Apple Users

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Apple Users

Δημοσίευσηαπό panosher » 04 Φεβ 2009, 17:48

Καλησπέρα !

Σήμερα μόλις γράφτηκα στο πολύ ωραίο φόρουμ σας !!!

Είμαι μέσου επιπέδου χρήστης Linux εδώ και καιρό και συγκεκριμένα με Ubuntu 8.04 κ Centos 5 σε 2 H/Y, αλλά και Debian παλαιότερα.

Μόλις αγόρασα ενα MacBook Pro και ετοιμάζομαι να εγκαταστήσω Ubuntu 8.10.
Γενικά έψαχνα πληροφορίες καθότι δεν είχα άλλο mac !

Αυτό που ήθελα να προτείνω είναι να κάνετε μία ενότητα στην δομή του Φόρουμ στο Hardware ή Software ή όπου νομίζετε εσείς με τίτλο "Χρήστες Apple", όπως υπάρχει αντίστοιχα στο http://ubuntuforums.org/.

Έχω την εντύπωση ότι θα διευκολύνει όσους ψάχνουν απαντήσεις πάνω σε Apple :)

Αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο και δεν το παρατήρησα ζητώ συγνώμη !
Τελευταία επεξεργασία από panosher και 05 Φεβ 2009, 15:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Με Εκτίμηση,
Panosher.
Άβαταρ μέλους
panosher
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Apple Users

Δημοσίευσηαπό ftso » 04 Φεβ 2009, 19:21

Καλώς ήρθες :)

Σωστό αυτό που ζητάς, αλλά προς το παρόν οι χρήστες mac είναι πολλοί λίγοι...

Υπάρχει κάτι όμως...δες εδώ (http://wiki.ubuntu-gr.org/Help/Switchin ... FromMacOSX)
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό panosher » 05 Φεβ 2009, 15:06

Ευχαριστώ για το link, είναι χρήσιμο ! :)

Μήπως όμως αποτρέπουμε τους χρήστες mac, με αυτόν τον τρόπο ?

Θέλω να πω , ένας απλός χρήστης εφόσον του μπει η ιδέα να δοκιμάσει linux και μπεί σε ένα Forum και δει ότι είναι στην απ έξω, η δεν μπορεί να βρει εύκολα πληροφορίες λόγω έλλειψης εμπειρίας, το πιο πιθανόν είναι να μην βάλει.. γιατί ίσως σκεφτεί όπως είπες, "τι να βάλω είναι λίγοι άρα μάλλον δεν αξίζει τον κόπο.. ή δεν βρήκα αυτό που ήθελα."

Θεωρώ ότι τα φόρουμ και ειδικά τα ελληνικά έχουν ειδικό βάρος στους αρχάριους χρήστες, ό έμπειρος θα την βρει την άκρη...

Ενδεχομένως αν υπάρχει ενότητα, ίσως ενδιαφερθούν πιο πολλοί, άσχετα με τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα :)

Ευχαριστώ για την απάντηση και ελπίζω να μην κούρασα. Τα παραπάνω είναι απλά έκφραση ιδεών καί όχι αντιπαράθεση !
Με Εκτίμηση,
Panosher.
Άβαταρ μέλους
panosher
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kalakouentin » 05 Φεβ 2009, 21:20

Γενικά μιλώντας, εκτός από το GPL χαρακτήρα του λειτουργικού και την ταχύτερη ανανέωση των OSS εφαρμογών, τί παραπάνω αποσκοπεί να σου προσφέρει η αντικατάσταση του Mac OS X από το Ubuntu ?
Γιατί το MacOS X έχει BSD από πίσω και από πλευράς bash scripting, ασφάλειας ή σταθερότητας δεν νομίζω να υπολειπόσουν κάτι σημαντικό. Στο λέω γιατί ερευνητικά/academically οι Mac κυβερνούν και όλα τα μεγάλα εργαστήρια είναι τίγκα στους Mac (και δε θεωρώ ότι είναι μονάχα θέμα marketing).

