Ubuntu 9.10 - Disk utility: "Disk has a few bad sectors".

...hardware-drivers για περιφερειακά (εκτυπωτές, κάμερες, εξ. σκληροί, κλπ)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα της εντολής στο τερματικό :
lsusb

Ubuntu 9.10 - Disk utility: "Disk has a few bad sectors".

Δημοσίευσηαπό ggia » 16 Ιαν 2010, 15:53

Όταν τρέχω το Σύστημα -> Διαχείριση Συστήματος -> Disk Utility σε ένα από τους δίσκους μου βγάζει το μήνυμα / warning "Smart Status: Disk has a few bad sectors". Όταν ζητάτω περισσότερες πληροφορίες "More Information" μου βγαίνει ένα παράθυρο... που γενικά λέει ότι ο δίσκος είναι εντάξει "Self Assement: Passed", "Overal Assessment: Disk has a few bad sectors" -> συγκεκριμένα χτυπάει κόκκινο στο ID 5: "Μέτρηση επαναπροσδιορισμού τομέα: Count of remapped sectors. When the hard disk find a read/write/verification error, it marks the sector as "reallocated" and transfers data to a special reserved area (spare area)".

Αυτό είναι κάτι ανησυχητικό; Ο δίσκος είναι δίσκος NTFS formated (εσωτερικός).. και όταν δοκίμασα εκτενώς να ελέγξω από Windows (με το chkdisk) για λάθη.. εκεί βγαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας λάθος, ούτε bad sector. Το πρόβλημα αυτό το παρουσιάζει στον ένα δίσκο από τους 4 που έχω.

Τρέχω Ubuntu 9.10 αλλά το ίδιο πρόβλημα μου παρουσιάζει και στο δίσκο του laptop όπου εκεί τρέχω ubuntu 9.10 / wubi install.

Αν μου επιτρεπόταν θα σας έκανα επισύναψη στο μήνυμα αυτό και ένα screen-shot από το συγκεκριμένο πρόβλημα.
--
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Ubuntu 12.04 LTS (32bit) σε desktop με μητρική Asus P5Q3
Προδιαγραφές Η/Υ ⇛ Επεξεργαστής Intel quad core επεξεργαστής│ Μνήμη 4gbs │ Κάρτα Γραφικών NVIDIA │ Κάρτα Ασύρματη ΟΧΙ│ Κάρτα Buetooth ΝΑΙ │ Κάρτα Ήχου - ενσωματωμένη στην μητρική Asus P5Q3 │ Οθόνη & Ανάλυση: 2 οθόνες (EIZO M1700 + EIZO L557) 17inches 1280X1024 ή κάθε μία.
Άβαταρ μέλους
ggia
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Ubuntu 9.10 - Disk utility: "Disk has a few bad sectors".

Δημοσίευσηαπό machinakias » 28 Ιαν 2010, 12:54

Βγαζει καποιο αναλογο μηνυμα στο BIOS οταν το ξεκινας; Αν ναι,καλο θα ηταν να κανεις ενα backup και αλλαγη δισκου...Επισης,κατεβασε το τελευταιο hiren's cd και ελεγξε το πισι σου με τα προγραμματα διαγνωσης του....
Ισως οντως εχει θεμα......
Αθηναϊκός Σύλλογος Φίλων και Χρηστών Λίνουξ: http://athlug.gr http://www.computersworld.gr
Γνώσεις ⇛ Linux: Ξέρω κάτι λίγα... ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά ┃ Βέσπα: Ναι,Ξέρω απο...Βέσπα! ┃

Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 9.04 32bit σε Aspire 1603LM
Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium 4 CPU 2.60GHz │ 1 GB │ ATI Radeon RV250 Mobility FireGL 9000 │ TFT 15.4"
Άβαταρ μέλους
machinakias
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό digibill » 29 Ιαν 2010, 15:37

Αυτό το σφάλμα μου το βγάζει και σε εμένα σε έναν πολύ παλιό σκληρό IDE 40GB... Προφανώς και υπάρχει κάποια ένδειξη πιθανού προβλήματος (στον ίδιο σκληρό παλιότερα αραιά και πού χτύπαγε το SMART του ΒΙΟS).
http://darktable.sourceforge.net/www.yiannakos.gr
Σύστημα:AMD Ryzen 5 1600, 16GB DDR4 RAM, ASUS PRIME B350 Plus m/b, nVidia GeForce GTX 1070 Ti 8GB
http://petition.stopsoftwarepatents.eu/351004340091/
Άβαταρ μέλους
digibill
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 29 Ιαν 2010, 16:43

Εάν είναι σε εγγύηση να πας να το αλλάξεις .
Εγώ το πήγα για αλλαγή , τώρα περιμένω πως και πως το τηλέφωνο να δούμε τι θα μου πουν ότι ναι , είχε πρόβλημα εκτός και αν μου την παίξουν ότι δεν είχε γιατί το ελέγξαμε :mrgreen:
Τότε θα δούνε τις εικόνες που έβγαλα εγώ από τα τεστ που έκανα που εμφάνιζε το πρόβλημα .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ggia » 05 Μαρ 2010, 18:11

Ευχαριστώ για τα σχόλια..

τελικά πριν λίγες μέρες ο εσωτερικός δίσκος "έσκασε" και μου τον αντικαταστήσανε μέσα στην εγγύηση.. Πάντως δεν έβγαλε σφάλμα το bios μέχρι που σταμάτησε να δουλεύει και το bios κόλλαγε όταν έκανε έλεγχο για αυτόν..

Στο δίσκο στο laptop συνεχίζει να βγάζει την ειδοποίηση.. αλλά τον αφήνω.. περιμένοντας ότι μπορεί να 'σκάσει'.
--
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Ubuntu 12.04 LTS (32bit) σε desktop με μητρική Asus P5Q3
Προδιαγραφές Η/Υ ⇛ Επεξεργαστής Intel quad core επεξεργαστής│ Μνήμη 4gbs │ Κάρτα Γραφικών NVIDIA │ Κάρτα Ασύρματη ΟΧΙ│ Κάρτα Buetooth ΝΑΙ │ Κάρτα Ήχου - ενσωματωμένη στην μητρική Asus P5Q3 │ Οθόνη & Ανάλυση: 2 οθόνες (EIZO M1700 + EIZO L557) 17inches 1280X1024 ή κάθε μία.
Άβαταρ μέλους
ggia
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιφερειακά