καλησπέρα χαίρομαι που είμαι μαζί σας[Λύθηκε]

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

καλησπέρα χαίρομαι που είμαι μαζί σας[Λύθηκε]

Δημοσίευσηαπό okman » 10 Μάιος 2010, 01:28

Έιμαι νέος στο linux επομένως θεωρό την βοήθεια σας καθοριστική για τον καλύτερο εγκλιματισμό μου στο linux.

Ερώτηση πρώτη όταν πάω να κάνω ενημέρωση του λειτουργικού μου συστήματος μου ζητάει να εισάγω κωδικό τη κωδικό.
Τι κωδικό θέλει κωδικό ειδικό rooter ή απλά το κωδικό που έδωσα στην αρχή με τη εγκατάσταση του ubuntu.
Επιπλέον τον κωδικό τον ζητάει σε πολλές ενέργειές που θέλω να κάνω και οι ενέργειες αυτές μπορώ να πω ότι είναι γελοίες υπάρχει περίπτωση να απαλλαγώ από αυτό το πράγμα.?

Ερώτηση δεύτερη για να εγκαταστήσω διαφορά αρχεία πρέπει να πάω στα αποθετήρια? δεν μπορώ να τα εγκαταστήσω από το internet κατευθείαν.?
media condecs πως εγκαθιστώ πχ από τον firefox add-dons οπως flash java δεν μπόρεσα να εγκαταστήσω γιατί επειδή δεν είναι από τα επίσημα αποθετήρια.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
΄
edit : Το πρόβλημα λύθηκε ευχαριστώ πολύ .
Τελευταία επεξεργασία από okman και 11 Μάιος 2010, 17:40, έχει επεξεργασθεί 3 φορά/ες συνολικά
γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια

Ubuntu 10.04 32 bit Επεξεργαστής intel core 2 quad 2.4 ghz│ Μνήμη 4 gb │ Κάρτα Γραφικών invidia geforce 9.600 GT│ Οθόνη LG TFT 19'' & Ανάλυση 1680X1050
okman
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: καλησπέρα σας καταρχήν χαίρομαι που βρίσκομαι μαζί σας

Δημοσίευσηαπό atermon » 10 Μάιος 2010, 04:18

okman έγραψε:Έιμαι νέος στο linux επομένως θεωρό την βοήθεια σας καθοριστική για τον καλύτερο εγκλιματισμό μου στο linux.

Καλώς όρισες!
okman έγραψε:Ερώτηση πρώτη όταν πάω να κάνω ενημέρωση του λειτουργικού μου συστήματος μου ζητάει να εισάγω κωδικό τη κωδικό.
Τι κωδικό θέλει κωδικό ειδικό rooter ή απλά το κωδικό που έδωσα στην αρχή με τη εγκατάσταση του ubuntu.

Απλά τον κωδικό του υπερχρήστη που έδωσες στην αρχή.
okman έγραψε:Επιπλέον τον κωδικό τον ζητάει σε πολλές ενέργειές που θέλω να κάνω και οι ενέργειες αυτές μπορώ να πω ότι είναι γελοίες υπάρχει περίπτωση να απαλλαγώ από αυτό το πράγμα.?

Δεν νομίζω να τον ζητάει σε γελοίες ενέργειες, ίσως δεν έχεις συνηθίσει ακόμη. Ναι, μπορείς να απαλλαχθείς αργότερα, αν και θα σου συνιστούσα να περιμένεις λίγο.
okman έγραψε:Ερώτηση δεύτερη για να εγκαταστήσω διαφορά αρχεία πρέπει να πάω στα αποθετήρια? δεν μπορώ να τα εγκαταστήσω από το internet κατευθείαν.?
media contres πως εγκαθιστώ πχ από τον firefox add-dons οπως flash java δεν μπόρεσα να εγκαταστήσω γιατί επειδή δεν είναι από τα επίσημα αποθετήρια.

Μπορείς και από το internet κατευθείαν, αρκεί να είναι έμπιστη η σελίδα (gdebi). Όσο για τους media codecs, ψάξε για το πακέτο ubuntu-restricted-extras και θα είναι διαθέσιμοι για όλες σχεδόν τις εφαρμογές. Ρίξε και μια ματιά στους οδηγούς για γρήγορη εύρεση στην υπογραφή μου.
<Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους> | <Οδηγοί χρήσης>
DEBIAN "Sid" 32bit σε Sony VAIO VGN-FE11S
Intel T2400(1,83 GHz) │ 2GB DDR2 │ NVIDIA GeForce Go 7400 │Intel 3945ABG │Intel 82801G(ICH7 Family) │ TFT 15.4" WXGA
Άβαταρ μέλους
atermon
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό okman » 10 Μάιος 2010, 17:25

Σε ευχαριστώ για της απαντήσεις που μου έδωσες ήταν ειδικότερα κατατοπιστικές μπορώ να πω.
Γνωρίζει κάποιος πως γίνεται οι εγκατάσταση του πακέτου Medibuntu χωρείς αποκλειστικά να χρησιμοποιήσω το τερματικό διότι δεν γνωρίζω να γράφω εντολές ή του να μου υποδείξει κάποιος μια εύκολη διαδικασία .
γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια

Ubuntu 10.04 32 bit Επεξεργαστής intel core 2 quad 2.4 ghz│ Μνήμη 4 gb │ Κάρτα Γραφικών invidia geforce 9.600 GT│ Οθόνη LG TFT 19'' & Ανάλυση 1680X1050
okman
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: καλησπέρα σας καταρχήν χαίρομαι που βρίσκομαι μαζί σας

Δημοσίευσηαπό atermon » 10 Μάιος 2010, 17:58

Ο αναλυτικός οδηγός για εγκατάσταση codecs

Τις εντολές που αναφέρονται θα τις κάνεις copy-paste στο τερματικό (Εφαρμογές, βοηθήματα). Συνιστούμε αυτούς τους τρόπους στους νέους χρήστες για αυτοεκμάθηση.
<Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους> | <Οδηγοί χρήσης>
DEBIAN "Sid" 32bit σε Sony VAIO VGN-FE11S
Intel T2400(1,83 GHz) │ 2GB DDR2 │ NVIDIA GeForce Go 7400 │Intel 3945ABG │Intel 82801G(ICH7 Family) │ TFT 15.4" WXGA
Άβαταρ μέλους
atermon
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Γενικά