Ερευνα για ελεύθερο λογισμικό!

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Re: Ερευνα για ελεύθερο λογισμικό!

Δημοσίευσηαπό simosx » 11 Φεβ 2013, 22:37

Learner έγραψε:
simosx έγραψε:Ως κοινότητες ελεύθερου λογισμικού, χρησιμοποιούμε πια το LibreOffice. Δεν υπάρχει πια κάποια διανομή που να έχει ως βασικό λογισμικό γραφείου το "Apache OpenOffice".

Ωραία , ακόμη καλύτερα τότε να αφαιρεθεί τελείως από την απάντηση το OpenOffice και να γίνει
"Ελεύθερο Λογισμικό LibreOffice"

Σωστά!
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό despeir » 11 Φεβ 2013, 22:41

Ευχαριστώ για την βοήθεια σας! με μεγάλη μου χαρα να μοιραστώ τα αποτελέσματα οταν με το καλό τελειώσει!
επισης ευχαριστώ για την συμβουλή για το "Ελεύθερο Λογισμικό OpenOffice//LibreOffice"!!

Το θεμα ελεύθερο λογισμικό μου ηταν σχεδον άγνωστο μεχρι να ασχοληθω με την εργασία. Για τους κακοπροαιρετους, λογικό ειναι να ειμαι νεο μέλος καθώς δυστυχώς μολις σημερα ανακάλυψα το φορουμ απο το φεισμπουκ.

Το ερωτηματολογιο εχει ηδη ανέβει κ σε αλλα φορουμ που ειμαι μέλος, έχει προωθηθεί μεσω email και εχει απαντηθεί δια ζώσης.
eliasps, μηπως ξερετε να μου πειτε που υπαρχει αντιστοιχο φορουμ για έλληνες χρήστες Windows ή OS X? Πραγματι θα έχει πολύ ενδιαφέρον!!

Είμαι φοιτήτρια στο μεταπτυχιακό "Εκπαίδευση με χρήση νέων τεχνολογιών" του ΠΤΔΕ του πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ψηφιακό χάσμα ειναι με λίγα λόγια οι ανισότητες που δημιουργούνται καθώς δεν μπορούν να έχουν όλοι πρόσβαση στις τεχνολογίες λόγω του κόστους που απαιτείται..
despeir
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 11 Φεβ 2013, 23:18

Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με συμπλήρωση ερωτηματολογίων, ακόμα και αν αυτά είναι ανώνυμα και χωρίς λεπτομέρειες για τον σκοπό (ανάλογα βέβαια).
Τι κακό μπορεί να βγει με την συμπλήρωση; Άμα πρόκειται να βοήθησω κάποιον φοιτητή/φοιτήτρια, γιατί όχι;

despeir έγραψε:Το ερωτηματολογιο εχει ηδη ανέβει κ σε αλλα φορουμ που ειμαι μέλος, έχει προωθηθεί μεσω email και εχει απαντηθεί δια ζώσης.
eliasps, μηπως ξερετε να μου πειτε που υπαρχει αντιστοιχο φορουμ για έλληνες χρήστες Windows ή OS X? Πραγματι θα έχει πολύ ενδιαφέρον!!

Δεν γνωρίζω συγκεκριμένα forums για αυτό. Μία αναζήτηση στη Google όμως θα φέρει αποτελέσματα για forums τεχνολογίας ή γενικότερα οποιουδήποτε περιεχομένου.
Ανέφερα συγκεκριμένα τις κοινότητες Linux, επειδή το Linux είναι πλέον η επιτομή του ελεύθερου λογισμικού και ίσως η πρώτη λέξη που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς «ελεύθερο λογισμικό».
Συνεπώς, τα μέλη τέτοιων κοινοτήτων θα έχουν πάνω κάτω κοινές απόψεις όσον αφορά γενικά θέματα ελεύθερου λογισμικού και αν η έρευνα περιοριστεί σε τέτοιες κοινότητες, τότε το αποτέλεσμα θα δείξει πως η συντριπτική πλειοψηφία χρησιμοποιεί και ασχολείται εντατικά με το ελεύθερο λογισμικό και τάσσεται υπέρ αυτού.
Πράγμα που σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της κοινωνίας.

Χωρίς να θέλω να βάλω ετικέτες, μιάς και δεν είμαι σε θέση να κρίνω τις επιλογές κανενός, αλλά έχοντας μία γενική ιδέα η οποία στηρίζεται στις δικές μου γνώσεις πριν χρησιμοποιήσω Linux και στις γνώσεις ατόμων που συναντώ καθημερινά -και με δεδομένο το μεγάλο ποσοστό της πειρατείας λογισμικού, θα έλεγα πως η πλειοψηφία των χρηστών Η/Υ όχι μόνο δεν γνωρίζουν το ελεύθερο λογισμικό, αλλά χρησιμοποιούν τέτοια προγράμματα καθημερινά (όπως VLC) χωρίς να το ξέρουν.
Bέβαια αυτά είναι λόγια του αέρα, χωρίς κάποια έρευνα να τα στηρίζουν, απλά ένα συμπέρασμα το οποίο έχω σχηματίσει συζητώντας με άτομα που έρχομαι σε επαφή.

Καλή επιτυχία με την εργασία σου.
Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Γενικά