Kαλησπέρα από έναν καινούριο

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Kαλησπέρα από έναν καινούριο

Δημοσίευσηαπό linx » 21 Ιούλ 2013, 04:45

Καλησπέρα ubuntistes! είναι η πρώτη μου μέρα που τρέχω το ubuntu 13.04 και οφείλω να ομολογήσω ότι είμαι πολύ ενθουσιασμένος. όσο καιρό ασχολούμαι με υπολογιστές τρέχω windows(δυστυχώς) τώρα ανακάλυψα το ubuntu και τα πέρασα κιόλας τη ίδια στιγμή. Βλέπω ότι έχεις πολλές δυνατότητες με το ubuntu εάν τα μάθεις λίγο πως λειτουργούν και αυτό είναι που με ενθουσιάζει. Τέλος πάντων δεν θέλω να πολυλογώ και συγγνώμη που γράφω greeklish ούτε εμένα μου αρέσει απλά δεν έχω βρει ακόμα πως να περάσω τα ελληνικά, με έχουν συνεπάρει όλα αυτά τα νέα πράγματα που βλέπω! έχω πολύ δουλειά να κάνω μέχρι να μάθω έστω και τα βασικά από το linux/Ubuntu. Tα λέμε σύντομα φίλοι μου ελπίζω να βοηθήσετε σε ότι απορίες έχω στο μέλλον. γινόμαστε πολλοί σιγά σιγά :)

Αρχικό κείμενο μέσα στο Spoiler.
Spoiler: show
Kalhspera ubuntistes! einai h prwth moy mera poy trexw ta ubuntu 13.04 kai ofeilw na omologisw oti eimai poly en8ousiasmenos. oso kairo asxoloume me upologistes trexw windows(dustixos) twra anakalipsa ta ubuntu kai ta perasa kiolas tn idia stigmi. vlepw oti exeis polles dinatotites me ta ubuntu ean ta matheis ligo pws leitourgoun kai afto einai poy me en8ousiazei. telos panton den 8elw na polilogw kai sugnwmi poy grafw greeklish oute emena mou aresei apla dn exw vrei akoma pws na perasw ta ellhnika, me exoun sineparei ola afta ta nea pragmata p vlepw! exw poly duleia na kanw mexri na ma8w estw kai ta vasika apo ta linux/ubuntu. ta leme sintoma filoi mou elpizw na voithisete se oti aporeies exw sto mellon. ginomaste polloi siga siga :)
Τελευταία επεξεργασία από Learner και 21 Ιούλ 2013, 11:51, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Μετατροπή greeklish σε Ελληνικά.
linx
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Kαλησπέρα από έναν καινούριο

Δημοσίευσηαπό eliasps » 21 Ιούλ 2013, 05:03

Iσχύει ότι υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες στο Ubuntu, γενικά στο Linux και ακόμα πιο γενικά, στον κόσμο του Eλεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα.
Και τα πρώτα βήματα σε αυτό τον νέο κόσμο είναι συναρπαστικά διότι συνεχώς μαθαίνεις νέα πράγματα.
Για τα βασικά, μπορείς να ξεκινήσεις διαβάζοντας τις Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu.

Για την διάταξη πληκτρολογίου, δηλαδή την προσθήκη ελληνικών, δες εδώ πως να το κάνεις.
Μπορείς να συνεχίσεις με την δημιουργία της υπογραφής σου στο forum, η οποία είναι εξαιρετικά χρήσιμη για την αντιμετώπιση προβλημάτων. Για την δημιουργία της υπογραφής, ακολούθησε τα βήματα αυτού του οδηγού.

Εννοείται πως το forum είναι εδώ για ότι απορίες προκύψουν στην πορεία.

Καλώς ήρθες στο forum. :)

Tο θέμα μεταφέρθηκε στην κατάλληλη ενότητα.

Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linx » 21 Ιούλ 2013, 05:20

eliasps έγραψε:Iσχύει ότι υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες στο Ubuntu, γενικά στο Linux και ακόμα πιο γενικά, στον κόσμο του Eλεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα.
Και τα πρώτα βήματα σε αυτό τον νέο κόσμο είναι συναρπαστικά διότι συνεχώς μαθαίνεις νέα πράγματα.

