Περί Ubuntu-ΕΛΛΑΚ, φιλικότητας, προώθησης κτλ (+ poll)

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Ποια θα ήταν η άποψή σας σε μία ενδεχόμενη αύξηση του ποσοστού των χρηστών Ubuntu - ΕΛΛΑΚ;

Πιστεύω πως θα έπρεπε να είναι κυρίαρχη επιδίωξη. Κάτι τέτοιο θα άλλαζε τη στάση των κατασκευαστών Hardware και Software προς το GNU-Linux με αποτέλεσμα τα περισσότερα προβλήματα που αντιμετωπίζονται να λυθούν.
14
47%
Θα ήταν θετικό, αλλά δεν νομίζω πως είναι πρωτεύων. Το σημαντικό είναι να καταλάβει ο κόσμος τη λογική της χρησιμοποίησης του ελεύθερου λογισμικού. Αν αυτό οδηγήσει σε αύξηση του ποσοστού, τότε καλώς.
14
47%
Καλό ή όχι, είναι κάτι που θα γίνει αναπόφευκτα. Δεν χρειάζεται να γίνει κάτι ιδιαίτερο, αργά η γρήγορα ο κόσμος θα οδηγηθεί εκεί από μόνος του.
1
3%
Δεν το θεωρώ σημαντικό. Στο Ubuntu-ΕΛΛΑΚ υπάρχουν λίγοι αλλά καλοί.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Ήδη υπάρχουν χρήστες που δεν καταλαβαίνουν το νόημα της αλληλοβοήθειας των κοινοτήτων. Δεν έχει νόημα να προστεθούν και άλλοι σε αυτούς.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Κάτι άλλο (διευκρινίζω στη δημοσίευσή μου).
1
3%

Σύνολο ψήφων : 30

Re: Περί Ubuntu-ΕΛΛΑΚ, φιλικότητας, προώθησης κτλ (+ poll)

Δημοσίευσηαπό jobicreatingweb » 06 Μαρ 2012, 10:21

Καλημέρα σας.
Λόγο περιορισμένου χρόνου θα απαντήσω λέγοντας πως είναι και η πρώτη και δεύτερη επιλογή στο poll συνδυαστικά μαζί. Περαιτέρω ανάλυση και συζήτηση ευχαρίστως σε κάποια συνάντηση.

Ευχαριστώ.
John.P | Founder | JOBI Creating Web
Web Solutions
email: info@jobi.com.gr
http://jobi.com.gr
Άβαταρ μέλους
jobicreatingweb
babeTUX
babeTUX

IRC: j0bi
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό newtux » 19 Μαρ 2012, 03:44

Το δεύτερο είναι το ιδανικό, υπάρχει κόσμος που θέλει να δοκιμάσει ή έχει ακούσει για το ubuntu, ή χρησιμοποιεί προγράμματα ανοιχτού κώδικα συνεχώς (firefox,vlc κλπ) και όταν ακούει την φράση "ανοιχτού κώδικα" κοιτάει σαν να του μίλησες κινέζικα. Όπως επίσης υπάρχει και κόσμος που έχει ακούσει ότι το ubuntu είναι καλό, αλλά όταν ακούσει την λέξη linux λέει ότι αυτό είναι δύσκολο, δεν ξέρει δηλαδή ότι το ubuntu είναι linux. Σε αυτό ευθύνεται δυστυχώς και η ίδια η canonical η οποία το αποκρύπτει σκοπίμως σε πρώτο πλάνο στους νέους χρήστες πχ. στο site της http://www.ubuntu.com/ubuntu δεν βλέπω πουθενά την λέξη linux :wtf: Οπότε αυτό που περιγράφει η δεύτερη επιλογή είναι το πιο σωστό, ώστε να ξέρει κανείς τι χρησιμοποιεί και γιατί και να μην υπάρχουν ασάφειες και παρανοήσεις. Να διαδοθεί ο ανοιχτός κώδικας για αυτό που είναι και προσφέρει. Όχι απλά επειδή κάποιο πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα τυγχάνει να είναι δημοφιλές και καλό και το χρησιμοποιεί κόσμος, χωρίς να ξέρει καν ότι το πρόγραμμα που επέλεξε είναι ανοιχτού κώδικα ή τι είναι ο ανοιχτός κώδικας και τα προτερήματά του.

