Γιατί δεν κάνουμε το linux καλύτερο;

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Re: Γιατί δεν κάνουμε το linux καλύτερο;

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 17 Νοέμ 2011, 22:31

Για το Sony Vegas και το Kdenlive δεν ξέρω τίποτα, γιατί δεν έχω χρησιμοποιήσει κανένα τους (ούτε καν ξέρω τι είναι :oops: ).
Το Gimp όμως, όχι μόνο δεν είναι ακριβές αντίγραφο του Photoshop, αλλά έχει τόσες διαφορές που όποιος έχει μάθει να δουλεύει σε Photoshop, στο Gimp χάνεται.
Παράδειγμα αυτού μπορείς να δεις στις πρόσφατες συζητήσεις για την γραφιστική ομάδα της κοινότητας.
το ότι υπάρχουν 2 προγράμματα που κάνουν την ίδια δουλειά, δεν σημαίνει ότι το ένα είναι αντίγραφο του άλλου. Με αυτή την λογική, όλα τα αυτοκίνητα είναι αντίγραφα το ένα του άλλου, αφού κάνουν το ίδιο ακριβώς πράγμα.

Αυτό που ισχύει με τα .exe αρχεία είναι το εξής: Κανείς δεν ξέρει τον κώδικά τους εκτός από αυτούς που τον έφτιαξαν. Αν ο κώδικας ήταν γνωστός, τότε φαντάζομαι πως θα ήταν εύκολο να παίξουν με το wine έστω και αν χρειαζόταν το καθένα τις δικές του διαφορετικές αλλαγές στο wine για να παίξει.
Από την στιγμή όμως που ο κώδικας δεν δημοσιεύεται, μόνο μαντεψιές μπορεί να γίνουν. Και ποτέ δεν γίνεται να μαντέψεις τα πάντα.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 17 Νοέμ 2011, 22:42

Αντιγραφή το GIMP και to KDEnlive?? Το GIMP είναι γραμμένο σε C και GTK+ ενώ το photoshop σε C++.
Δεν νομίζω αν έχεις δίπλα σου ένα υπολογιστή Apple με ανοιχτό το Photoshop και δίπλα το Linux με το GIMP να μπορέσεις να συγκρίνεις τα δυο προγράμματα. Εντελώς διαφορετική φιλοσοφία, διάταξη, μενού κτλ το μόνο κοινό ειναι το αποτέλεσμα που παράγουν δηλαδή το είδος του προγράμματος π.χ image editing αυτο δεν ειναι αντιγραφή γιατί αν αυτο ειναι αντιγραφή τότε το Linux θα ειναι αντιγραφή των Windows ή το αντίστροφο, γιατί κάνουν το ίδιο πράγμα !

Εκτός του οτι τα .exe είναι μορφή αρχείων της Microsoft, τα αρχεία αυτά - αν μιλάμε για installers - θέλουν και την registry των windows, δηλαδή να κάνουμε το Linux Windows; Δεν απαγορεύει κανείς σε κανένα να χρησιμοποιεί Windows αν αυτο ειναι απαραίτητο ή αναγκαίο, κάθε λειτουργικό έχει τα υπέρ και τα κατά. Εμείς υποστηρίζουμε την φιλοσοφία του λινουξ, αλλά αν ένα κλειστό πρόγραμμα ειναι αναγκαίο θα πρέπει αναγκαστικά να τρέξουμε windows έστω και σε εικονική μηχανή.
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό saviolidis » 17 Νοέμ 2011, 22:50

Αχα...Οκ πάω πάσο απλά πρότεινα μία λύση στους παιχνιδομανείς που θέλουν να μείνουν στο Linux
1 Γνώσεις → Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Pascal ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot (Gnome Shell) 32-bit (en_US.utf8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 2x Intel Atom CPU N450 1.66GHz ‖ RAM 965 MiB ‖ Hewlett-Packard 3660 - Hewlett-Packard HP Mini 210-1000
4 Κάρτες γραφικών: Intel N10 Family Integrated Graphics Controller ⎨8086:a011⎬
Η ιστοσελίδα μου: http://www.hiphopistas.weebly.com
Άβαταρ μέλους
saviolidis
punkTUX
punkTUX

IRC: Savio
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kalopc » 29 Νοέμ 2011, 19:03

saviolidis έγραψε:Αχα...Οκ πάω πάσο απλά πρότεινα μία λύση στους παιχνιδομανείς που θέλουν να μείνουν στο Linux

φίλε saviolidis δεν είναι τόσο απλό τρέχουμε το .exe σε linux και ιδικά οταν μιλάμε για παιχνίδια, τα exe τρέχουνε με το wine και αυτό δεν είναι και τόσο αξιόπιστο παρόλο που τα παιδιά στο wine project κάνουνε καταπληκτική δουλειά!! όταν φτιάχνεις ένα παιχνίδι βασίζετε σε βιβλιοθήκες ( libraries) και σε μηχανές παιχνιδιών (game engines).
πάρε για παράδειγμα μια απλή εφαρμογή των windows που δεν έχει τιποτα από βιβλιοθήκες και έχει ένα πολύ απλό κώδικα τρέχει πανεύκολα στο wine.
Για να στο δώσω ακόμα ποιο καλά να το καταλάβεις, κοίτα τα mac έχουμε αρκετούς εμπορικούς τίτλους που βγαίνουν και στα Windows παράδειγμα το πρόσφατο Fifa 2012(το αναφέρω καθαρά για εγκυκλοπαιδικούς λόγους και δεν θα ήθελα να το πάρετε σαν διαφήμιση) το οποίο το έβγαλε η EA σε συνεργασία με την Transgaming. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι φτιαγμένο για windows αλλά με την βοήθεια της Transgaming (η οποία κατασκευάσει native για mac τις βιβλιοθήκες των Windows) καταφέρνουν να φτιάξουνε τα παιχνίδια και για mac.

Οπότε για εμένα το κλειδί στην υπόθεση για τα games στο Linux είναι η Transgaming η οποία πρόσφατα έβγαλε κάτι Developer tools (Gametree Developer) για τους προγραματιστές παιχνιδιών για Linux.

Πιστευω να σε καλύψα περισσότερα μπορείς να δεις εδώ http://gametreelinux.com/faq
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλά ┃ Προγραμματισμός: Καλά┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
kalopc
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Γενικά