Για την διάταξη πληκτρολογίου, δηλαδή την προσθήκη ελληνικών, δες εδώ πως να το κάνεις.
Μπορείς να συνεχίσεις με την δημιουργία της υπογραφής σου στο forum, η οποία είναι εξαιρετικά χρήσιμη για την αντιμετώπιση προβλημάτων. Για την δημιουργία της υπογραφής, ακολούθησε τα βήματα αυτού του οδηγού.

Εννοείται πως το forum είναι εδώ για ότι απορίες προκύψουν στην πορεία.

Καλώς ήρθες στο forum. :)

Tο θέμα μεταφέρθηκε στην κατάλληλη ενότητα.

Αμεση απαντηση, καταπληκτικη δουλεια! συντομα θα ενταχθω και εγω στην κοινοτητα που τοσο καλα εχετε οργανωσει. Ευχαριστω και παλι :). Εχω περασει πολλα πραγματα απο αυτα που βλεπω στο ιντερνετ οπου τα μισα δεν ξερω τι ειναι. κατι PPA κτλπ. μπορω καπως να δω ακριβως τι εχω περασει τον υπολογιστη μου ?
linx
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lepidas » 21 Ιούλ 2013, 10:44

Καλώς όρισες στην παρέα και στον κόσμο του ΕΛ/ΛΑΚ
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nsiklafidis » 21 Ιούλ 2013, 11:45

Καλημέρα! Θα πάθεις πλάκα με τα παιδιά που χειρίζονται το φόρουμ! Είναι φοβεροί τύποι και πρόθυμοι να βοηθήσουν... αν και δεν τους έχω γνωρίσει από κοντά εύχομαι καλή συνέχεια σε όλους!

Off topic:
Αν μπορείτε δείτε λίγο το σχόλιο που έκανα στο θέμα: Λεξικά για Linux: Goldendict . Θέλω να χρησιμοποιήσω με κάποιο τρόπο τα λήμματα αρχαίων ελληνικών (πάνω από 500.000 λεκτικοί τύποι)
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 13.04 raring 3.8.0-26-generic 32bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 Intel Core i5-3230M CPU @ 2.60GHz ‖ RAM 3868 MiB ‖ Acer Aspire V3-571G
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915} ⋮ nVidia GF117M [GeForce 710M] [10de:1140] {}
5 eth0: Broadcom NetLink BCM57785 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:16b5] (rev 10) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9462 Wireless Network Adapter [168c:0034] (rev 01)
nsiklafidis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 21 Ιούλ 2013, 22:47

Καλώς ήλθες !
Χαίρομαι που σου αρέσει το νέο σου λειτουργικό.
Πάνε κάμποσα χρόνια από το 2006 που το πρωτοχρησιμοποίησα και ακόμα η χρήση του μου προκαλεί ευχαρίστηση, πράγμα όχι αυτονόητο, αφού θα μπορούσε απλά να καλύπτει κάποιες ανάγκες.
Στις περισσότερες διανομές linux το σύνολο του διαθέσιμου λογισμικού βρίσκεται σε on line "αποθήκες" τα λεγόμενα αποθετήρια, από τα οποία ο διαχειριστής πακέτων της διανομής σου, αναλαμβάνει για σένα να κατεβάσει και να εγκαταστήσει ότι ζητήσεις.
Έτσι στο σύστημα είναι από προεπιλογή ορισμένες κάποιες (επίσημες) πηγές λογισμικού, τις οποίες και χρησιμοποιεί.
Στην περίπτωση του ubuntu τα ppa είναι εξωιτερικά ανεπίσημα αποθετήρια, τα οποία αν προστεθούν στις πηγές λογισμικού, γίνεται το περιεχόμενό τους διαθέσιμο στον διαχειριστή πακέτων της διανομής, για εύκολη εγκατάσταση.
Ενίοτε είναι χρήσιμα, μπορεί όμως να προκαλέσουν και αστάθεια στο σύστημα.
Γι αυτό είναι καλό σαν νέος χρήστης να περιοριστείς στα επίσημα αποθετήρια, και αν δε βρίσκεις εκεί κάποια εφαρμογή, να ρωτάς εδώ πέρα, πριν προβείς σε σχετικές ενέργειες.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Γενικά