Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με συμπλήρωση ερωτηματολογίων, ακόμα και αν αυτά είναι ανώνυμα και χωρίς λεπτομέρειες για τον σκοπό (ανάλογα βέβαια).
Τι κακό μπορεί να βγει με την συμπλήρωση; Άμα πρόκειται να βοήθησω κάποιον φοιτητή/φοιτήτρια, γιατί όχι;
despeir έγραψε:Το ερωτηματολογιο εχει ηδη ανέβει κ σε αλλα φορουμ που ειμαι μέλος, έχει προωθηθεί μεσω email και εχει απαντηθεί δια ζώσης.
eliasps, μηπως ξερετε να μου πειτε που υπαρχει αντιστοιχο φορουμ για έλληνες χρήστες Windows ή OS X? Πραγματι θα έχει πολύ ενδιαφέρον!!
Δεν γνωρίζω συγκεκριμένα forums για αυτό. Μία αναζήτηση στη Google όμως θα φέρει αποτελέσματα για forums τεχνολογίας ή γενικότερα οποιουδήποτε περιεχομένου.
Ανέφερα συγκεκριμένα τις κοινότητες Linux, επειδή το Linux είναι πλέον η επιτομή του ελεύθερου λογισμικού και ίσως η πρώτη λέξη που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς «ελεύθερο λογισμικό».
Συνεπώς, τα μέλη τέτοιων κοινοτήτων θα έχουν πάνω κάτω κοινές απόψεις όσον αφορά γενικά θέματα ελεύθερου λογισμικού και αν η έρευνα περιοριστεί σε τέτοιες κοινότητες, τότε το αποτέλεσμα θα δείξει πως η συντριπτική πλειοψηφία χρησιμοποιεί και ασχολείται εντατικά με το ελεύθερο λογισμικό και τάσσεται υπέρ αυτού.
Πράγμα που σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της κοινωνίας.
Χωρίς να θέλω να βάλω ετικέτες, μιάς και δεν είμαι σε θέση να κρίνω τις επιλογές κανενός, αλλά έχοντας μία γενική ιδέα η οποία στηρίζεται στις δικές μου γνώσεις πριν χρησιμοποιήσω Linux και στις γνώσεις ατόμων που συναντώ καθημερινά -και με δεδομένο το μεγάλο ποσοστό της πειρατείας λογισμικού, θα έλεγα πως η πλειοψηφία των χρηστών Η/Υ όχι μόνο δεν γνωρίζουν το ελεύθερο λογισμικό, αλλά χρησιμοποιούν τέτοια προγράμματα καθημερινά (όπως VLC) χωρίς να το ξέρουν.
Bέβαια αυτά είναι λόγια του αέρα, χωρίς κάποια έρευνα να τα στηρίζουν, απλά ένα συμπέρασμα το οποίο έχω σχηματίσει συζητώντας με άτομα που έρχομαι σε επαφή.
Καλή επιτυχία με την εργασία σου.
Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα.