Αλλαγές στην Ομάδα Συντονιστών/Διαχειριστών Φόρουμ

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Εγκρίνετε την ένταξη του filippos.xf στην ομάδα συντονιστών του φόρουμ?

Το δημοψήφισμα λήγει στις 04 Σεπ 2009, 01:43

Συμφωνώ
26
100%
Διαφωνώ
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι

Σύνολο ψήφων : 26

Αλλαγές στην Ομάδα Συντονιστών/Διαχειριστών Φόρουμ

Δημοσίευσηαπό ilpara » 30 Αύγ 2009, 01:43

O gourgi, συντονιστής, μας έχει ενημερώσει ότι για προσωπικούς λόγους δεν θα μπορεί για κάποιους μήνες να προσφέρει στην κοινότητα από την θέση του συντονιστή του φόρουμ. Gourgi σε ευχαριστούμε και σε περιμένουμε να επανέλθεις.

Ο filippos.xf, ως απλό αλλά ιδιαίτερα δραστήριο μέλος του φόρουμ έχει κάνει ουσιαστική δουλειά στο Ubuntu-gr Marketing. Αφενός για να μπορεί να διαχειρίζεται καλύτερα την ενότητα Ubuntu-gr Marketing, αφετέρου για να διοχετεύσει την ενεργητικότητα του ακόμα πιο δημιουργικά, σκεφτόμαστε να ενταχθεί ως συντονιστής στην ομάδα διαχείρισης-συντονισμού του φόρουμ.

Σύμφωνα με τους ΚΑΝΟΝΕΣ οργάνωσης-λειτουργίας της ομάδας του φόρουμ τα νέα μέλη πρέπει να τεθούν στην κρίση της κοινότητας. Συνεπώς παρακαλώ:
1) Ψηφίστε αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την ένταξη του filippos.xf στην ομάδα συντονιστών-διαχειριστών του φόρουμ. Σε περίπτωση που διαφωνείτε θα ήταν χρήσιμο να αναφέρετε τον λόγο της διαφωνίας σας με λογικά επιχειρήματα / πραγματικά γεγονότα.
2) Αν επιθυμείτε ο ίδιος να συνεισφέρετε στην ομάδα συντονιστών-διαχειριστών, μην διστάσετε(!) είτε να αυτό-προταθείτε δημοσίως είτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με pm. Αν προτείνετε άλλο μέλος παρακαλούμε να έχετε προηγουμένως διερευνήσει μαζί του αν έχει τον χρόνο και την διάθεση να προσφέρει συμμετέχοντας στην ομάδα συντονιστών-διαχειριστών. Σε κάθε περίπτωση η υποψηφιότητα σας θα εξετασθεί μόλις υπάρξει σχετική ανάγκη για ένταξη νέου μέλους στην ομάδα συντονιστών-διαχειριστών.

Για περισσότερες πληροφορίες, και προτού προβείτε σε ερωτήσεις ή σχόλια, παρακαλούμε να διαβάστε προσεχτικά το ΚΑΝΟΝΕΣ οργάνωσης-λειτουργίας της ομάδας του φόρουμ.

Η ψηφοφορία θα κλείσει την Παρασκευή 4/9 και ώρα 01:45 (δηλ. Πέμπτη μετά τα μεσάνυχτα)

Εκ μέρους της ομάδας συντονιστών-διαχειριστών του φόρουμ
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Re: Αλλαγές στην Ομάδα Συντονιστών/Διαχειριστών Φόρουμ

Δημοσίευσηαπό atermon » 31 Αύγ 2009, 00:47

Μια θετική ψήφος από μένα για τον @filippos.xf! Αν επιθυμούν και άλλοι να αναλάβουν ρόλο συντονιστή και έχουν επίγνωση των ανάλογων ευθυνών, όπως προανέφερε και ο @ilpara, ας το δηλώσουν.
<Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους> | <Οδηγοί χρήσης>
DEBIAN "Sid" 32bit σε Sony VAIO VGN-FE11S
Intel T2400(1,83 GHz) │ 2GB DDR2 │ NVIDIA GeForce Go 7400 │Intel 3945ABG │Intel 82801G(ICH7 Family) │ TFT 15.4" WXGA
Άβαταρ μέλους
atermon
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Babis_ECE » 31 Αύγ 2009, 01:51

+1 Θετική Ψήφος και από εμένα, μακάρι να βοηθήσει ο filippos όσο καλύτερα μπορεί!
Apple MacBook Pro 13.3" Intel i5 2.3GHz (Early 2011)
Άβαταρ μέλους
Babis_ECE
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό taratatzoum » 31 Αύγ 2009, 11:15

συμφωνούμε όλοι στο συντονιστή βλέπω (ούτε επί Τσαουσέσκου να ήταν :mrgreen: )
θέλω να προτείνω τον atermon να μπει στα επίτιμα μέλη :angel: , είναι ώριμος σε ηλικία :o έχει μεγάλη σταδιοδρομία στο ΕΛΛΑΚ και εκπρωσοπεί ένα από τα δραστήρια lug της Ελλάδας (Κοζάνη) :ugeek:
Νομίζω η εμπειρία του και η γνώμη του θα ήταν πολύ εποικοδομητική για το φόρουμ και για κάποιες αποφάσεις που θα πρέπει να λαμβάνονται άμεσα και χωρίς πολύ δημοσιότητα ίσως..

