office δεν είναι πλήρης, ε, όλ' αυτά είναι το κερασάκι στην τούρτα, δεν έκρινα ότι θα έπρεπε ν' ανοιξω ένα θέμα για το καθένα απ' αυτά, μια και δεν περιμένω κάποια λύση, αφού δεν υπάρχει, απλώς έγραψα τον πόνο μου μπας και το δει κανας προγραμματιστής (εχω γράψει κατα καιρούς και στις σελίδες με τα bugs του ubuntu).
gruslo
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 30 Νοέμ 2009, 02:48

Αν και δεν καταλαβα ολα οσα ειπες και εγω... :?
Αν το προβλημα σου ειναι με τον Canon MX700 printer,
Αυτο εδω http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1273363
το εχεις δει? :think:
Ειναι για 64bit :idea:
δεν γνωριζω αν εχεις 32bit ή 64bit συστημα!
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ubuntunoid » 30 Νοέμ 2009, 02:50

gruslo έγραψε:Εντάξει, επειδή η κατάσταση με τους εκτυπωτές στο linux είναι οικτρή

Δεν ειναι καθόλου οικτρη, αρκετα μοντέλα υποστηρίζονται και οσα απ' αυτα υποστηρίζονται απ' το openprinting εχουν
εγκατάσταση-παιχνιδάκι (αυτόματη).
gruslo έγραψε:1. Δεν υπάρχουν ενσωματωμένοι drivers για το μοντέλο αυτό στο karmic, με αποτέλεσμα να μην υποστηρίζονται πλήρως όλες οι λειτουργίες του (π.χ. αποστολή fax), ενώ οι drivers που κατεβάζεις για windows υποστηρίζουν φυσικά όχι μόνο fax αλλά και ένα κάρο άλλες λειτουργίες

Δοκίμασες να το κάνεις να δουλεψει και δεν δούλεψε;;; Επισης γιατί να εχει ενσωματωμένους τους drivers το karmic;;;
Τους εγραψε η canon στον πυρήνα και δεν το πήραμε χαμπάρι;;; Μήπως τους εχουν ενσωματωμένους τα 7;;;
gruslo έγραψε:2. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για εκτύπωση σε γρήγορη ταχύτητα με λίγο μελάνι (draft)

Γιατι τι διαφορά εχει αυτή η επιλογή απο το να επιλέξεις τη χαμηλότερη διαθέσιμη ανάλυση με ένα κλικ;;;
gruslo έγραψε:Τώρα, το ότι στο linux δεν ανοίγουν αμέσως οι εκτός utf8 κωδικοποιήσεις, ότι δεν ανοίγει απευθείας από τον file roller το περιεχόμενο των zip, ότι η συμβατότητα με το MS office δεν είναι πλήρης, ε, όλ' αυτά είναι το κερασάκι στην τούρτα, δεν έκρινα ότι θα έπρεπε ν' ανοιξω ένα θέμα για το καθένα απ' αυτά, μια και δεν περιμένω κάποια λύση, αφού δεν υπάρχει, απλώς έγραψα τον πόνο μου μπας και το δει κανας προγραμματιστής (εχω γράψει κατα καιρούς και στις σελίδες με τα bugs του ubuntu).

Με την ίδια λογική τα windows:
- Δε διαβαζουν αρχεία tar.gz
- Σου βγαινει το λάδι για να παίξουν ogg
- Δε διαβαζει το MSoffice odt,abw κλπ
- Δεν μπορει να διαβάσει δισκους φορμαρισμένους σε ext3/4 κλπ
- Και πάρα πολλά άλλα

Και επίσης θελω ακόμα μια εξήγηση για το τι θεσή έχουν όλα αυτά στην κατηγορία εκτυπωτές

AMD Phenom IIx4 945 3,0 GHz | Nvidia 9500 GT | 4 GB DDR3 RAM | SM2333HD 1920x1080
Άβαταρ μέλους
ubuntunoid
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gruslo » 01 Δεκ 2009, 22:38

