ταχυτητα ubuntu/windows

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Re: ταχυτητα ubuntu/windows

Δημοσίευσηαπό bobptz » 28 Δεκ 2012, 15:34

Δεν είναι μόνο η διαδραστικότητα. Το amibroker (το οποίο δυστυχως δε βγαινει σε linux) είναι πρόγραμμα το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις επεξεργάζεται ιστορικά στοιχεία και μπορεί να τρέχει για πολύ ώρα να βγάλει αποτέλεσμα. Επίσης ενδιαφέρομαι για πλατφόρμες forex online, οι οποίες όμως είναι συνήθως σε java και πρέπει να τρέχουν σε unix.

Ευχαριστώ για τη συμβουλή.
Γνώσεις Linux: Μαθαίνω ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό

bobptz
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 28 Δεκ 2012, 21:37

bobptz έγραψε:Το desktop μου είναι στην υπογραφή μου και το laptop είναι acer dual core, περίπου ίδιων δυνατοτήτων. Ακούγεται ωραία να πάρω ένα "πεταμένο" laptop και να κάνω τη δουλειά μου τσάμπα και πιο γρήγορα. Αλλά για να είμαστε πιο ρεαλιστές, ας πούμε ότι οτιδήποτε άλλο μηχάνημα αγοράσω, θα είναι παρόμοιο με τα 2 που ήδη έχω.

Μηχάνημα αναλόγων χαρακτηριστικών με αυτά της υπογραφής σου, μπορεί να τρέξει μέχρι την τρέχουσα έκδοση χωρίς προβλήματα και με κάποιο "πλήρες" γραφικό περιβάλλον, πχ gnome ή KDE.
Δε νομίζω ότι θα έχει αξιόλογη απόδοση με εικονικές μηχανές, κυρίως λόγω μνήμης.
Για προγράμματα μέσω wine, αν τρέχουν, εξαρτάται από τις απαιτήσεις τους.
Η απόκριση σε εφαρμογές πάντα εξαρτάται και από τις απαιτήσεις των εφαρμογών, για τις προδιαγραφές που δίνεις το λειτουργικό αυτό καθεαυτό καθώς και συνήθεις εφαρμογές δε θα έχουν πρόβλημα.
Υπάρχει μια παρανόηση σχετικά με τις απαιτήσεις σε πόρους του linux και ακούω συχνά το ερώτημα "αφού έτρεχε χρ άνετα γιατί σέρνεται με linux".
Tα χρ είναι ένα λειτουργικό δεκαετίας και πλέον και έτρεχαν και με 256 mb ram. Καμία σύγχρονη διανομή με πλήρες γραφικό περιβάλλον δεν αρκείται σε τέτοιες προδιαγραφές. Υπάρχουν βεβαίως ελαφριές διανομές που θα δουλέψουν και έτσι ή εκδόσεις γνωστών διανομών με λιτά γραφικά περιβάλλοντα, πλην όμως δεν παρέχουν τις ίδιες ευκολίες.
Φαντάζομαι ότι πχ η 12.10 έχει λιγότερες απαιτήσεις σε πόρους από τα win 8 (ειδικά αν ληφθεί υπ' όψιν η επιβάρυνση από διάφορα antivirus και anti-xxxx), αυτό όμως δεν είναι ο κύριος λόγος επιλογής linux
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lepidas » 28 Δεκ 2012, 22:47

ταχύτητα ubuntu/windows=βάλε στο λαπτοπ ubuntu (οχι ομως VM αλλα dual boot) και θα δεις, αλλά κράτα το κανενα χρόνο για να ξερουμε και τι λεμε. δωρεαν ειναι το ubuntu αλλωστε, θα βρεις και ενα λαπτοπι με κανενα 150-200ευρω και θα εισαι μια χαρα σα να εχεις λαπτοπ των 400ευρω με "παραθυρα"
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Γενικά