υγ.αυτό σκέφτηκα και αυτό έγραψα χωρίς να έχω ρωτήσει τον ίδιο πρώτα, γνώμη μου είναι...στην διάθεση σας για να την επικροτήσετε ή όχι. :)
Ιστολόγιο
1 Γνώσεις → Linux: Προχωρημένος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Slackware 13.37.0 64-bit (el_GR.utf-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 8x Intel Core i7 CPU Q 740 1.73GHz ‖ RAM 3894 MiB ‖ Dell Inc. - Dell Inc. Inspiron N5010
4 Κάρτες γραφικών: ATI Redwood [Radeon HD 5600 Series] ⎨1002:68c1⎬
5 Δίκτυα: wlan0: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller ⎨14e4:4727⎬ ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller ⎨10ec:8136⎬
taratatzoum
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: rizitis
IRC: rizitis or rtz
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 31 Αύγ 2009, 13:18

Off topic:
Αν και offtopic +1 για atermon.
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 31 Αύγ 2009, 14:57

Off topic:
taratatzoum έγραψε:θέλω να προτείνω τον atermon να μπει στα επίτιμα μέλη :angel: , ... Νομίζω η εμπειρία του και η γνώμη του θα ήταν πολύ εποικοδομητική για το φόρουμ και για κάποιες αποφάσεις που θα πρέπει να λαμβάνονται άμεσα και χωρίς πολύ δημοσιότητα ίσως..
Ήμουν από τους υπέρμαχους της συγκρότησης συμβουλίου ή ομάδας και η τύχη της πρότασης φαίνεται εδώ Σχολιασμός άτυπου ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ubuntu-GR που δεν ευδοκίμησε. Τα δύο σχετικά νήματα ήταν τα Ανακοίνωση δημιουργίας ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ubuntu-Gr (άτυπο) και Νομική Υπόσταση/Ομάδα Διοίκησης (περί Συμβουλίου Ubuntu-Gr). Δεν συμφωνώ να υλοποιήσουμε την πρόταση από την πίσω πόρτα χρίζοντας επίτιμα μέλη. Προτιμώ να επαναφέρουμε την πρόταση για την δημιουργία ομάδας ίδια ή κατά προτίμηση βελτιωμένη.

taratatzoum έγραψε:atermon ... είναι ώριμος σε ηλικία :o έχει μεγάλη σταδιοδρομία στο ΕΛΛΑΚ και εκπροσωπεί ένα από τα δραστήρια lug της Ελλάδας (Κοζάνη) :ugeek:
...και λίγα λες :!: :D

-----------------
αν είναι να το συζητήσουμε παρακαλώ σε άλλο θέμα
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό taratatzoum » 31 Αύγ 2009, 15:33

άλλο back door και άλλο λέω κάτι που σκέφτηκα ανοιχτά στο φόρουμ και το θέτω στην διάθεση της κοινότητας Ηλία... έτσι όπως το έγραψες είναι σαν ρουσφέτι κάτι από την πίσω πόρτα, πράγμα που ξέρω ότι δεν είναι αυτό που σκέφτεσαι... ;)

τέσπα στα υπόλοιπα δεν συμφωνώ που έγραψες αλλά δεν διαφωνώ επίσης, απλά για κάποια πράγματα είχαμε πει ότι θα περνάνε από το #Υβίνθος-γρ-συναντήσεις :mrgreen: στο οποίο είμαι εγώ και η Εύα τα δυό μας για πολύ καιρό τώρα οπότε δεν πρέπει να έχω χάσει κάτι.. κάνω λάθος?

και τέλος πάντων δεν θα ανοίξουμε ένα τόπικ ακόμα με διαφωνίες, απλά μια γνώμη έγραψα :)

υγ.στο freenode είμαι για ποιο ανάλυση...
Ιστολόγιο
1 Γνώσεις → Linux: Προχωρημένος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Slackware 13.37.0 64-bit (el_GR.utf-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 8x Intel Core i7 CPU Q 740 1.73GHz ‖ RAM 3894 MiB ‖ Dell Inc. - Dell Inc. Inspiron N5010
4 Κάρτες γραφικών: ATI Redwood [Radeon HD 5600 Series] ⎨1002:68c1⎬
5 Δίκτυα: wlan0: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller ⎨14e4:4727⎬ ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller ⎨10ec:8136⎬
taratatzoum
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: rizitis
IRC: rizitis or rtz
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό atermon » 31 Αύγ 2009, 17:25

Οφείλω μια απάντηση πριν κλειδωθεί το θέμα και αφού σας ευχαριστήσω όλους για τα όμορφα λόγια σας.

Στο παρελθόν μου είχε προταθεί η συμμετοχή μου ως συντονιστή/διαχειριστή αλλά αρνήθηκα λόγω ανωτέρας βίας. Βρίσκομαι ήδη σε "πολλά μέτωπα" και ίσως φανώ αναποτελεσματικός-ασυνεπής σε κάποια από αυτά, κάτι που δεν επιθυμώ σε καμία περίπτωση. Όμως είμαι πάντα στη διάθεση της κοινότητας, όποτε κρίνει ότι χρειάζεται και η δική μου ταπεινή άποψη-συνδρομή.

Βασικά ήμουν και εγώ υπέρμαχος της δημιουργίας του άτυπου συμβουλίου που συζητήσαμε στα σχετικά θέματα. Ευτυχώς, παρότι ναυάγησε η σύστασή του, βλέπω μια αισιόδοξη ανέλιξη σε πρόσωπα και δράσεις εδώ μέσα. Θεωρώ σημαντικό να μην υπάρχει προσωποκεντρική προσέγγιση στις κοινότητες ΕΛΛΑΚ -ουδείς αλάνθαστος, ουδείς αναντικατάστατος. Οι συλλογικότητες έχουν μακροπρόθεσμα οφέλη για τα μεμονωμένα μέλη τους, αρκεί να απαλλαχθούν αυτά από τις ανθρώπινες μικρότητες (φιλοδοξία, αλαζονεία, υστεροβουλία, διπροσωπία).

Βρισκόμαστε στη χώρα μας μπροστά σε κρίσιμες για το ΕΛΛΑΚ εξελίξεις. Εννοώ, για παράδειγμα, τη διάθεση Laptops-Netbooks στα πρωτάκια της Α' Γυμνασίου. Δεν άκουσα πουθενά μια πρόταση για συντονισμό των κοινοτήτων, με ή χωρίς υπόσταση, για τη δημιουργία remastered ISO-IMG διανομών που πληρούν τις προδιαγραφές για τα μοντέλα και θα ρίξουν σύντομα στην αγορά οι εταιρίες. Μια τέτοια δράση απαιτεί συνεννόηση με αυτές τις εταιρίες, εθελοντική εργασία και κόπο, όμως το αποτέλεσμα είναι σημαντικότερο (φαντάζεστε παιδάκια με Netbooks+Linux να πηγαίνουν στο σχολείο κάθε μέρα και μετά από μερικούς μήνες να ρωτάνε τον καθηγητή πώς θα κάνουν compile ένα πρόγραμμα;). Αντ' αυτού διαβάζω ιστορίες για αγρίους σε κάτι λίστες, τρομάρα μας!

Ξέφυγα λίγο αλλά νομίζω έδωσα αφορμή για περαιτέρω σκέψη και προβληματισμό. Να θυμάστε και κάτι τελευταίο, είναι ιδιαίτερα υγιές να αναγνωρίσετε και εντοπίσετε το όριο που προκαλεί εξάρτηση από την επικοινωνία που προσφέρεται άπλετα στο διαδίκτυο.
<Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους> | <Οδηγοί χρήσης>
DEBIAN "Sid" 32bit σε Sony VAIO VGN-FE11S
Intel T2400(1,83 GHz) │ 2GB DDR2 │ NVIDIA GeForce Go 7400 │Intel 3945ABG │Intel 82801G(ICH7 Family) │ TFT 15.4" WXGA
Άβαταρ μέλους
atermon
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 04 Σεπ 2009, 03:09

Έληξε η ψηφοφορία.
Ουμπουντίστες δεν θα πω πολλά, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω πολλά σε αυτό το θέμα. Άλλωστε εκφράζομαι συχνά και εκδηλώνω τις σκέψεις μου ελεύθερα γενικά μέσα στο φόρουμ. :)

Έχω επίγνωση των ανάλογων ευθυνών που έχει ένας συντονιστής. Πιστεύω εδώ στην κοινότητα όλοι θέλουμε και αναζητάμε το καλύτερο. Μου αρέσει πολύ η συνεργασία και επειδή το κλίμα που έχουμε εδώ στην κοινότητα είναι πολύ ωραίο, αυτό μου δίνει ώθηση για να προσφέρω περισσότερα. Είναι απόλαυση για εμένα να βρίσκω νέες ιδέες και να είμαι δημιουργικός, να είστε σίγουροι για εμένα ότι η ενότητα Ubuntu-gr Marketing δεν θα στερέψει από την ενεργητικότητα μου.... ίσα ίσα! Για την προώθηση του Ubuntu έχουμε δρόμο μπροστά μας και αξίζει να δώσουμε προσοχή σε αυτό το θέμα.

Σας ευχαριστώ όλους όσους ψηφίσατε και εγκρίνατε την ένταξη μου στην ομάδα συντονιστών του φόρουμ, να'στε καλά.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Γενικά