ΑΛΛΑ,

Ψήφισα μακράν το πρώτο!

Υπάρχει άμεση ανάγκη από σωστή υποστήριξη hardware και software! :!:

Πολλοί από τους χρήστες linux μπορεί να υπήρξαν τυχεροί και κατά τη διάρκεια του πρώτου καιρού της μετάβασης τους, να τους έτυχε συμβατότητα με τον υπολογιστή τους, αλλά υπάρχει και μια μερίδα χρηστών που έχει ταλαιπωρηθεί από τις ελλείψεις σε υποστήριξη υλικού. Επειδή ταλαιπωρήθηκα όταν αποφάσισα να μεταβώ σε linux, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να μην δουλεύει κάτι απαραίτητο καλά. Σε εμένα έτυχε η ΑΤΙ :wtf: Και ενώ ήθελα να χρησιμοποιήσω linux σαν βασικό λειτουργικό, αναγκαζόμουν να χρησιμοποιώ windows μέχρι που βγήκε το 11.10 με τον κλειστό της ΑΤΙ που περιελάμβανε βελτίωση στο power management της κάρτας και έκανα την μετάβαση. Αν ήταν κάποιος άλλος νέος χρήστης θα το είχε παρατήσει οριστικά την πρώτη μέρα και θα έλεγε ότι είναι δύσκολο κλπ.

Με άλλα λόγια περί φιλικότητας, μόνο φιλικό δεν είναι ένα λειτουργικό όταν δεν δουλεύει καλά με το υλικό σου. Όσο για το πόσο φιλικό είναι το ubuntu θα έλεγα αρκετά, αλλά τώρα με το unity δεν έχει και το φιλικότερο περιβάλλον (π.χ. το cinnamon είναι οικείο σε χρήστες windows επειδή πολλά πράγματα είναι στην θέση που τα ξέρουν). Ακόμα και το kubuntu θα μπορούσε να ειπωθεί ότι είναι φιλικό για τον ίδιο λόγο. Αναφέρομαι πάντα σε νέους χρήστες που έρχονται από τα windows. Εγώ το unity το συνήθισα, ενώ δεν είχα την καλύτερη διάθεση στην αρχή αλλά μετά είδα ότι με βόλεψε. Αλλά τους νέους χρήστες μπορεί να τους δυσκολέψει πάρα πολύ με το που είναι τι :shh: Διότι μην ξεχνάμε ότι και η πιο έτοιμη για χρήση διανομή για νεους χρήστες θα απαιτήσει ρυθμίσεις, παραμετροποίηση και τερματικό σε κάποια ρύθμιση για κάτι και εκεί είναι που αν τους δυσκολεύει και το περιβάλλον μπορεί να μην ασχοληθούν παραπάνω.

Είναι πολυ δύσκολο να ξεκολλήσεις από τα windows ειδικά στην αρχή. Μπορεί να γίνει διαδοση του linux πχ από στόμα σε στόμα, όπως με τον firefox, μόνο που εδώ είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα γιατί μιλάμε για λειτουργικό και όχι για κάποιο μεμονωμένο πρόγραμμα. Αν δεν έρθει προεγκατεστημένο κάποια στιγμή δεν θα δούμε κάποια αξιοσημείωτη αύξηση χρηστών. Ελπιδοφόρο είναι το ubuntu for android, πραγματικά η καλύτερη είδηση- εξέλιξη για το ubuntu. Αν ακουστεί έτσι θα μπορέσει να περάσει πολύ πιο άνετα σαν βασικό λειτουργικό στα desktop και με το unity που δεν είναι και ιδιαίτερα συμπαθές αυτή τη στιγμή να γνωρίζει επιτυχία
1 Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Αρχάριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 12.04 32bit (el_GR.UTF-8), Ubuntu 3.2.0.23 generic, Windows 7
3 Pentium Dual-Core CPU T4300 2.10GHz ‖ RAM 3990 MiB ‖ TOSHIBA KTWAA - TOSHIBA Satellite L550
4 ATI M96 [Mobility Radeon HD 4650] [1002:9480]
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 02) ⋮ wlan0: Realtek RTL8191SEvB Wireless LAN Controller [10ec:8172] (rev 10)
newtux
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό adem1 » 19 Μαρ 2012, 12:46

