dual boot windows 7-kubuntu.HELP please

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

dual boot windows 7-kubuntu.HELP please

Δημοσίευσηαπό HarrisP » 14 Ιούλ 2010, 09:27

Γεια σας, είμαι εντελώς καινούργιος στο forum και σκοπεύω να παλιώσω αν όλα πάνε καλά :-P Όπως λέω και στον τίτλο σκοπεύω να εγκαταστήσω τα kubuntu σε ένα desktop με εγκατεστημένα τα windows 7 professional 64 bit(προφανώς θα βάλω και τα kubuntu 64 bit που τα δοκίμασα από το live cd και δουλεύουν μια χαρά).Γνωρίζω ότι ο τίτλος στο θέμα έχει εμφανιστεί πολλες φορές στο forum, αλλά τη συγκεκριμένη περίπτωση δε τη βρήκα πουθενά.
Έκανα ήδη μια δοκιμή εγκατάστασης και ενώ όλα δούλεψαν μια χαρά δε μου έβγαλε την αρχική οθόνη επιλογής λογισμικού και μπαίνει κατευθείαν στα windows.Ακολούθησα κατά γράμμα τον παρακάτω οδηγό http://apcmag.com/how_to_dualboot_vista ... htm?page=1 (αφού τον βρήκα αρκετά εύκολο).
Για όποιον βαρέται να το διαβάσει όλο, τα βασικά μάλλον είναι ότι έκανα shrink στο βασικό partition των windows(μέσα από τα windows) και ελευθέρωσα χώρο περίπου 30gb, έβαλα το cd του kubuntu και στην επιλογή για το σκληρό διάλεξα το "use the largest continuous free space".Έκανα restart και μπαίνω μόνο windows, κατευθείαν χωρίς ερώτηση.Ξανα έβαλα το cd του kubuntu και πάλι μου ζητά install αν και απ' ότι βλέπω η εγκατάσταση έχει γίνει, τα 30gb δεν είναι πλέον unallocated, αλλά έχουν δημιουργηθεί 2 ή 3 partitions(δε θυμάμαι ακριβώς).Τελικά χρησιμοποιήσα ένα partition manager και τα ξαναέκανα unallocated και περιμένω οδηγίες από κανένα πιο έμπειρο(μάλλον σε σχέση με μένα αυτό θα είναι πολύ εύκολο να συμβεί :P )
Γνώσεις ⇛ Linux:Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: windows 7 professional 64 bit & linux mint 9 kde 64bit
Desktop:CPU:Core 2 Quad 2.66ghz M/B:Asus P5Q Memory:4 GB Γραφικά:ATI RADEON 4870 Οθόνη:lg m2062d 1600x900
HarrisP
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: dual boot windows 7-kubuntu.HELP please

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 14 Ιούλ 2010, 10:30

Χμμμ, μήπως έχεις παραπάνω από έναν δίσκους, και ο bootloader (grub) μπήκε σε άλλον, και όχι από αυτόν που κάνει boot ο υπολογιστής; Το που θα μπει ο bootloader, μπορείς να το ρυθμίσεις στο βήμα 7 της εγκατάστασης του ubuntu ;)
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό HarrisP » 14 Ιούλ 2010, 11:13

tolis_01 έγραψε:Χμμμ, μήπως έχεις παραπάνω από έναν δίσκους, και ο bootloader (grub) μπήκε σε άλλον, και όχι από αυτόν που κάνει boot ο υπολογιστής; Το που θα μπει ο bootloader, μπορείς να το ρυθμίσεις στο βήμα 7 της εγκατάστασης του ubuntu ;)

Προφανώς μιλάς για το tutorial στο link που έδωσα έτσι?Η αλήθεια είναι ότι έχω 2 δίσκους, με 3 partitions τον καθένα, αλλά την εγκατάσταση την έκανα στο δίσκο που έχω και τα windows(τον ίδιο έχω ορίσει και ως πρωτεύοντα στη bios).Ααα και το βήμα 7 δε μου το εμφάνισε καθόλου.Μήπως το πρόβλημα είναι στην επιλογή 5?(μιλάω πάλι για το δικό μου link)
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: windows 7 professional 64 bit & linux mint 9 kde 64bit
Desktop:CPU:Core 2 Quad 2.66ghz M/B:Asus P5Q Memory:4 GB Γραφικά:ATI RADEON 4870 Οθόνη:lg m2062d 1600x900
HarrisP
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 14 Ιούλ 2010, 11:26

Η αλήθεια είναι πως δεν κοίταξα καν το link σου :P
Σαν βήμα 7 λέω αυτό. Εκεί, αν πατήσεις "προχωρημένα" σε βάζει να επιλέξεις σε ποιον δίσκο θέλεις να μπει ο bootloader.
Τα partitions που λες ότι σου έφτιαξε μέσα στα 30GB unallocated του δίσκου, είναι λογικό. Μάλλον φτιάχνει ένα / (βασικό partition της εγκατάστασης) σε ext4 κι ένα swap (εικονική μνήμη). Δεν νομίζω να έγινε κάποιο λάθος εκεί. Αλλά και να γινόταν, θα άνοιγε στην αρχή ο bootloader, αλλά δεν θα έμπαινε στο ubuntu (θα έβγαζε σφάλμα).
Το μόνο που μπορεί να έγινε είναι να μπήκε ο grub κάπου αλλού και όχι εκεί που τον θέλουμε (στο mbr του πρώτου δίσκου δηλαδή).
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό HarrisP » 14 Ιούλ 2010, 13:53

Αυτό ακριβώς ήτανε, thanks φίλε για την άμεση βοήθεια, μ' έβγαλες από αρκετό κόπο...
HarrisP
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Γενικά