(Δε θέλω να σπείρω δαιμόνια ή να αποτρέψω κάποιον, αλλά αν θέλουμε πραγματικά να "προσφέρουμε" στους Μac0S X users, πρέπει τέτοια ερωτήματα να απαντιούνται με σαφήνεια και όχι να μπαίνουν στο ευρύτερο cloud "Ε, είναι καλύτερο")

Μια εμπεριστατωμένη δημοσίευση "Γιατί GNU/Linux αντί Mac OS" θα ήταν πραγματικά σημαντική.
Εικόνα
Γνώσεις ⇛ Linux: Συμπαθητικές ┃ Προγραμματισμός: Συμπαθητικότερες ┃ Αγγλικά: Αστέρι
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32bit σε HP nw9440 ┃ Ubuntu 10.04 32bit σε Toshiba Satellite U400┃ SLED 11 64bit σε Dell OptiPlex 780
kalakouentin
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό panosher » 05 Φεβ 2009, 21:59

Δεν χρειάζεται να κανεις αντικατάσταση... υπάρχει πάντα το option του dual boot ! Επίσης δεν είναι μόνο το λειτουργικό GPL αλλά και οι εφαρμογές :)

έγραψε:Γιατί το MacOS X έχει BSD από πίσω και από πλευράς bash scripting, ασφάλειας ή σταθερότητας δεν νομίζω να υπολειπόσουν κάτι σημαντικό. Στο λέω γιατί ερευνητικά/academically οι Mac κυβερνούν και όλα τα μεγάλα εργαστήρια είναι τίγκα στους Mac (και δε θεωρώ ότι είναι μονάχα θέμα marketing).

Συμφωνώ ! Απλά δεν είναι θέμα συναγωνισμού , το ένα αντί του άλλου και δεν νομίζω ότι έθεσα ή αναφέρθηκα σε κάτι τέτοιο.
Με Εκτίμηση,
Panosher.
Άβαταρ μέλους
panosher
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 05 Φεβ 2009, 22:09

Ένας λόγος θα μπορούσε να είναι οτι η Apple φαίνεται αποφασισμένη να θέσει ως minimum requirement τους dual-core Intel επεξεργαστές για το software της στο άμεσο μέλλον (βλ. τμήματα του iLife ήδη) αφήνοντας έτσι εκτός αυτούς που έχουν PPC ή Intel single-core CPUs.
Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Ubuntu-gr / My Web Log
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο, Προγραμματισμός: Ναι, Aγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 10.04 - 32bits
Η/Υ : Intel Core2 4400@2 GHz / 2GB DDR2 RAM / GeForce 8400 GS 512MB / Creative SB Audigy SE
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 05 Φεβ 2009, 22:32

kalakouentin έγραψε:Μια εμπεριστατωμένη δημοσίευση "Γιατί GNU/Linux αντί Mac OS" θα ήταν πραγματικά σημαντική.

Σ'αυτό έχεις δίκιο. Σαν χρήστης Mac OS το πρωί και linux (ubuntu) το βράδυ, θα σας πω τις εμπειρίες μου. Να σημειώσω ότι στο Mac δεν είμαι admin οποτε αναγκάζομαι να κάνω compile όλα τα προγράμματα που δεν υπάρχουν native γιατί ο admin έχει πολλή δουλειά και δεν έχει όρεξη να ασχολείται με τις βλακείες μου (ουφ το πα).

Τώρα στις τεχνικές λεπτομέρειες. Το γεγονός ότι το X11 δεν είναι native στο Mac OS X--έχει τέτοια δυνατότητα αλλά τα γραφικά χρησιμοποιούν το περιβάλλον cocoa--κάνει όλες τις Χ11 εφαρμογές πιο αργές. Δειτε για παραδειγμα το gimp ή το inkscape τα οποία είναι πολύ αργά ενώ στον ίδιο υπολογιστή θα έπρεπε να πετάνε. Επιπλέον, μεχρι πρότεινος δεν υπήρχε stable εκδοση της gtk+-2.0 για mac os x. Ευτυχως η κατάσταση άλλαξε πριν από μερικούς μήνες. Τα πακέτα του debian δεν υπάρχουν στο σύστημα πακεταρίσματος του mac os x. Υπάρχει μια προσπάθεια να μεταφερθουν (fink λέγεται) αλλά ακόμη βρίσκεται στα σπάργανα. Πολλές φορές έχω ψάξει για βιβλιοθήκες και αναγκάστηκα στο τέλος να τις μεταγλωττίσω μόνος μου.

Κατά τα άλλα είναι αλήθεια ότι το mac os x έχει όλες τις δυνατότητες ενός συστήματος unix. Eπίσης ακούω συνέχεια ότι οι εφαρμογες που υπάρχουν για γραφικά, εμπορικές φυσικά, είναι πολύ καλές. Δε μπορώ να εκφέρω γνώμη, αλλά πιστεύω ότι θα υπάρχουν και στα ακατονόμαστα ίσως και στο linux.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Γενικά