evolgen έγραψε:Πιστεύω πως όλα είναι θέμα επίδειξης και διάδοσης. Πριν δύο χρόνια, όταν έλεγα σε κάποιον φίλο μου "βάλε Ubuntu", με κοιτούσε περίεργα.

---> Στη συνέχεια, έβαλα στην κοπέλα μου, η οποία μέχρι και σήμερα το λατρεύει.

---> Κατάφερα και έπεισα τη μάνα μου, με τη λογική ότι και η κοπέλα μου κατάφερε να το μάθει. Παρομοίως.

---> Το ζήτησε η κολλητή μου όταν ο υπολογιστής της τα έπαιξε, βλέποντας ότι τόσο εγώ όσο και η κοπέλα μου ασχολούμαστε άνετα με Ubuntu. Πλέον τα κάνει όλα μόνη της χωρίς να μου ζητήσει βοήθεια: εγκατάσταση εφαρμογών, ενημερώσεις, αναβάθμιση(!) κλπ.

---> Οι άλλοι φίλοι μας βλέποντας πόσο γρήγορα δούλευε ο υπολογιστής της κολλητής μου ζήλεψαν, με πρώτη τη συγκάτοικό της...

Και ούτω καθεξής. Όσο δείχνουμε προς τα έξω ότι κάνουμε τη δουλειά μας με το Ubuntu και το GNU/Linux γενικότερα, χωρίς να είμαστε αναγκαστικά γκουρού του τερματικού, τόσο περισσότερος κόσμος θα έρθει μόνος του να μας ζητήσει να του βάλουμε Linux.

Ίδια κατάσταση και από εμένα, τώρα τελευταία ειδικά έχω βάλει στο ubuntu αρκετά άτομα, οι οποίοι είναι αρκετά ευχαριστημένοι από αυτό και δεν μου έχουν γκρινιάξει καθόλου. Και αυτό γιατί βλέπουν την διαφορά στην απόδοση και επίσης τους εξήγησα και την φιλοσοφία του ubuntu. Όχι ότι προπαγανδίζω κόσμο αλλά... σε κάθε λογικό άνθρωπο αν εξηγήσεις τον τρόπο λειτουργίας όλου αυτού θα του αρέσει. Για κάποιο λόγο όμως δεν έχουν γραφτεί στο φόρουμ και απότι φαίνεται δεν πρόκειται να το κάνουν πολύ πιθανόν να φταίει ότι τους ήταν όλα έτοιμα. Ψήφισα το 2 γιατί πιστεύω πως δεν πρέπει να το αφήσουμε στην μοίρα του και πως αν δείξεις στον άλλον πως έχει και άλλες επιλογές εκτός από αυτές που ήδη ξέρει, και δουλεύει με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο,δηλαδή το ότι δεν βγαίνει μόνο ένα στάνταρ πράγμα και ότι μπορείς να το φτιάξεις στα μέτρα σου, είναι πολύ πιθανό να ασχοληθεί κιόλας λίγο παραπάνω με αυτό.
Pc1
3 Intel Core i5-3317U CPU @ 1.70GHz ‖ RAM 5856 MiB ‖ ASUS S56CA
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
5 wlan0: Qualcomm Atheros AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 0a)
Pc 2
3 Intel Core2 CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 3962 MiB ‖ FOXCONN P45A01
4 ATI RV730XT [Radeon HD 4670] [1002:9490]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
adem1
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: adem1
Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Γενικά