vagrale13 έγραψε:Αν και δεν καταλαβα ολα οσα ειπες και εγω... :?
Αν το προβλημα σου ειναι με τον Canon MX700 printer,
Αυτο εδω http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1273363
το εχεις δει? :think:
Ειναι για 64bit :idea:
δεν γνωριζω αν εχεις 32bit ή 64bit συστημα!
Ναι, το είδα αυτό, αλλά επειδή ήταν για 64bit σύστημα και η διαδικασία είναι αρκετά περίπλοκη δεν το δοκίμασα και είπα να δοκιμάσω την άλλη, πολύ πιο απλή λύση που είδα στο ubuntu forums, τους ενσωματωμένους drivers για το mp520, που έπαιξαν.
ubuntunoid έγραψε:Δεν ειναι καθόλου οικτρη, αρκετα μοντέλα υποστηρίζονται και οσα απ' αυτα υποστηρίζονται απ' το openprinting εχουν εγκατάσταση-παιχνιδάκι (αυτόματη).
Αν σε ένα λειτουργικό δεν υποστηρίζονται όλα τα μοντέλα αλλά "αρκετά", όπως λες κι εσύ, αλλά και αυτά που υποστηρίζονται υποστηρίζονται ελλιπώς, εγώ δεν θα χαρακτήριζα καλή την κατάσταση.
ubuntunoid έγραψε:Δοκίμασες να το κάνεις να δουλεψει και δεν δούλεψε;;; Επισης γιατί να εχει ενσωματωμένους τους drivers το karmic;;;
Τους εγραψε η canon στον πυρήνα και δεν το πήραμε χαμπάρι;;; Μήπως τους εχουν ενσωματωμένους τα 7;;;
Τι να δοκιμάσω το fax ρε φίλε;; Αφού τα windows με το που κατεβάζεις τους drivers και τους εγκαθιστάς (σημειωτέον με απλή εγκατάσταση, όχι με τις ιστορίες στο link με τα 64bit...) σου εγκαθιστούν έναν κανονικό εκτυπωτή κι έναν εικονικό για fax και στέλνεις fax μέσα από το word ωραία και καλά. Οι drivers του mp720 που επέλεξα για εγκατάσταση δεν έχουν τίποτα για fax. Όσο για το "γιατί να εχει ενσωματωμένους τους drivers το karmic;;;", μα για τον απλούστατο λόγο ότι έχει ενσωματωμένους για πάρα πολλά μοντέλα. Κι επειδή αυτό δεν είναι τέλος πάντων από τα τελευταία, αλλά κάπως παλιότερο, θα περίμενα να το έχει. Για τα windows 7 δεν ξέρω, ούτε μ' ενδιαφέρει! Σίγουρα όμως θα υπάρχουν drivers για το μοντέλο αυτό στo net σε ένα απλό αρχείο exe με εύκολη εγκατάσταση, κάτι που δεν υπάρχει στο linux (κι όχι μόνο στο μοντέλο αυτό, αλλά και σε τόσα άλλα).
ubuntunoid έγραψε:Με την ίδια λογική τα windows:
- Δε διαβαζουν αρχεία tar.gz
- Σου βγαινει το λάδι για να παίξουν ogg
- Δε διαβαζει το MSoffice odt,abw κλπ
- Δεν μπορει να διαβάσει δισκους φορμαρισμένους σε ext3/4 κλπ
- Και πάρα πολλά άλλα
Για τα ogg εκπλήσσομαι γι' αυτό που λες: όταν χρησιμοποιούσα windows τα έπαιζε μια χαρά ο winamp. Κι επίσης το MSoffice διαβάζει odt με ένα μικρό addon. Και γενικώς μπορεί να μην τα κάνουν αυτά που λες by default τα windows, αλλά υπάρχουν εργαλεία που κατεβάζεις στα windows και σου κάνουν όλες αυτές τις δουλειές που αναφέρεις (και για tar.gz και για ext3, τα έχω κάνει αυτά -για ext4 δεν έχω δοκιμάσει-)
gruslo έγραψε:2. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για εκτύπωση σε γρήγορη ταχύτητα με λίγο μελάνι (draft)

ubuntunoid έγραψε:Γιατι τι διαφορά εχει αυτή η επιλογή απο το να επιλέξεις τη χαμηλότερη διαθέσιμη ανάλυση με ένα κλικ;;;
Αυτό ζητάω: να μου πει κάποιος το "ένα κλικ". Γιατί όταν πατάω "Εκτύπωση", στις Ιδιότητες του Εκτυπωτή και στο Ποιότητα Εικόνας έχει μόνο δύο επιλογές: Automatic και 600x600 dpi. Πώς λοιπόν επιλέγω χαμηλότερη ανάλυση;
ubuntunoid έγραψε:Και επίσης θελω ακόμα μια εξήγηση για το τι θεσή έχουν όλα αυτά στην κατηγορία εκτυπωτές
Σου την έδωσα την εξήγηση: τα έγραψα από σπόντα γιατί δεν είναι προβλήματα που θέλουν λύσεις. Τα προβλήματα είναι τα 2 που ανέφερα. Τώρα, γιατί τέτοια εχθρική αντιμετώπιση, δεν το καταλαβαίνω... Εντάξει, γράψαμε μια κουβέντα παραπάνω για να πουμε τον πονο μας. Αν νομίζετε ότι είναι εκτός θέματος ή σκόπιμο, για να δυσφημίζω το linux, σβήστε το, τι να πω... Εγώ χρησιμοποιώ linux σταθερά εδώ και πολύ καιρό και είμαι fan και το έβαλα και στη δουλειά μου. Λόγω όμως του ότι δεν παίζουν εκτυπωτές, κάρτες τηλεόρασης και (κυρίως) παιχνίδια, έχω και windows μόνο και μόνο για 3d games και τηλεόραση και τιποτε αλλο (γιατί αυτά δεν παίζουν ούτε από virtual box λόγω μη υποστήριξης -ακόμα- directX) Τόσο πολύ σε πείραξαν δηλαδή αυτά που είπα;; Και να πω ότι ήταν ψέματα...
gruslo
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Hephaestus » 02 Δεκ 2009, 00:36

