Αλλαγή δικαιωμάτων σε εξωτερικό σκληρό δίσκο  Το θέμα επιλύθηκε

...hardware-drivers για περιφερειακά (εκτυπωτές, κάμερες, εξ. σκληροί, κλπ)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα της εντολής στο τερματικό :
lsusb

Αλλαγή δικαιωμάτων σε εξωτερικό σκληρό δίσκο

Δημοσίευσηαπό George Cooper » 19 Δεκ 2009, 04:30

Γειά σας,
Έκανα διαμόρφωση στον usb εξωτερικό σκληρό μου δίσκο μέσα από παράθυρα με το Partition Magic, σε ext3.
το ίδιο αποτέλεσμα είχα και όταν έκανα τη διαμόρφωση από ένα live cd Ubuntu 9.10.
Το πρόβλημα:
όταν συνδέω τον δίσκο με τον φορητό μου (netbook με Moblin 2.1) δεν μου επιτρέπει να γράφω αρχεία,
αν δεν είμαι root. Πως μπορώ να αλλάξω αυτή τη ρύθμιση; Το Moblin είναι fedora based αλλά αν ήξερα τον τρόπο από ubuntu ή θα βρω την διαφορά στις εντολές, ή θα το τρέξω από live cd.
μπορώ να χρησιμοποιώ την sudo από τερματικό για μεταφορά αρχείων, αλλά θα προτημούσα να αλλάξω τα δικαιώματα.
εγκατέστησα το ext2ifs (πρόγραμμα για να διαβάζουν τα παράθυρα σκληρούς ext2/3 και εκεί δεν έχω κανένα τέτοιο πρόβλημα.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.

ΥΓ. Ο φορητός είναι της υπογραφής και ο δίσκος WD320 usb.
George Cooper
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Αλλαγή δικαιωμάτων σε εξωτερικό σκληρό δίσκο  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό onslaught » 19 Δεκ 2009, 06:14

Μπορείς να δώσεις sudo nautilus και μετα να αλλάξεις τα permissions οπως θές. Πάτα δεξί κλικ - ιδιότητες- δικαιώματα.
Νομίζω πως τα προγράμματα που σου δίνουν δινατότητα ανάγνωσης- εγγραφής απο windows σε "linux filesystems " δεν είναι αξιόπιστα και ίσως προκαλέσουν βλαβη στο σύστημα αρχείων.
Σε reiserFS δε μου δούλεψαν (είχα δοκιμάσει 2 προγράμματα, το ένα αυτό που λες, το άλλο δε το θυμάμαι :roll: )
Θα σου πρότεινα να μη δώσεις read-write access σε όλους τους καταλόγους, για μεγαλύτερη ασφάλεια...
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: 1μυρωδιά ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό : Ubuntu 9.04 σε custom made
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής P4 3Ghz │ Μνήμη 1Gb│ Κάρτα Γραφικών agp nvidia gf 6200│ Κάρτα Ήχου onboard Intel ICH5│ Οθόνη & Ανάλυση TFT 19" 1440x900
Άβαταρ μέλους
onslaught
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Αλλαγή δικαιωμάτων σε εξωτερικό σκληρό δίσκο

Δημοσίευσηαπό George Cooper » 19 Δεκ 2009, 06:38

Ευχαριστώ, δεν είχα σκεφτεί να ανοίξω το ναύτιλο με την sudo!
διάβασα και αλλού ότι δεν φημίζονται για την αξιοπιστία τους,
αφού ολοκληρωθεί η αντιγραφή των αρχείων δεν θα ξανασυνδέσω τον σκληρό στα παράθυρα.
George Cooper
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Αλλαγή δικαιωμάτων σε εξωτερικό σκληρό δίσκο

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 19 Δεκ 2009, 07:36

@George Cooper
Σωστά για αυτό να κάνεις
Κώδικας: Επιλογή όλων
gksudo nautilus

:)
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιφερειακά