ubuntu ή ubuntu studio?

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

ubuntu ή ubuntu studio?

Δημοσίευσηαπό blackcoatman » 09 Νοέμ 2008, 19:00

Η ερώτηση είναι αφ'ενός για να ανταλλάξουμε απόψεις για την έκδοση αυτή του Ubuntu, αφ' εταίρου για να γεμίσει λίγο αυτή η πλευρά του forum ;)

Προσωπικά, επειδή ασχολούμαι με μουσική, ήχο, παραγωγές κλπ. βρίσκω πολύ καλό το γεγονός ότι υπάρχει μία διανομή με μαζεμένα offline αρκετά προγράμματα του είδους, και με up-to-date εκδόσεις τους (σε αντίθεση με άλλες αντίστοιχες διανομές όπως το MusiX), αλλά σαν διανομή στο σύνολο, πάσχει σε σχέση με το απλό Ubuntu. Κάτι που με ενόχλησε, για παράδειγμα, είναι η δυσκολία πρόσβασης σε ntfs δίσκους και η απουσία του ntfs-3g, κάτι που πλέον θεωρείτε must-have. Δεν υπάρχει δικαιολογία χώρου, γιατί η διανομή καταλαμβάνει λιγότερο από το μισό ενός DVD και θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν πολλά χρηστικά πράγματα. Γενικά, ακόμα και στην 8.10, παρατήρησα διάφορες δυσλειτουργίες που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να υπάρχουν, όταν το κανονικό Ubuntu δεν έχει αντίστοιχα προβλήματα.
Τελευταία επεξεργασία από ilpara και 26 Νοέμ 2008, 16:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: ήταν "Τι γνώμη έχετε, λοιπόν;;"
blackcoatman
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Τι γνώμη έχετε, λοιπόν;;

Δημοσίευσηαπό ilpara » 09 Νοέμ 2008, 21:11

Προσωπικά προτικώ το κλασσικό ubuntu / kubuntu και μετά να προσθέτω ότι επιπλέον επιθυμώ ... μέχρι βαθμού ίσως να γίνει ταυτόσημο με ubuntu studio και αυτό γιατί με αυτό τον τρόπο αφενός δεν έχω το σύστημα μου με πράγματα που δεν χρειάζομαι και αφετέρου το κλασσικό έχει πάντα καλύτερη υποστήριξη από την κοινότητα. Άλλωστε η εγκατάσταση πακέτων / εφαρμογών από apt ή synaptic είναι απίστευτα εύκολη και η πληροφορία / λύσεις για τα πάντα υπάρχουν στο internet.

Για τους προερχόμενους από windows υπάρχει η νοοτροπία να βάλω την "full" έκδοση, εκτιμώ διότι σπασμένο παίρνουν οι περισσότεροι το πρόγραμμα οπότε ας το πάρουν "με τα πάντα" και αχρείαστο να 'ναι... Στο ελεύθερο λογισμικό όμως η φιλοσοφία είναι διαφορετική. Μπορείς με ένα κλικ από το synaptic να έχεις ότι θες όποτε θες και δωρεάν. Συνεπώς η win-based νοοτροπία να βάλω την "full" έκδοση γίνεται ΕΛ/ΛΑΚ/linux-based νοοτροπία να βάλω "ότι χρειάζομαι" ;)
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 11 Νοέμ 2008, 02:02

Το ubuntu studio χρησιμοποιεί διαφορετικό πυρήνα απο ότι το κανονικό ubuntu.
Αυτός είναι και ο λόγος που δεν υποστιρίζει ntfs.
Θεωρείτε επαγγελματικό εργαλείο, που πάει να πει οτι αν είσαι "επαγγελματίας" δεν θα χρησιμοποιήσεις ntfs σε linux.

Ο πυρήνας του ubuntu studio είναι ποιο "γρήγορος" λόγο του ότι η επεξεργασία video-ήχου απαιτεί ταχύτητα εκτέλεσης και επεξεργασίας.
Η διαφορά σε καθημερινή χρήση δεν είναι εμφανείς και η υποστήριξη που έχει είναι μικρότερη.

Αυτά τα ολίγα, με κάθε επιφύλαξη για την εγκυρότητά τους.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 11 Νοέμ 2008, 03:11

Μάλλον αναφέρεσε στον πυρήνα Realtime (rt).
Μπορείς να τον εγκαταστήσεις από το Synaptic και στο κανονικό Ubuntu, και μετά να τον επιλέξεις από το grub.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 11 Νοέμ 2008, 03:30

Ναι σε αυτόν αναφέρομαι.
Το οτι μπορείς να τον εγκαταστήσεις απο το synaptic το γνωρίζω.
Εξάλλου τα αποθετήρια είναι τα ίδια. :)
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό blackcoatman » 15 Νοέμ 2008, 11:03

έγραψε:Θεωρείτε επαγγελματικό εργαλείο, που πάει να πει οτι αν είσαι "επαγγελματίας" δεν θα χρησιμοποιήσεις ntfs σε linux.

Δηλαδή αν έχω μία εγκατάσταση Windows παράλληλα, με software που έχω αγοράσει και κάποια VST, και έχω πχ. στους windows δίσκους μου ηχητικά δεδομένα/βιβλιοθήκες κλπ κλπ, θα είμαι υποχρεωμένος να τα αντιγράφω και στα ext3 partitions μου; Αυτό δεν μου φαίνεται επαγγελματικό :P

Από την άλλη η προσθήκη του realtime kernel είναι αρκετά σημαντική από μόνη της. Αλλά ίσως είναι ο μόνος λόγος να βάλεις Ubuntu Studio (χωρίς να έχω δει και πάλι σημαντική διαφορά από non-rt kernel), καθώς επίσης και το αν δεν έχεις φυσιολογική σύνδεση στο internet, ώστε να μπορείς να βάλεις άνετα ότι θες μόνος σου - hooray, απο Ιανουάριο θα μπορούμε να έχουμε ADSL και στην @#$%@ περιοχή μου :D (μαλλον...)
blackcoatman
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 15 Νοέμ 2008, 11:20

μινιμαλισμός κύριοι... Η γνώμη μου είναι βάλτε το light ubuntu και προσθέστε του ότι τραβάει η ψυχή σας μετά.

Για αυτούς που τα θέλουν όλα, υπάρχει και η ultimate έκδοση του ubuntu
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Γενικά