Η δημοσίευση διαγράφηκε.
Τελευταία επεξεργασία από Hephaestus και 15 Δεκ 2009, 04:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο με 64 φουσκάλες ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Ναι
Άβαταρ μέλους
Hephaestus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 02 Δεκ 2009, 01:44

gruslo έγραψε:
2. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για εκτύπωση σε γρήγορη ταχύτητα με λίγο μελάνι (draft)
ubuntunoid έγραψε:Γιατι τι διαφορά εχει αυτή η επιλογή απο το να επιλέξεις τη χαμηλότερη διαθέσιμη ανάλυση με ένα κλικ;;;
Αυτό ζητάω: να μου πει κάποιος το "ένα κλικ". Γιατί όταν πατάω "Εκτύπωση", στις Ιδιότητες του Εκτυπωτή και στο Ποιότητα Εικόνας έχει μόνο δύο επιλογές: Automatic και 600x600 dpi. Πώς λοιπόν επιλέγω χαμηλότερη ανάλυση;

Ειναι βεβαια 3 κλικ: Print Manager>Print Settings>Quality αντε 4 κλικ μαζι με την επιλογη... :D

Και για καθε ιστορια πονου και τρομου για κατι που δεν υποστηριζει το Linux, υπαρχει η ιδια και χειροτερη με περισσοτερο πονο και ακομη πιο πολυ τρομο για κατι που ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ TA Windows/MS/Κατασκευαστης συσκευης...

Πες τον πονο σου, αλλα μην τα παραλες... Αν σου πω οτι η HP της φωτο παιζει σε 2 Linux και 3 Windows Η/Υ στο LAN μου αλλα αρνειται να δουλεψει στης γυναικας μου (WinXP) και μεχρι και το HP Support σηκωσε τα χερια ψηλα?

Φιλικα

ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 02 Δεκ 2009, 03:06

Το λάθος σου φίλε μου ήταν που υπέθεσες ότι ο εκτυπωτής θα δουλεύει μια χαρά στο Linux χωρίς να το ψάξεις πρώτα, με αποτέλεσμα να πάρεις ένα πολυμηχάνημα που υπολειτουργεί. Δυστυχώς στο Linux πρέπει να κάνουμε κάποια έρευνα αγοράς σε ό,τι αφορά πολυμηχανήματα, κάρτες τηλεόρασης και webcams. Αν πάρεις τα πλήρως υποστηριζόμενα μοντέλα θα δουλέψουν εύκολα. Το καλό είναι ότι είναι αρκετά τα πλήρως υποστηριζόμενα με αποτέλεσμα να μην έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε 2-3 αλλά σε μια μεγάλη γκάμα. Ειδικά δε για εκτυπωτές και πολυμηχανήματα, πρώτα ξεκινάμε την αναζήτησή μας από HP.
Από 'κει και πέρα το γεγονός ότι το Openoffice μπορεί να μην υποστηρίζει 100% αρχεία του Word συγγνώμη αλλά δεν είναι δικό του πρόβλημα. Και αυτό που υποστηρίζει πολύ είναι. Σαν να λέμε ότι το Linux δε λέει επειδή δεν μπορεί να εγκατασταθεί σε ntfs! Το word υποστηρίζει σάμπως αρχεία Openoffice; Μόνο αν βάλεις το πρόσθετο όπως είπες και που πάλι δεν σημαίνει ότι θα είναι 100% η υποστήριξη, ακριβώς όπως και στο Openoffice. Θα μου πεις ότι το Word είναι το καθιερωμένο και το Openoffice το εναλλακτικό, αλλά αυτήν ακριβώς την κατάσταση προσπαθούμε να ανατρέψουμε και όχι να διαιωνίσουμε. Εγώ, πάντως, τα αρχεία μου αν πρόκειται να τα στείλω σε φίλους τα κάνω σε format Openoffice και να πάνε να κόψουν το λαιμό τους, τσάμπα είναι ας το κατεβάσουν. Αν πρόκειται δε να το δώσω αλλού το αρχείο, το μετατρέπω απλά σε PDF και ξεμπερδεύω.
Τώρα, αυτά που είπε ο ubuntunoid, μπορεί να μην έπεσε 100% μέσα αλλά το ρεζουμέ είνα εύκολο να βγει. Για παράδειγμα στο Linux έχουμε εγγενή συστήματα αρχείων τα ext2/ext3/ext4/reiserfs/reiser4/jfs/xfs/btrfs/tux3 κλπ κλπ το ένα καλύτερο από το άλλο (χώρια τα δεκάδες άλλα που υποστηρίζουμε πλήρως σε ανάγνωση και εγγραφή) αλλά παρόλα αυτά αναγκάζομαι να έχω τον όμορφο,trendy εξωτερικό μου σε άθλιο fat32 που δεν υποστηρίζει τις μεγάλες ταινίες για τις οποίες τον αγόρασα, ή σε ακόμα πιο άθλιο ntfs που μου ρίχνει τις επιδόσεις τις οποίες πληρώνω και θέλει και ανασυγκρότηση μόνο και μόνο επειδή όταν τον μεταφέρω σε κάναν φίλο μου με window$ θα πρέπει να κουβαλώ μαζί μου και ένα CD Ubuntu επειδή δεν ξέρουν να διαβάσουν ούτε τη μάνα τους...
Πάντως μου έχει τύχει να εκτυπώσω με Openoffice την εργασία μιας κοπελιάς επειδή όταν την εκτύπωνε από Word και Vista δεν τις εμφάνιζε τα E. Δεν ξέρω τι είχε παιχτεί αλλά ούτε που με ενδιαφέρει. Παντού μπορείς να συναντήσεις προβλήματα, είναι να μη σου τύχει.
Γενικά καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου αλλά επαναλαμβάνω ότι δεν έκανες έρευνα αγοράς, όπως και για την κάρτα τηλεόρασης που ανέφερες, με αποτέλεσμα να κάνεις τη ζωή σου δύσκολη ενώ θα μπορούσες να είχες αποφύγει τα μπελαλίδικα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ubuntunoid » 02 Δεκ 2009, 13:51

