Αγαπητοί φιλοι της κοινότητας. Για αλλη μια φορά νιωθω την αναγκη να επικοινωνήσω μαζί σας. Αφου πεδεύτηκα για 2 μερες και δεν μπορεσα να βγαλω ακρη εκρινα πως χρειαζομαι την βοήθεια σας. Πριν απο τρεις μερες αγορασα ενα πολυμηχανημα HP Officejet j6400 το οποιο θελω να το λειτουργησω μεσω δικτυου με ενσηρματη θυρα enthernet σε τρεις υπολογιστες. Οι δυο υπολογιστες που δουλευουνε με windows δεν εχουν προβλημα. Ο δικος μου ομως στον οποιο δουλευω το ubuntu 9.10 εχει το εξεις προβλημα. Εγκατεστησα απο το synaptic ολα τα εικονιδια που αναφερονται στα hplip 3.9.8-1ubuntu2. Πραγματι εγκατασταθηκαν καποιοι drivers. Στις δοκιμες που εκανα το scanner λειτουργησε σωστα αλλα εχω προβλημα με τον εκτηπωτη. Ενω μου κανει μια εκτηπωση, επιτα ο υπολογιστης δεν βλεπει την ολοκληρωση της, αλλα και ο εκτηπωτης κολαει στην διαδικασια εκτηπωσης, και χρειαζεται επανεκινηση. Κρινω πως ειναι προβλημα κακης επικινωνιας του υπολογιστη με τον εκτηπωτη.
Κατεβασα επεισης απο την HP τους (drivers hplip 3.9.8-12 run) του συγκεκριμενου μηχανηματος για linox. Εχω ομως προβλημα (λογω της μικρης μου εμπειριας πανω στο linux) για το πως μπορω να τους κανω εγκατασταση οταν προσπαθώ να το ανοιξω μεσα απο το gedit μου γραφη Αδυναμία ανοίγματος του αρχείου /home/tolinio/Λήψεις/hplip-3.9.12.run.
Δεν θελω να σας κουρασω περισσότερο και σίγουρα ολα αυτα για τους εμπειρους ειναι αστεια αλλα τι να κανουμε συγα συγα θα μαθουμε και εμεις