Πρόβλημα με εκτύπωση σε Cacon iP4300

...hardware-drivers για περιφερειακά (εκτυπωτές, κάμερες, εξ. σκληροί, κλπ)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα της εντολής στο τερματικό :
lsusb

Πρόβλημα με εκτύπωση σε Cacon iP4300

Δημοσίευσηαπό g.chris » 08 Δεκ 2009, 17:55

Καλησπέρα παιδιά! Καινούργιος στο ubuntu και στο forum...Αυτό μάλιστα, είναι και το πρώτο μου θέμα - post.
Έχω έναν εκτυπωτή Canon iP4300, τον οποίο συνέδεσα στον υπολογιστή μου και το ubuntu τον αναγνώρισαν και τον εγκατέστησαν αυτόματα χωρίς κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημα μου ξεκινάει όταν προσπαθώ να εκτυπώσω κάποιο έγγραφο κειμένου openoffice ή ακόμα και κάποια εικόνα. Ο εκτυπωτής δεν εκτυπώνει τπτ και βρίσκεται συνεχώς σε μια κατάσταση "pending". Πηγαίνω στις ιδιότητες του εκτυπωτή, για να κάνω μια δοκιμαστική εκτύπωση, αλλά αυτή την επιλογή μου την έχει "κλειδωμένη" και δεν μπορώ να την πατήσω. Βέβαια, όταν εκτυπώνω δοκιμαστική σελίδα πατώντας κάποιο κουμπί του εκτυπωτή παρατεταμένα, εκτυπώνεται κανονικά και μάλιστα μου δείχνει πως όλα τα μελανάκια είναι οκ. Αλλά πάλι όταν προσπαθώ να εκτυπώσω κάτι, πάλι τα ίδια. Συνεχώς σε μια κατάσταση "pending" χωρίς να κάνει τπτ. Έχεις κανείς ιδέα τι παίζει;

Υ.Γ.: Πρόσφατα έκανα refill 4 από τα 5 μελανάκια του εκτυπωτή, αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 9.10 σε Turbo X W812DI1
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core Duo T2050 │ 1 GB DDR2│ ATI Radeon X1600 512MB │ 3945ABG │ BlueUsbA2 │Intel High Definition Audio │ 17,0'' WXGA (1440 x 900)
Άβαταρ μέλους
g.chris
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με εκτύπωση σε Cacon iP4300

Δημοσίευσηαπό Apopas » 09 Δεκ 2009, 01:08

Γεια σου και καλώς μας ήρθες :thumbup:
g.chris έγραψε:Υ.Γ.: Πρόσφατα έκανα refill 4 από τα 5 μελανάκια του εκτυπωτή, αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό.

Ναι είναι πολύ πιθανό. Για παράδειγμα εγώ που έχω το MX300 είχα παρόμοιο πρόβλημα και δεν εκτύπωνε τπτ, μάλιστα στην lcd του πολυμηχανήματος έλεγε συνεχώς ότι δεν καταλαβαίνει τον τύπο του μελανιού. Χρειάστηκε να πατήσω παρατεταμένα κάποιο πλήκτρο στο μηχάνημα το οποίο και έδωσε την εντολή για παράκαμψη του ελέγχου του μελανιού. Μετά από αυτό εκτυπώνει κανονικά.
Το ωραίο είναι ότι και άλλες φορές είχα ξαναγεμίσει τα μελάνια και δεν μου παρουσίασε κανένα πρόβλημα, αλλά αυτό μου το έκανε την τρίτη φορά. Φθείρονται, φαίνεται, οι κεφαλές των μελανιών.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιφερειακά