Κίνημα κατά του "μη συμβατού" hardware

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Κίνημα κατά του "μη συμβατού" hardware

Δημοσίευσηαπό lepidas » 25 Φεβ 2013, 18:51

Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κίνημα κατα του "μη συμβατού" hardware στο Linux/Ubuntu?

Τι θέλω να πω...πρίν μια εβδομάδα ήθελα να αγοράσω ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο, ο πωλητής μου έδειξε 2 ως τις καλύτερες προσφορές, στο κουτί ο ένας έγραφε "Windows compatible.τέλος.", ο αλλος σκληρος δεν εγραφε τιποτα για compatibility στο κουτι του. Τελικά αγόρασα τον 2ο γιατί "φοβήθηκα" οτι δεν θα λειτουργήσει στο Linux o σκληρός δίσκος που έγραφε windows compatible....έτσι είπα στον πωλητή.... :angel: if you know what I mean....

Να μην αγοράζουμε πράγματα που δεν αναφέρουν τη λέξη Linux στο κουτί, να προσπαθήσουμε να τους κάνουμε να αλλάξουν νοοτροπια. Να λεμε στον πωλητη "ωχ φιλος συγνωμη αλλα δε θα το παρω γιατι δεν ειναι Linux compatible" - ο πωλητης με τη σειρα του θα ενημερωσει εκει που πρεπει οτι εχουν αρχισει και μενουν στα ραφια προϊόντα που δεν λενε "Linux OK"

*Ναι μου την έδωσε που ο σκληρος δισκος ελεγε Windows OK μονο, ασε μας ρε φιλαρακι σκληρε δισκε χαχα :lol: :lol: :lol:

** τέλος πάντων το κίνημα δημιουργήθηκε ήδη απλά είμαι μόνος :lol: ζητουνται υποστηρικτες - απαιτούμε να αναγγραφεί στα κουτια προϊόντων hardware Linux OK (εχω ετοιμη απαντηση για οποιον πει οτι "ναι σε μερικα Linux ειναι οκ, σε μερικα μπορει να μην ειναι οκ")
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Re: Κίνημα κατά του "μη συμβατού" hardware

Δημοσίευσηαπό lepidas » 25 Φεβ 2013, 18:57

ο κατασκευαστης θα ενημερωνει τον υποψηφιο αγοραστη για το αν ειναι συμβατο το συγκεκριμενο hardware για συγκεκριμενες distros μεσω.......QR code
σκανάρετε να δείτε

Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 25 Φεβ 2013, 19:10

Δηλαδή από το «ωχ φιλος συγνωμη αλλα δε θα το παρω γιατι δεν ειναι Linux compatible» που θα πω εγώ στον πωλητή θα περιμένω αυτό να φτάσει στ' αυτιά της AverMedia για παράδειγμα;
Πιο γρήγορα και σίγουρα δεν θα φτάσει ένα απευθείας e-mail εκεί;

Εξάλλου, μη νομίζεις πως αυτό το λες στον κάθε εισαγωγέα προσωπικά, ένας πωλητής των 600€ μικτά θα το ακούσει μια φορά ανά 100 (και αν) πελάτες. Σιγά μην κάτσει να ασχοληθεί.
Εγώ στη θέση του δεκάρα δεν θα έδινα.

Είναι καλή ιδέα να υποστηρίξουμε προϊόντα συμβατά με το λειτουργικό μας, είναι όμως πολύ κακή ιδέα να γινόμαστε μουτζαχεντίν, κανείς δεν θα μας παίρνει σοβαρά και θα έχει και δίκιο.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ubuderix » 25 Φεβ 2013, 19:16

Για να δημιουργηθεί "θόρυβος" στα αυτιά των εταιριών θα πρέπει να έχουν καθημερινές οχλήσεις πάνω σε αυτό το θέμα.
Πόσοι όμως είμαστε που θα το κάνουν αυτό;Εννοώ πάντα σαν αριθμός χρηστών - πελατών που :
a)Χρησιμοποιούν αποκλειστικά Linux ,άρα δεν έχουν την επιλογή windows compatible.
b)Έχουν την ίδια θεωρία .
c)Σκέψου και την ιδέα ενός μαγαζιού που θα στηριζόταν μόνο σε Linux compatible.
Άραγε θα μπορούσε να επιβιώσει σαν επιχείρηση ;
Πάντως συμφωνώ απόλυτα μαζί σου

έγραψε: τέλος πάντων το κίνημα δημιουργήθηκε ήδη απλά είμαι μόνος

Τώρα είμαστε 2
1 Γνώσεις Linux: Προσπαθώ ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Μέτρια
2 Ubuntu 12.04 precise 3.7.0-030700-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.5.0-25-generic, Ubuntu 3.5.0-24-generic
3 Intel Pentium CPU G630 @ 2.70GHz ‖ RAM 3678 MiB ‖ ASRock H61M-S
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0102] {i915}
5 wlan0: 0846:4260 NetGear WG111v3 54 Mbps Wireless [realtek RTL8187B] ⋮ eth0: Atheros Inc. AR8152 v2.0 Fast Ethernet [1969:2062] (rev c1)
http://imagebin.ubuntu-gr.org/files/1372175733.png
Άβαταρ μέλους
ubuderix
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: ubuderix
IRC: ubuderix
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lepidas » 25 Φεβ 2013, 19:18

ο καθενας ας το κανει οπως θελει αλλα δε νομιζω ειναι μουτζαχεντιν να πεις "συγνωμη αλλα δε θα παρω αυτο και θα παρω το αλλο" - σιγα σιγα θα φτασει εκει που πρεπει. η αλυσιδα δεν ειναι πολυ μεγαλη <πωλητης<>εμπορας λιανικης<>εισαγωγεας<>κατασκευαστης>
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό madvinegar » 25 Φεβ 2013, 19:48

Δεν χρειαζεται να πει ο πωλητης τιποτα στις εταιριες.
Οι εταιρίες θα το παρουν χαμπάρι μονες τους και θα ψαξουν το θεμα αν δουν οτι εχουν πεσει οι πωλησεις στo αποκλειστικά windows compatible hardware.

Το θέμα είναι το "πόσο" θα πέσουν οι πωλήσεις (αν οι αποκλειστικοί λινουξάδες ειμαστε μετρημένοι), ωστε να κανει τις εταιρίες να ενδιαφερθουν και να αλλαξουν ρότα (ποιός παίζει με τα φώτα, κι η πλώρη μας τραβάει για Γρεβενά :P ).
1 Γνώσεις Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ Καλό
2 Ubuntu 18.04 bionic beaver 4.13.0-16-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Gnome ubuntu)
3 Intel Core2 Duo CPU T5550 1.83GHz ‖ RAM 2008 MiB ‖ Acer Chapala - Acer, inc. Aspire 5920G
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV620/M82 [Mobility Radeon HD 3450/3470] [1002:95c4] {radeon}
5 wlan0: Intel PRO/Wireless 3945ABG [Golan] Network Connection [8086:4222] (rev 02) ⋮ eth0: Broadcom NetLink BCM5787M Gigabit Ethernet PCI Express [14e4:1693] (rev 02)
Blog: https://madvinegar.wordpress.com/
Άβαταρ μέλους
madvinegar
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lepidas » 25 Φεβ 2013, 20:44

είμαστε χ% και θα γίνουμε περισσότεροι έτσι κι αλλιως και θα γίνουμε ακόμα περισσότεροι εάν υπάρξει το ταμπελάκι Linux OK - QR code to see distros-kernel compatibility.
Πολλοί θα αναρωτηθούν "τι ειναι αυτο το Linux?" αμα δουν την ταμπελα

την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να αγοράσουμε ένα περιφερειακό ας σκεφτούμε..."αυτος ο κατασκευαστης 'υποστηρίζει' το αγαπημένο μου λειτουργικό;"
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Γενικά