echelon έγραψε:Ε αν είναι να τρέχουμε τα windows για να κάνουμε τι δουλειά μας σωστά τότε νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθεί κάνεις με το linux ας συνέχιση να χρησιμοποιεί τα windows....
Γεγονός είναι ότι δεν μπορείς να καλύψεις τους πάντες με το ubuntu, ακόμα. Υπάρχουν επαγγελματικές ομάδες (κυρίως) που θα χρειαστεί να προσφύγουν σε άλλα λειτουργικά για συγκεκριμένες κατηγορίες ενεργειών / προγραμμάτων. Υπάρχουν ακόμα και εκείνοι που θέλουν να παίξουν απλά το αγαπημένο τους παιχνίδι και δεν θα το βρουν στο ubuntu ούτε θα κατορθώσουν να το τρέξουν μέσω
wine. Από την άλλη υπάρχουν και λύσεις (ας πούμε, dual boot) αλλά είναι στον καθένα να ζυγίσει το κόστος της εφαρμογής τους και να αποφασίσει με ποιο λειτουργικό θα δουλέψει. Τα προηγούμενα χρόνια είχα δύο mac φορητά και σταθερό ΧΡ, έβλεπα ότι το macOS ήταν πολύ καλύτερο, έβλεπα επίσης ότι το φορητό ήταν πιο ποιοτικά φτιαγμένο, ήταν δικό μου θέμα αν θα συμβιβαζόμουν (και συμβιβαζόμουν) με το γεγονός ότι κάποια πράγματα δεν μπορούσα να τα κάνω στο φορητό. Και όσο για το σταθερό, dual boot είχα πολλά χρόνια, αλλά από τότε που εγκατέστησα το 7.10 έμεινα εκεί, ξέχασα τα ΧΡ, όπως ξέχασα και τα προβλήματά τους. Σήμερα, 15 μήνες μετά μου φαίνεται αδιανόητο να επιστρέψω στα ΧΡ.
Ο καθένας λοιπόν έχει άλλη διαδρομή, άλλες ανάγκες και ζυγίζει διαφορετικά αυτά που του λείπουν από ένα λειτουργικό. Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε εδώ μια τέτοια κουβέντα, ας μείνουμε στις εντυπώσεις από το 8.10.
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3