Λοιπόν αν και δεν έχω και πολύ όρεξη να απαντάω σε εσκεμμένα προβοκατόρικες ερωτήσεις και δημοσιεύσεις που ειναι FUD θα κάνω εναν κόπο γιατί ο συγκεκριμένος εκτυπωτης δουλευει αριστα σε λίνουξ και γιατί σε ενα δημόσιο φορουμ δε πρέπει εκει που μπορουμε να αφηνουμε αμφιβολίες να αιωρούνται.
Μπήκε κανενας στον κόπο να δει τι λεει το λινκ που δίνει ο vargale13 πιο πάνω;;; Σίγουρα δεν το έκανε ο υποτιθέμενα αμεσα ενδιαφερόμενος gruslo γιατι ο μονος του σκοπός ειναι να γκρινιάξει και να δημιουργήσει λάθος εντυπώσεις και όχι να βρεί λύσεις. Το λινκ λέει πως να εγκαταστήσεις τους 32bit οδηγους της canon σε 64bit-o μηχάνημα. Αρα στο 32bit εγαθιστανται με ενα κλικ στο .deb. Έτσι απλά...
Αναφέρει για την έλλειψη επιλογών στις αναλύσεις. Aντιγραφω το κομματι από το ppd που δινεται στο λινκ του vargale13 και αναφέρεται στις υποστηριζόμενες
αναλύσεις
Κώδικας: Επιλογή όλων
*OpenUI *Resolution/Output Resolution: PickOne
*DefaultResolution: 600
*Resolution 300/300 dpi: "<</HWResolution[300 300]>>setpagedevice"
*Resolution 600/600 dpi: "<</HWResolution[600 600]>>setpagedevice"
*Resolution 1200/1200 dpi: "<</HWResolution[1200 1200]>>setpagedevice"
*Resolution 2400/2400 dpi: "<</HWResolution[2400 2400]>>setpagedevice"
*Resolution 4800/4800 dpi: "<</HWResolution[4800 4800]>>setpagedevice"

Κατα τ' άλλα
gruslo έγραψε:Τόσο πολύ σε πείραξαν δηλαδή αυτά που είπα;; Και να πω ότι ήταν ψέματα...

gruslo έγραψε: Αφού τα windows με το που κατεβάζεις τους drivers και τους εγκαθιστάς (σημειωτέον με απλή εγκατάσταση, όχι με τις ιστορίες στο link με τα 64bit...)

Όποιος θελει να κάνει το Canon MX700 να δουλεψει στο Ubuntu μπορει ευκολότατα. Όπως επισης και οποιος θελει να γκρινιάξει και να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις δε χρειάζεται να έχει κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες ;)

Προσωπικά πιστεύω οτι το συκεκριμένο θέμα ανήκει στην κατηγορία περι ανέμων

Άβαταρ μέλους
ubuntunoid
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιφερειακά